POMMOCCCCCCCCCCCC

Pravac doktor ili kupi u apoteci test za otkrivaje trudnoce ,sto pre znas na cemu si bices ili mirna ili ces imati dovoljno vremena da odlucis sta ces ako jesi trudna
Ako mislis da je to bio zadnji dan menstruacije kad si imala odnos ,moguce je i da ostanes trudna ,znam za takav slucaj .Ako je bio prvi po meni ne bi trebalo ali...Bolje proveri,preko foruma ti niko ne moze reci sigurno

Zdravo ovako imala sam menustraciju 24-tog decembra i imala sam odnos taj dan bez zastite da li je moguce da sam trudna?Molim odgovor odma jer sam pravo zabrinuta a evo nisam dobila ovaj mjesec.Hvala

Teoretski ovulacija(sazrevanje zenske jajne celije) je na pola ciklusa sto bi znacilo 14. dan od prvog dana menstruacije,sobzirom da spermatozoidi zive u zenskom polnom organu par dana do oplodnje moze doci i ukoliko se sex ima pre tog 14.dana.Prakticno moze se zatrudniti bilo koji dan u ciklusu jer uvek moze da dodje do nekog poremecaja hormonskog i da se ovulacija pomeri,sto bi znacilo da si mozda trudna.

Gledano sa druge strane menstruacija moze izostati iz mnogo razloga(prehlada,nervoza,koriscenje nekih lekova u prethodnom periodu...) ne samo zbog trudnoce sto bi znacilo da mozda ipak nisi trudna.

Nisi napisala ni da li su ti menstruacije redovne,ni koliko traju,ni koji ste dan imali odnos....a i da napises sve to bez pregleda ni ginekolog nezna da li jesi ili nisi trudna.Nadam se da nisi.Nemoj paniciti,tako samo otezavas sebi,spremi se i na pregled tako ces znati 100% sta je u pitanju.Test ti nije 100% siguran i sta god da ti pokaze opet ces biti u nedoumici.

SRECNO

Back