Pomazete li...

Baš malopre razgovaram sa sinom... Glupo je da se nose flaše pojedinačno. Zar nije lakše da se direktno tamo voze iz fabrika i magacina, a mi da šaljemo novac? Računam da u ponedeljak već na poslu sakupimo pomoć u novcu, a i dnevnice će verovatno da nam odbiju.

Baš malopre razgovaram sa sinom... Glupo je da se nose flaše pojedinačno. Zar nije lakše da se direktno tamo voze iz fabrika i magacina, a mi da šaljemo novac? Računam da u ponedeljak već na poslu sakupimo pomoć u novcu, a i dnevnice će verovatno da nam odbiju.

nose se i direktno iz fabrika.kumina sestra i zet rade u arandjelovcu u knjaz milosu,on je cele noci tovario kamione vode koji se salju za pomoc
kod nas malo pre otisli da odnesemo jos jednu turu na medicinski faks,sve zakrceno od ljudi i stvari koje se donose.retki su oni koje ovo nije pokrenulo

kad god uzmem mobilni u ruke pustim sms

neveyano za temu
kao hipnotisana sedim pored tv
ne mrdam
samo placem i tesko disem
i mislim svaka cast onima koji su tamo u spasavanju
mislim da ja psihicki to ne bi podnela

prijatelj koji je tamo danima u helihopteru koji je prosao od Slovenije do Kosova u svim ratovima
sada mi deluje rastrojenije kad se cujemo
kaze da je uzas i da jedva podnosi
tako da mislim da bih ja prsla....

ono u sta sma sigurna
ne bi napustila kucu bez pasa.....

JA BIH SVE VAS IZ BGD ZAMOLILA

U Trenutcima kada je cela zemlja na nogama zbog strahota koje su nas snašle u protekla dva dana, dok se borimo sa vodenom stihijom, i prebrojavamo prve žrtve, potrudimo se da spasimo još koji život, koji nije ljudski.

Ove životinje su bile nečiji najbolji prijatelji, nečija uteha i nečija radost.
Prepuštene sudbini, i volji nas koji smo u prilici da pomognemo.
Apelujemo da ne okrećete glavu na drugu stranu, ukoliko ih ugledate nemoćne.. Pomozite, prebacite ih na sigurno..

Hranu za pse, građani mogu doneti u Mikser Haus Beograd u Karađorđevoj ulici broj 46.

Ima li smisla da sutra odnesem kolica? Kontam, mozda mogu da posluze umesto krevetica.

sigurno da bi pomoglo
mileva ne bih ni ja otisla bez bobija,niti bi moja mama bez svoja dva psa i tri macke
i kad smo na moru bezali camcem od pozara,stravicna bura je nosila vatru koja je gutala sve pred sobom i pas i macke su bili sa nama u camcu
bas sam se danas setila toga.nekoliko puta nam je vatra dolazila do same kuce,jednom je spalila bor koji je rastao iz kuhinje,tj krov je napravljen sa rupom oko drveta,ali kuca je uvek ostajala neostecena,kao nekim cudom
jednom sam se ja prva ujutru vratila ,prevezli me neki petrovcani,moji su dosli za pola sata i ja vidim kuca cela,a mislili smo kad smo odlazili da ce sigurno izgoreti.ne znam kako sam videla da je ves beli u masini.i kad su se moji vracali prilaze kuci sa mora,sve crno od dzadji i gara,a ja napolju na striku obesila snezno beli ves da se susi :)

Poslednja izmena:
Ima li smisla da sutra odnesem kolica? Kontam, mozda mogu da posluze umesto krevetica.

Mislim da ima. :zag:

Komsinica,starija zena je dosla da pita moze li samo malo da napuni mobilni jer joj je baterija prazna,a zovu je jer brinu.Kod nje struje nije bilo,hrane isto te smo joj dali da napuni fon i jedva je nagovorili da sedne da jede-nije htela da smeta :( .Zena se izula na ladnom betonu da nam ne prlja terasu :neutral: ,jedva smo je nagovorili da se obuje,da uzme nesto nase suvo.
Malo mi je falilo da se rasplacem,samo sam zamislila kako bi meni bilo da mi kuca pliva kao njoj :neutral: a nikoga nema blizu da pomogne od onih koji bi trebali.

Mislim da ima. :zag:

Komsinica,starija zena je dosla da pita moze li samo malo da napuni mobilni jer joj je baterija prazna,a zovu je jer brinu.Kod nje struje nije bilo,hrane isto te smo joj dali da napuni fon i jedva je nagovorili da sedne da jede-nije htela da smeta :( .Zena se izula na ladnom betonu da nam ne prlja terasu :neutral: ,jedva smo je nagovorili da se obuje,da uzme nesto nase suvo.
Malo mi je falilo da se rasplacem,samo sam zamislila kako bi meni bilo da mi kuca pliva kao njoj :neutral: a nikoga nema blizu da pomogne od onih koji bi trebali.

mogu da zamislim kako joj je a i kako je tebi bilo
ako nije indiskretno u kom gradu zivis

ulazi ridza u 7 pitam jel mozemo s vama da se vozimo idemo u obrenovac da spasavamo,prodje me ona

ja sam danas culaonako u prolazu u radnji coveka koji kupuje velike kolicine hrane i vode da salje kao humanitarnu pomoc ispred neke organizacije da su trebali da plate 2100 din kartu do BGD oni koji su hteli da idu u ispomoc
tesko mi je da poverujem

ja sam danas culaonako u prolazu u radnji coveka koji kupuje velike kolicine hrane i vode da salje kao humanitarnu pomoc ispred neke organizacije da su trebali da plate 2100 din kartu do BGD oni koji su hteli da idu u ispomoc
tesko mi je da poverujem
ma kakvi da vidis u idei pokupovali vodu,a ispred stoje neke sexy promoterke sa kolicima i zickaju ono kupljeno da ubace za pomoc

ni meni
a ne mogu da se pomerim iz kreveta
hladno mi je, zao mi da ukljucim grejanje kad kazu da stedimo struju, racunam bolje da pretrpim malo da ima za najosnovnije za sve....
i ne mogu da iskljucim tv i da se pomerim od kompijutera i ovakvih tema

- - - - - - - - - -

ma kakvi da vidis u idei pokupovali vodu,a ispred stoje neke sexy promoterke sa kolicima i zickaju ono kupljeno da ubace za pomoc

ovde nema apsolutno nikakve opasnosti da bi se pravile bilo kakve zalihe

mogu da zamislim kako joj je a i kako je tebi bilo
ako nije indiskretno u kom gradu zivis
Ljudi su vecinom ovde vrlo nezgodni kada nekome treba pomoc-gledaju te popreko,kao da si dosao da otmes.Ima i dobrih naravno.Ne razumem to ponasanje-nama ne smeta sto ce ona (ili neko ugrozen) da napuni bateriju na mobilnom,sedne da jede,da je trebalo dali bi joj i vodu za pice,hranu ono sto imamo-nije mnogo ali nije problem da se podeli jer opet znam kako bi meni bilo da nemam a da mi treba.Znam kako bi nama bilo da nesto treba a naidjemo na negativne reakcije.
Mozda je malo van teme ali jednog leta su romi svracali i pitali pazite pitali ( a mogli su kad nismo tu da udju i zahvate kako im drago zato naglasavam) mogu li da natoce nesto vode jer nemaju.Ja sam bila u strahu da nam sacuju kucu (bilo je tih dana nekih kradja u okolini i tako) moji su ih pustili.Par dana su dolazili i uredno pitali mogu li da natoce vodu i naravno da su mogli.Jel* verujete da je posle toga bilo kradja u okolini a nama nista nije ukradeno?Ne znam da li je to povezano ali i godinama kasnije bilo je kradja-kod nas ne.
Treba biti covek.Uvek,kad mozes treba.Sitnice nama nekome mnogo znace.
Imas pp.

Back