Pomoc kod kupovine BMW 3 serije?

Ne znam zasto mislite odmah o nekakvim kilometrazama a poredite ih sa kolima koja su mlada i od firmi pa vam je nelogicno da ima manje km?
Eto ja danas prodah 308 2009 sa citaih 128k km i sta bi tek sad rekli?
Proverite ako vas zanima auto a ne da nagadjate.Ako covek ima redovnu dokumentaciju kao sto ima svaki svajcarski auto i ako garantuje da ima toliko km na proveri u ovlascenom servisu ne vidim sto ne bi bilo moguce?

ovo se slazem sa tobom jer ja godisnje prelazim izmedju 6 i 12 hiljada i moj auto generalno nema nikad veliku kilomatrazu kad ga prodajem..prethodnog sam prodao bukvalno za pola sata od davanja oglasa jer kad je covek dosao i video u kakvom je stanju uzeo ga je na keca...

a sto se tice provera preko serivsa
pa pazi.. zavisi kad je bila poslednja i koliki su intervali izmedju jer dobro znas da ljudi idu kod "divljaka" da bi prosli jeftiinije pa onda skidaju kilomatrazu kad idu u ovlasceni zbog papira

Ne znam zasto mislite odmah o nekakvim kilometrazama a poredite ih sa kolima koja su mlada i od firmi pa vam je nelogicno da ima manje km?
Eto ja danas prodah 308 2009 sa citaih 128k km i sta bi tek sad rekli?
Proverite ako vas zanima auto a ne da nagadjate.Ako covek ima redovnu dokumentaciju kao sto ima svaki svajcarski auto i ako garantuje da ima toliko km na proveri u ovlascenom servisu ne vidim sto ne bi bilo moguce?
Ovaj ima milion, vidi se to po slikama....

dobro znas da ljudi idu kod "divljaka" da bi prosli jeftiinije pa onda skidaju kilomatrazu kad idu u ovlasceni zbog papira
To radimo mi srbi al svajcarci to ne rade- Bole njih tuki da se bave tim e kad imaju 5000 Fr mesecno.
Milose da te jos nesto naucim a to je da svaki auto je jedinica za sebe i neki moze da predje 300k km i da bude brutalno sacuvan a neki 100k km i da ne bude tako dobro sacuvan jer stvar je do coveka kako ga pere i odrzava enterijer.
Eto ovaj moj sa 128k km nije uopste bio nesto savrsen unutra a imam jos jedan takav auto sa 268k i taj je cak i za nijansu sacuvaniji i samo je volan losiji.
Zato ne volim kad cujem takve komentare a nit ste videli auto nit pricali s covekom.
Tako na fejsu Plovoni Automobili kace oglase za koje im ljudi placaju i onda d vidite pljuvacine pa to je strasno a niko od tih papaka nije kupac. Samo prosipaju znanje a kog nemaju jer oni koji ga imaju ne pisu jer znaju kako se to radi.

Ne verujem da bilo ko kupuje premium klasu automobila da bi je prodao sa malom kilometrazom jer je dovoljno pogledati oglase od 2017te pa do 2020te na polovnim automobilima i videti da je vecina premium automobila presla preko 150K za to kratko vreme.Ovaj je sa druge strane za 13 godina presao samo 175K ili oko 13K godisnje sto je jako mala kilometraza.
Kilometraza je inace jako bitna jer se odredjeni delovi menjaju na odredjenoj kilometrazi i imaju svoj radni vek koji se najbolje moze izraziti kroz kilometrazu tako da nikada ne bih kupio automobil od nekoga ko mi tvrdi da na automobilu od 200K kilometara sve radi savrseno jer se u startu sluzi lazima, a ako me ne postujes i lazes pre nego sto smo usli u posao ne vidim zasto bi me kasnije postovao.
Prica da u Svajcarskoj nema kriminala i prevara sa automobilima je jos jedna laz koju prodaju trgovci i kada bi to poceo neko da mi prodaje tu pricu u startu ne bih hteo da poslujem sa takvom osobom.
Narocito sa BMW vozilima koja su daleko, daleko, daleko od pouzdanih.

Dule reci ti njima da nov automobil izlazi iz fabrike sa pocepanim sedištem da je to najnovija moda :lol:

Pre x godina kada sam popravljao cajger na svom autu (mehanički) pretpostavljam da je bio sheban zbog vraćanja km otišao neki zupčanik i prestao da radi. Pita mene majstor precizne mehanike hoćeš da vratim km to ti je gratis rekoh pa de ćeš više da ga vraćaš u fabriku jesi normalan pocepano sedište :hahaha:

jer je dovoljno pogledati oglase od 2017te pa do 2020te na polovnim automobilima i videti da je vecina premium automobila presla preko 150K
A sad se vrati na moj prethodni post i procitaj sta sam napiao.
Kola iz uvoza sto su mlada nisu od vlasnika nego od firmi i to ne moze da se poredi sa kolima koja su 2007 tj od vlasnika jer ti u firmi su ih klupili da im dusu vade i da se otplate pa su otud tolike kilometraze.
Zato se ne treba na osnovu tih kola drzati nekog levog pravila da su kola koja su duplo starija presla i duplo vise.

Otkud bre znaš koji je auto od firme a koji od privatnika kada su svi na otpadu?!?? :hahaha: z;)z;)
Firma nema vremena niti resursa niti ce da se zeza da trazi kupca vec daju svoja auta obicno na licitacije ili ih menjaju za novo .. A taj koji ih uzima obicno ne radi polovna auta pa ih daje za cenu koju im je dao ili se malo gradi sko ga ne znaš .. Eto tako se zna dal je firma ili ne .. a i na licitacijama ti pise ko prodaje auto
...

Samo se nebi slozio da oni ne odrzavaju auta I da ih nesto preterano deru.. Bar ne ovde kod mene ..Oni duze ta auta I sve sto nije normalno se vidi preko faktura a to su troškovi koje neko nekom bespotrebno dize a to se obicno sancionise gubktkom radno mesta.

A sad se vrati na moj prethodni post i procitaj sta sam napiao.
Kola iz uvoza sto su mlada nisu od vlasnika nego od firmi i to ne moze da se poredi sa kolima koja su 2007 tj od vlasnika jer ti u firmi su ih klupili da im dusu vade i da se otplate pa su otud tolike kilometraze.
Zato se ne treba na osnovu tih kola drzati nekog levog pravila da su kola koja su duplo starija presla i duplo vise.

Kilometraze na PolovnimAutomobilima su uvek iste kada je rec u uvezenim automobilima, a to je 150K, da li je automobil 2000to ili 2017to uvek je 150K. Potpuno je i razumljivo zasto se steluju bas na tu kilometrazu, a potpuno je logicno da stariji automobil ima vecu kilometrazu jer je duze u upotrebi naravno da se mogu naci i ekstremni slucajevi da je neko za 10 godina presao 30K iz nekog razloga ali to je zaista retkost. Sto se mene tice da sada uzimam polovno vozilo prvo bi me zanimala servisna istorija ali ne iz nekih ispecatiranih knjizica vec provera u ovlascenom servisu odnosno da li u njihovoj bazi postoje svi navedeni servisi.

Proracunati su zapadnjaci sve se racuna u 1€ .. cena vozila cena goriva putarina dizel vs benzin .. Tako da obicno dizel kupuju oni koji voze preko 10k godisnje a benzin oni koji voze ispod 10k ...Moze se naci benzinac star 15g sa relativno malom km .. dizela je vec tesko naci

Back