Овде није пропраћена вест, или је мени промакла да је синоћ ухапшен шиптар из Бујановца под оптужбом за тероризам. А затим је блокиран прелаз на Мердару. Ово нису небитне вести, јер имају везе са овом заје.банцијом. Први пут коначно користимо шиптарску тактику, где и ми можемо да хапсимо њихове који живе у делу Србије над којим имамо суверенитет. А да се не зај.ебавамо у сваку шиптарску кућу у Бујановцу, Великом Трновцу, Прешеву и неком другом месту може да се упадне и да се најмање нађе оружје и да се оптуже за тероризам.
Дакле ово је порука да ми можемо исто што и они. А друга ствар је да можемо да их блокирамо, јер смо им ако не једини, онда најбољи линк ка цивилзацији. Опште је познато да шиптарија напушта територију Космета у огромним бројевима, да скоро све што раде и оно мало што извозе, мора ићи преко дела Србије где ми имамо контролу. Да их ми као држава не бисмо блокирали, јер то је антицивилизацијски, једноставно се направи "спонтани" грађански протест и скоро се херметички затвори Космет.
У преводу ако хоће из било ког разлога у и из Намачке, Швајцарске и других држава, морали би или источном заобилазном рутом преко Македоније, Бугарске, Румуније, Мађарске итд, или преко западне руте преко ЦГ, БиХ, Хрватске итд... А све то је много дуже, теже, мучније и скупље него да иду преко територије Србије над којом имамо контролу.
Дакле мислим да је ово први пут да користимо ту полугу притиска, коју смо морали одавно да користимо. За сваког ухапшеног Србина да буде ухапшен шиптар, уз разлику што не бисмо морали да им измишљамо злочине, имајући у виду ниво криминалне активности у шиптарским срединама. За свако ометање, блокирап их да део наше територије користе за саобраћај.
Зашто смо се толико снебивали није ми јасно. Али то је ефикасније од свог оног циркуса око дизања војске и чега све не.