POMOC! Kakva su moja prava u slucaju sa jednom posiljkom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Heisenberg

Početnik
Poruka
8
Zdravo, juce sam poslao jednom coveku DDR2 RAM memorija koja je za servere (ECC) svako ko kupuje to veoma dobro zna sta je i tako dalje. I danas ujutru on me zove i kaze da sam mu uvalio DDR RAM (ima razlike medju ddr2 i ddr) i pocinje da se dere, sta bre jesi normalan ti, hoces da zovem policiju, javicu policiji ovo i tako dalje i mene uhvatila panika, ja sam upoznat sa tim stvarima li mozda ako zeli da zove policiju, mozda je on u pravu, mozda nesto sam pogresio i sam ga zajebao i me uhvatila panika i ja mu kazem da se smiri nikada nisam nikoga varao i tako dalje i da je vrati i ja sve placam. Mislio sam da sam se totalno zajebao oko svega i da sam nesto pogresio i poceo da trazim info po forumima slao slike ljudima da vide dali je stvarno DDR2 i svi su mi rekli da je, i on se je sto posto zajebao mozda je mislio da ce da mu radi ta serverska memorija na obican kompjuter i sada kada je video da ne radi me je napao samo da bi vratio pare sebi. I su u pravu, mislim da je to uradio a ja posto sam castan covek i sam se uplasio sam prihvatio opet da mi je posalje nazad i ja da platim sve.

Pustio sam je za 1200 i on je platio negde oko 1400, sada mi je vraca za 1450 i ja da platim postarinu, znaci izacice mi oko 1700, danas je poslao on nazad. Sta da radim? Ljudi mi kazu da ne moram da je uzimam, jer ne krsim nikakva prava ja ako ne prihvatim da je otkupim opet, on se je zajebao to je njegova greska ne moram ja da placam za njegove greske. Jel treba da je podignem opet i kako da mu je vratim nazad? Ja ne zelim vise da je uzimam zato sto sam 100% siguran da je nece prihvatiti posle, jer sam u pravu. Ali sta ako zove policiju? Kaze mi da cu biti na novinama da se ne zajebavam i da ce me tuziti, i ne znam kakva su moja prava, ja sam svoje odradio, memorija 100% je to sto sam napisao 10ljudi su to potvrdili i 100% radi i on je vec poslao nazad na moju adresu. Ne zelim nikakve probleme zato me posavetujte sta da uradim? Da je uzmem li opet i onda ja da pocnem da ga plasim da cu da ga tuzim, ali mi kazu da policija mi nece pomoci za takve sitnice i da ne mogu ni na koji nacin ja posle da ga nateram da uzme memoriju zato, za sada sve drzim pod kontrolom. Kakve probleme mogu sebi da stvorim ako ne uzmem opet ram memorija?

Hvala vam unapred

Нису 100-200 а 500 динара. То значи да сам ја исплатио пола меморије скоро, нема шансе да је продам за 1700 следећи пут. Немам намеру због његове грешке и претње ја да плаћам, испадам будала а сам у праву 100% и знам шта продајем

Хаха јесте сад изгледа све смешно али ујутру када ме је пробудио нисам мислио тако. Мислим да је нећу узети, нисам ја толика будала сам себе да увалим у минусу због неке друге људске грешке, причаћу и објаснићу му све још ћу и да га питам како је закључио да ја грешим, јер сада када се сетим шта ми је све рекао само је лупетао. Створиће ми проблеме и муке, ако треба блокираћу му број на крају ако не жели да укапира своју грешку. Нисам никада уваљивао нешто некоме и никада до сада нисам имао проблеме и знам шта продајем. Није ми због пара уопште и могу да је купим опет али зашто то да урадим? Рећи ћу му да зове полицију ако жели, и ако стварно некако ме тужи и полиција ми дође имаћу алиби и доказе да сам ја у праву

Хаха јесте сад изгледа све смешно али ујутру када ме је пробудио нисам мислио тако. Мислим да је нећу узети, нисам ја толика будала сам себе да увалим у минусу због неке друге људске грешке, причаћу и објаснићу му све још ћу и да га питам како је закључио да ја грешим, јер сада када се сетим шта ми је све рекао само је лупетао. Створиће ми проблеме и муке, ако треба блокираћу му број на крају ако не жели да укапира своју грешку. Нисам никада уваљивао нешто некоме и никада до сада нисам имао проблеме и знам шта продајем. Није ми због пара уопште и могу да је купим опет али зашто то да урадим? Рећи ћу му да зове полицију ако жели, и ако стварно некако ме тужи и полиција ми дође имаћу алиби и доказе да сам ја у праву

policija ne izlazi ako je iznos ispod 15000 din, nekad je bilo 20 000 pa su smanjili na 15.

Dakle murija nece doci ni pod razno. Plasi mecku resetom

Хвала вам свима на одговорима и подршци! Пуно ми је значило све ово, причаћу опет и помоћи ћу му да нађе купца ако је паметан саслушаће ме ако не сам ће да потоне у својим грешкама, колико и да ми је криво пошто сам добар са свима приморан сам да створим једног непријатеља али када гледам његово понашање и те претње схватам да то заслужује и да је најбоље да се не жртвујем за такав човек, човек који би лагао и урадио све само да се не зајебе, е па ја нисам толико наиван, а и ко зна можда је извадио ту рам меморију и ставио старију па ће да ми врати старију. Има свакакве особе. Ја сам још млад али знам људску природу какву може да буде. Неко од вас можда ће да ме осуди због тог решења да одустанем да узмем меморију иако сам рекао да је пошаље назад. Лепо ћу исто да му објасним ако је толико тврдоглав сам да оде и да пита неког човека дали је меморија ддр2 или ддр. На какве све људе можеш да попаднеш. Ја сам се једном зајебано током лицитације и купио погрешну ствар али никада нисам лагао тог човека зато што је све било тачно и сам купио та стока и после продао за исте паре. За све има решење не разумем зашто морају тако све да искомпликују, али свако размишља на неки други начин, не могу да га судим због тог поступка...

Budalama ne treba popustati, a jos manje pravdati im se. To je klasicno APP ponasanje (Ako Prodje, Prodje).

Ako si ti napravio neki oglas u kom si tacno napisao i opisao sta prodajes, a to mu i poslao, moze da ti pljune pod prozor. To sto je neko kupio nesto sto mu ne treba nije tvoj problem.

Sta bih ja uradio?
Rekao bih: "Sta si platio, to si dobio, hvala na paznji i dovidjenja."

Naravno, pod uslovom da je sve tako kako si ti ispricao.

Ovako stoje stvari sada. Pricao sam sa njim i on je poceo da se pravda da stvarno nije znao sta je ECC mislio je da je marka neka, a to znaci da je serverska memorija a nije za obicne kompjutere, to svako treba da zna. I tako pricali pola sata ovo ono nismo stigli do nekog konkretnog zakljucka ja sam znao sta cu da uradim, kada mi stigne upitnica ja cu da uzmem pare i cao, ali uplatnica nije stigla nego mi je stigla memorija i nije stigla za 1450 kao sto je rekao nego besplatno bez placena postarina, on je rekao da ce da mi stavi kredit na telefon da bi mi vratio te pare za postarinu. Ne znam sta je uradio i kako je sve to sredio da ja ne dobijem pare koje je on platio nego odmah da je vrati i da uzme pare, i stvarno ne mogu da ukapiram kako je sve uspeo da uradi. Ali posto mi je doslo do glave oko takvih stvari i sam video da je covek okej ali glup, sam prihvatio stvari kakvi jesu, ja ne mogu da mu kazem da je kupi i da ga molim kada je vracena, da sam dobio pare bilo bi drugacije mozda, a sada sve je kao pre, memorija je kod mene a on ce da dobije te pare koje je dao. Odustajem od toga da se bahcem sa takvim ljudima, sada sam opet stavio oglas i sam napisao "Serverska memorija - dobro pogledajte dali podrzavate takvu memoriju" jer ne zelim sutra opet neko da je kupi i da mi se objasnjava izvini brate ovo ono i kada se sjebe da uradi opet to sa postarinom i da mi je vrati odmah pre nego sto dobijem njegove pare. U sustini izvukao se je nekako, i necu da ga gnjavim oko ovoga, ja sam dobio memoriju nazad on sigurno pare, reci cu mu opet sutra da ne zaboravi da mi stavi kredit kao sto je obecao ako ne uradi to, nek se nosi i gotovo nastavljam dalje, ne mogu opet da se svadjam zbog toga i da ga teram da je uzme, ova 2-3 dana su mi bila dosta zamorna.

Da vrtis biznis sa ljudima koje ne znas, preko interneta je veoma zajebana stvar, uvek sam znao to, ali sada za prvi put mi se desio problem da saradjujem sa pogresnim ljudima. Rizicno je, citao sam po forumima kako neki su kupovali nesto naprimer davali po 2-3 hiljade evra za neku stoku i tako cekaju i cekaju i stoka im ne stize uopste, posle ne mogu da nadju tog coveka koji je pricao da ce da salje to i tako se sjebu s dosta pare. Ja sam za sada u minusu za nekih ~200 dinara, ako uplati kredit bice odlicno, ako ne nista, od sledeceg puta cu biti dosta oprezniji pre nego sto saljem nesto.

Da vrtis biznis sa ljudima koje ne znas, preko interneta je veoma zajebana stvar, uvek sam znao to, ali sada za prvi put mi se desio problem da saradjujem sa pogresnim ljudima. Rizicno je, citao sam po forumima kako neki su kupovali nesto naprimer davali po 2-3 hiljade evra za neku stoku i tako cekaju i cekaju i stoka im ne stize uopste, posle ne mogu da nadju tog coveka koji je pricao da ce da salje to i tako se sjebu s dosta pare. Ja sam za sada u minusu za nekih ~200 dinara, ako uplati kredit bice odlicno, ako ne nista, od sledeceg puta cu biti dosta oprezniji pre nego sto saljem nesto.

Ako nastavis to da radis, tek ces da vidis kakvih sve ima :)
Mislim da nije trebalo da mu ucinis bilo sta, pre svega zbog njegove reakcije, ali dobro...Ako nista, ovo ti je bila skola koja te kostala samo 200 din.

A ti sto plate 3k evra za nesto na nevidjeno su moroni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back