Има, једноставно презирем њихов однос према животу...обишао сам неколико држава, што европских, што блиско источних и афричких....и свугде ми је било лепше него у западној европи...једноставно осећај гађења према западној култури....
Извини, али, то, ипак, колико год разумела о чему говориш, ипак, јесте и даље помало - ирационално. Или, боље - субјективно.
Европска унија има много ствари којима треба рећи не...
јасно, није идеална, то смо већ одавно рекли.
..а једноставније је да достигнемо неке позитивне ствари из европе...тада нам није потребна ЕУ, јер је ЕУ у пакету и са болесним стварима, којих има много више..
да. то би било идеално. Ипак, лакше, и опет - реалније би било, имало бољег резултата, да се то одвија - паралелно. У Унији, уз њену помоћ, шансе које даје, и пра свега - НАШ труд.
"Болесних ствари"... Да, има, тачно је, али ипак - не "много више". А зависи и од државе до државе.
Какав смо као народ, такви су нам и политичари, када народ дође себи, тада ће се појавити и нормални политичари...
Зна се да ја то видим другачије - обратно.
Какви политичари - такав и народ, упрошћено речено.
А у неким приликама, чак - народ и бољи него сопствена му елита. Тако да, ни то није искључено, да народ, некад, и у неком смислу, "дође к себи".