Pomoc - buka - komsiluk(deca)

DusanAk

Početnik
Poruka
1
Ćao svima, živim odmah pored tunela u prizemlju i imam ozbiljne probleme da ostanem fokusiran dok ucim, kao i moji roditelji koji vec polako gube sve zivce. Radi se o deci iz komsiluka koji nas urnisu drekom, trcanjem, voznja ROLERA i SKEJTBORDOVA po tunelu, udaranje po prozorima itd. Pokusali smo da popricamo da nadjemo resenje cak smo i sa roditeljima pricali koji su rekli da zovemo komunalnu policiju ako nam nesto smeta. Totalna ravnodusnost i manjak zainteresovanja. Deca su sve gora i gora dopusta im se sve i videcemo dokle ce to ici. Kupio sam zidarske slusalice ali ne pomazu jer znam da smetaju i mojima pa automatski i meni.
Da li iko zna o izolaciji zvucnoj nesto ili o bilo kakvoj alternativi..? Hvala

Ćao svima, živim odmah pored tunela u prizemlju i imam ozbiljne probleme da ostanem fokusiran dok ucim, kao i moji roditelji koji vec polako gube sve zivce. Radi se o deci iz komsiluka koji nas urnisu drekom, trcanjem, voznja ROLERA i SKEJTBORDOVA po tunelu, udaranje po prozorima itd. Pokusali smo da popricamo da nadjemo resenje cak smo i sa roditeljima pricali koji su rekli da zovemo komunalnu policiju ako nam nesto smeta. Totalna ravnodusnost i manjak zainteresovanja. Deca su sve gora i gora dopusta im se sve i videcemo dokle ce to ici. Kupio sam zidarske slusalice ali ne pomazu jer znam da smetaju i mojima pa automatski i meni.
Da li iko zna o izolaciji zvucnoj nesto ili o bilo kakvoj alternativi..? Hvala
Saosećam...Imam takav žešći problem sa komšijama...Pogotovu leti kada je sezona otvorenih prozora...Komunalci ne rade ništa po tom pitanju ...iznišljena profesija, ničemu ne služe....
Ja udarim kontru ...i onda se oni smire , jer im muzika koju pustim očigledno mnoooogo smeta....

zvuk su vibracije
postoji udarna buka npr, komšija koji hoda iznad, i buka koja se prenosi preko vazduha, npr koncert.

ključni problem su niske frekvencije protiv kojih nema odbrane, npr bas u muzici, a i udarnu buku je jako teško rešiti.
kod zvučne izlacije pored kvalitetnih materijala kao što su azmafon, knauf decibel vuna, kamena vuna, troslojno staklo i slično, bitna je i zaptivenost, dovoljna je mala rupa i sve pada u vodu. jer postoji i reflektovani zvuk, odnosno onaj koji se odbija od spoljnih predmeta i vraća nazad ka objektu u hiljadu različitih uglova iako je zvučni izvor skroz sa suprotne strane.

Član 15

"Zabranjeno je emitovanje buke u životnoj sredini iznad propisanih graničnih vrednosti.
Granične vrednosti iskazuju se indikatorima buke u skladu sa zakonom.

Vlada propisuje indikatore buke, granične vrednosti, metode za ocenjivanje indikatora buke, uznemiravanja i štetnih efekata buke u životnoj sredini i na zdravlje ljudi, kao i vrste i način prikupljanja podataka potrebnih za njihovo ocenjivanje."

Zna li neko koja je granica dozvoljene buke?

i sam imam problem sa bukom, decu bih lako rešio ali ova mafija koja drži ugostiteljske objekte sa svim vezama kod komunalaca i inspekcija je jako teži problem jer se prave blesavi i nenadležni a i zakon o zaštiti od buke je sranje. samo zamisli da ti bas bije pola dana pa do 1h noću, kao što je meni bilo pre pandemije i osetićeš se odmah bolje, ne verujem da deca mogu biti toliko gadna kao bahata ugostiteljska branša i korumpirana država koja ih štiti...
sa strahom čekam postkovid period i povampirenje veselja i žive muzike...

Član 15

"Zabranjeno je emitovanje buke u životnoj sredini iznad propisanih graničnih vrednosti.
Granične vrednosti iskazuju se indikatorima buke u skladu sa zakonom.

Vlada propisuje indikatore buke, granične vrednosti, metode za ocenjivanje indikatora buke, uznemiravanja i štetnih efekata buke u životnoj sredini i na zdravlje ljudi, kao i vrste i način prikupljanja podataka potrebnih za njihovo ocenjivanje."

Zna li neko koja je granica dozvoljene buke?

ma to je sviranje q.
prvo, granica je previsoko, za noć je 45dB, danju je 55 ako se ne varam, plus merenje koje naloži inspektor se mora najaviti i organizovati, ugostitelji tada samo stišaju kada se meri i posle opet po starom.
a komunalci i policija kada izlaze na teren ne mere buku, kažu kako nisu opremljeni. mogu oni sudiji podneti prekršajni nalog ali sud to odbije jer nisu izvršili merenje tokom izlaska na teren.
ukratko, tajkunska ugostiteljska mafija je umešala prste od zakonske regulative, preko sprovođenja zakona do konkretnih podmićivanja odgovornih lica.

trivan je najavljivao da je u izradi novi zakon o zaštiti od buke jer je postojeći loš a ljudi masovno zovu u pomoć nadležne zbog buke. i šta se desilo sa trivanom? vučić ga je pljuvao na sav glas, njegovi mediji su lajali protiv čoveka, posebno blic, na kraju je najuren kao pas... a za ministarku ekologije postavljena je ona starleta što ne samo da ne razume ono što su joj dali da pročita već izgleda ne zna ni da čita

Poslednja izmena:
ma to je sviranje q.
prvo, granica je previsoko, za noć je 45dB, danju je 55 ako se ne varam, plus merenje koje naloži inspektor se mora najaviti i organizovati, ugostitelji tada samo stišaju kada se meri i posle opet po starom.
a komunalci i policija kada izlaze na teren ne mere buku, kažu kako nisu opremljeni. mogu oni sudiji podneti prekršajni nalog ali sud to odbije jer nisu izvršili merenje tokom izlaska na teren.
ukratko, tajkunska ugostiteljska mafija je umešala prste od zakonske regulative, preko sprovođenja zakona do konkretnih podmićivanja odgovornih lica.

trivan je najavljivao da je u izradi novi zakon o zaštiti od buke jer je postojeći loš a ljudi masovno zovu u pomoć nadležne zbog buke. i šta se desilo sa trivanom? vučić ga je pljuvao na sav glas, njegovi mediji su lajali protiv čoveka, posebno blic, na kraju je najuren kao pas... a za ministarku ekologije postavljena je ona starleta što ne samo da ne razume ono što su joj dali da pročita već izgleda ne zna ni da čita

Izgleda da je jedina zaštita, dobra izolacija tj zaštita od buke, ali to ponekad kao u ovom slučaju izgleda poprilično komplikovano.
Ok, nećemo politike ovdje, razumijem na šta ciljaš i nije da nisu u pravu, medjutim, taj problem je prisutan u mnogim državama.

da sam na mestu postavljača teme, postarao bih se da svako ***** koje izaserem odnesem i razmažem gde se ta deca okupljaju. sumnjam da bi ostala istrajna i igrala se uprkos mojim strateški raspoređenim kupovima govana na trasama koje koriste. posle nekog vremena pronašla bi novu lokaciju jer deca generalno ne vole govna.

da sam na mestu postavljača teme, postarao bih se da svako ***** koje izaserem odnesem i razmažem gde se ta deca okupljaju. sumnjam da bi ostala istrajna i igrala se uprkos mojim strateški raspoređenim kupovima govana na trasama koje koriste. posle nekog vremena pronašla bi novu lokaciju jer deca generalno ne vole govna.
ihh...dok bi sakupio dovoljno...proslo bi celo leto :lol::roll:

pseća govna su takođe dobrodošla, polako bih išao iza kučkara čekao da se udalje i skupljao.
mogu se razmekšavati vodom i u blenderu pripremati. onda preručiti u kese i šljusnuti gde treba.
mada je ipak moje, tj. ljudsko ***** neprevaziđeno za ovu namenu, ali jeste deficitarno i tu je modica lorelajn u pravu.

Back