Pomoc: doktorske studije uz ucenje jezika

Dijete Rata

Početnik
Poruka
7
Želim da doktorske studije nastavim u nekoj od EU zemalja. Pregledajući konkurse i programe koji se nude naišao sam na problem...
Uslov za sve konkurse je poznavanje stranog jezika-engleskog ili jezika zemlje domaćina. Kroz školovanje me uvijek pratio ruski jezik i nikada nisam prevazišao ovu barijeru, a kursevi su bili bacanje novca. Smatram da je jedini način da savladam neki strani jezik da boravim u toj zemlji i uz aktivno učenje i komunikaciju sa ljudima to i savladam.
No nikako nisam naišao na takav konkurs ili program koji i ima predviđeno stipendirano učenje jezika i nastavak školovanja.

DA LI NEKO IMA LIČNA ISKUSTVA ILI MOZE DA ME UPUTI NA PRAVU ADRESU ILI JEDNOSTAVNO POSREDUJE U OVOM MOM NAUMU?

Polje mog interesovanja su turizam i prostorno planiranje i uopšte nije presudno u kojoj od EU zemalja nastavljam obrazovanje...
Unaprijed hvala!

Nisam sigurna za turizam... ali znam da je par kolega otislo na studije u Nemacku. Imali su placene troskove, a ukljuceni su bili i kursevi jezika pre pocetka nastave.

Možeš li semolimte raspitati kod njih preko koje organizacije su otišli i koji su uslovi?
Takođe sam čuo da je postojalo ranije da se na taj način ide školovati van, ali je moja potraga bezuspješna, stoga i molim za pomoć...
Hvala.

I ja nažalost imam slično iskustvo s Ruskim. I imam želju da odem u inostranstvo. Završavam master, pa ćemo videti. Ipak mislim da je najbolji način da usavršiš Engleski jezik, znam da nije lako, ali to je jedini način. I ja istu muku mučim, imaš na Youtube učenje engleskog sa Mr.Duncan, malo je blesav ali kako tako pomaže. Napravi si neki plan, recimo svaki dan po 50 reči i tako. Ako imaš para idi kod nekog na časove. Znam da je jako teško kad se nema para i mogućnosti, ali negde uložiš negde dobiješ. I ja sporo napredujem, ali ne gubim nadu. Pozz :ok:

Back