Vidim plutajuće končiće i mušice

Flotersi ( mušice) nisu subjektivni , to da dodam , posledica su promena u staklastom telu i ne javljaju se zbog anksioznosti ili stresa.Obično bezopasna promena - ako si bio na pregledu kod očnog i rekao da je sve ok - to je to.
Ostalo što si nabrojao je posledica anksioznosti pa se javi psihologu, psihijatru.
Dok , od kad znam kad odem na more vidim ponekad te plivajuće končiće ali to je u oku .
Ne smeta mi , nikad nisam ispitivao osim sto je neko rekao da može biti nesto autoimuno .

Те мушице 'што видиш' су уствари црвена крвна зрнца како путују кроз крвне судове.

Видиш их периферним видом .

Какав ти је очни ..крви притисак ?

'Кончиће' што видиш то је стварна прљавштина испред зенице која падне на око .

Вртоглавице ..трњење....хммм..крећеш ли се доваљно ..једеш ли разноврсно ....Можда ти недостаје некакав микроелеменат

Можда волиш да једеш нешто што ти смета

Знам рецимо случајеве када људи воле парадајз сок ...а рецимо смета им ликопрен ....воле хлеб а смета им глутен

Можда нешто са слушним апаратом није ок ... Ниво течности у средњем увету после запаљења може да варира ....

Канал који повезује средње уво и грло може бити танак ...запушаван ...па течност јепод већим притиском и ремети осечај равнотеже

Треба мало детаљније анализирати крв..алергене..нитриционистичку слику ...оториноларинголошки преглед не би био згорег

Бон шонс.
Kako ja sve to sto si ti nabrojao da moze biti uzrom da pregledam i kome da se obratim, naveo si vise stvari koje mogu biti kako mogu znati da li mi smeta likopren, kako mogu znati nico tecnosti u uvu kako da znam smetal i mi gluten

Те мушице 'што видиш' су уствари црвена крвна зрнца како путују кроз крвне судове.

Видиш их периферним видом .

Какав ти је очни ..крви притисак ?

'Кончиће' што видиш то је стварна прљавштина испред зенице која падне на око .

Вртоглавице ..трњење....хммм..крећеш ли се доваљно ..једеш ли разноврсно ....Можда ти недостаје некакав микроелеменат

Можда волиш да једеш нешто што ти смета

Знам рецимо случајеве када људи воле парадајз сок ...а рецимо смета им ликопрен ....воле хлеб а смета им глутен

Можда нешто са слушним апаратом није ок ... Ниво течности у средњем увету после запаљења може да варира ....

Канал који повезује средње уво и грло може бити танак ...запушаван ...па течност јепод већим притиском и ремети осечај равнотеже

Треба мало детаљније анализирати крв..алергене..нитриционистичку слику ...оториноларинголошки преглед не би био згорег

Бон шонс.
Zbunjuješ čoveka bez potrebe

video plutajuce cestice, kao končiće i musice, pritom javile su se tasa i glavobolje trnci u prstima na ruci, trnci po telu(mravinjanje), trzanje misica, vrtoglavice iskljucivo u lezecem i sedecem polozaju kao da se ljuljam na camcu nekada ne mogu ni spavati zbog toga
Te koncice vidjamo svi kada se koncentrisemo na belu ili svetlo pozadinu, kao sto kazes, a za ostalo - da nisi zaboravio da pijes vodu taj dan?

Simptomi dehidracije su glavobolja, grčevi u mišićima, posebno nogama, suženje vidnog polja, pad krvnog pritiska, vrtoglavica i nesvestica. U težim stanjima ...

lepo je sto brines o zdravlju, al' ajd dete budi pametan, hipohondrija nije bas nesto pozeljno - pritisak, cirkulacija, sve se poremeti ako nisi pio vodu, bez vode nam nema zivota!

Da je to za 8 godina bi do sad oslepeo a vid mi se nije kvario samo imam pljutajuce cestice i končiće, a kako mislis ako nema svetlla kod zatvorenih ociju mozes li mi to opisati detaljnije

Ako se pojavljuju svjetla kod zatvorenih očiju, kao i svijetla paučina, velika je šansa da se radi o ablaciji retine, što zahtijeva hitnu operaciju u 48 sati, inače dovodi do sljepoće.U drugi slučajevima ("floaters") može se raditi o nakupinama u staklovini i sl., od čega nema veće prijetnje, no neugodno je za vid. Npr. neka žena koju znam ima pojavu mušica koje su stalno prisutne i ima ih 100-200 i stalno smetaju vid. Na žalost, d ase to ukloni potrebna je operacija za koju, koliko znam, ide se samo kod privatnika i stoji po oku 2000-3000 eura.

Dakle, primarno je otići oftalmologu. Ako se sumnja na izvor u mozgu, vida tumora ili nečeg sličnog, NMR pokazuje sve. Ako nije ni to, onda se najvjerojatnije radi o kombinaciji nekoliko stvari (floaters dolaze i nakon manjih ozljeda očiju, kao i suhih očiju za koje se uzima lijek-kapi Artalac), a ako su psihogene naravi, onda mogu pomoći vježbe kao masaža, automasaža i meditativne tehnike tipa autogenoga treninga i autosugestije, a nekad i hipnoterapija kod stručnjaka. Naravno, tek nakon se uklone sve jasno detaktabilne fiziološke okolnosti (oftalmolog, NMR,...).

Back