Polovnjake u Srbiji nema ko da kupi

ljudi prestaju da registruju stara kola gde su vece kubikaze i/ili treba para za sredjivanje ,i voze bicikle ,i gle cuda.

Nece da bude. Poznajem coveka koji ima svoju agenciju i nedeljno registruje ( mislim za drugog ) 10-15 automobila. Cesto mu dolaze stariji od 10god a da imaju 3.000 kubika....

A Tixi, kakve veze ima koliko je auto presao ako je odrzavan?

Dru je pazario Mercedes E270 dizelas, presao preko 400.000km ( znao je da je toliko presao ), on je u poslednjih godinu dana presao oko 55k-60k. Auto od 2700 kubika, uz sredjivanje ga je kostao oko 10K, auto iz 2006, prva registracija sept 2006... Avantgard oprema, kozura, dvozonska klima tempomati, automatik,,,, pri brzini od 130-140km/h ( autoput ) trosi oko 7l/100km, po gradu oko 12 ( ako se ne varam ). sve u svemu prosecno oko 9-10l. I sta mu fali sto je toliko presao, ama bas nista....

Evo jednog dobrog primera gde se auto prodaje skoro godinu dana.
http://www.unicreditleasing.co.rs/o...rs/asset_management/cars/HONDA_ACORD_2.4.html
Izgleda da iako je poznato da Honde prelaze milion ,jer na toliko im daju garanciju,niko nece da je kupi iako je povoljna cena pa cak ni ljubitelji Honde evo nisu odreagovali skoro 365 dana iako se kunu da su to nepoderive masine.
Jos je i Type-S ali kubikaza cini svoje jer zna se ko moze da ima vecu kubikazu od 2000 kubika a ko ne.:)

Evo jednog dobrog primera gde se auto prodaje skoro godinu dana.
http://www.unicreditleasing.co.rs/o...rs/asset_management/cars/HONDA_ACORD_2.4.html
Izgleda da iako je poznato da Honde prelaze milion ,jer na toliko im daju garanciju,niko nece da je kupi iako je povoljna cena pa cak ni ljubitelji Honde evo nisu odreagovali skoro 365 dana iako se kunu da su to nepoderive masine.
Jos je i Type-S ali kubikaza cini svoje jer zna se ko moze da ima vecu kubikazu od 2000 kubika a ko ne.:)

Pa nece jer su Srbi danas sirotinja i cim cuju da auto ima preko 2000 kubika begaju od njega ko djavo od krsta.

Drugo ne razumeju se u automobile 95% ljudi nema pojma, trgovci kao ti , ih mazete lazima i onda yebiga , uvek se pre odluce za nekog Reno Megana ili Lagunu sa 380.000 km na satu , i vracenom na magicnih 136.000 km nego za neku Hondu Accord Type S sa pravi 213.000 km :ok:

Sve vi to znate , psihologiju vasih kupaca zato i prodajete auta.

Auto preko 2000 kubika stariji od 4-5 godina je danas u srbiji - vencanica.

To kad auto napuni 7-8 godina nemas kome da prodas.

95% ljudi gleda kubikazu i svi bi da voze auta sa motorima do 2000 kubika po mogucstvu 1600 cm.

Sto se mene tice uvek cu rado platiti tih ekstra 30.000 dinara, jer mi tih 400 kubika vise daje jacu snagu motora, sigurnost na putu , kao i dodatnu pouzdanost jer se veci/jaci motori mnogo manje kvare nego ovi manji.

Sto mi drzava uzme na registraciji vise - ja ustedim vozeci na plin :)

Do 2008 sam vozio na benzin , al kad su krenuli da pljackaju i dizu akcizu ja se preorijentisao na plin i umesto da uzmu od mene 450.000 dinara na gorivu za godinu dana i 30.000 km predjenih, uzece 210.000 din zato sto ja vozim na plin :)

Znaci drzavi od mene 2000 evra manje a meni 2000 evra vise u dzep :)

Sve zbog toga sto su suvise pohlepni i za registraciju i za cenu goriva :)

A seti se dule koliko je bilo 2008 gorivo mislim da je bio litar benzina 53-60 dinara, a plin je bio 20 dinara litar.

Sad će Tihi to odmah da kupi jer njemu je sve jedno za kubikažu.

ja imam jedan takav sta ce mi jos jedan ?

Ovo jedino dule da kupi pa da mu vrati kilometrazu na 90.000 km sto moze da prodje jer zaista ima u ponudi ovakvih Accorda na prodaju sa tim kilometrima.

Kupio bi dule to , nego je problem sto nema kupca za njega. Inace cena je ekstra niska 1500 evra jedno ispod realne , stim sto jos moze sigurno da se obori cena za 500 evra.

Ovakva auta su u Srbiji egzotika.

Kad izadjes na ulicu sam sve vidis. U mom gradu nas trojica vozimo ovakve honde svi ostali voze fiate, renoe, citroene, opele , vw i ostalu konfekciju...

95% motori do 2000 kubika.

Registracija obara cenu autu i za do 50% i jaka je psiholoska prepreka za prodaju svakog auta.

Zato na primer ova pomenuta Honda Accord je i do 2000-3000 evra skuplja samo zato sto ima motor do 2000 cm umesto 2400 cm

Pa nece jer su Srbi danas sirotinja i cim cuju da auto ima preko 2000 kubika begaju od njega ko djavo od krsta.

Drugo ne razumeju se u automobile 95% ljudi nema pojma, trgovci kao ti , ih mazete lazima i onda yebiga , uvek se pre odluce za nekog Reno Megana ili Lagunu sa 380.000 km na satu , i vracenom na magicnih 136.000 km nego za neku Hondu Accord Type S sa pravi 213.000 km :ok:

Sve vi to znate , psihologiju vasih kupaca zato i prodajete auta.

Auto preko 2000 kubika stariji od 4-5 godina je danas u srbiji - vencanica.

To kad auto napuni 7-8 godina nemas kome da prodas.

95% ljudi gleda kubikazu i svi bi da voze auta sa motorima do 2000 kubika po mogucstvu 1600 cm.

Sto se mene tice uvek cu rado platiti tih ekstra 30.000 dinara, jer mi tih 400 kubika vise daje jacu snagu motora, sigurnost na putu , kao i dodatnu pouzdanost jer se veci/jaci motori mnogo manje kvare nego ovi manji.

Sto mi drzava uzme na registraciji vise - ja ustedim vozeci na plin :)

Do 2008 sam vozio na benzin , al kad su krenuli da pljackaju i dizu akcizu ja se preorijentisao na plin i umesto da uzmu od mene 450.000 dinara na gorivu za godinu dana i 30.000 km predjenih, uzece 210.000 din zato sto ja vozim na plin :)

Znaci drzavi od mene 2000 evra manje a meni 2000 evra vise u dzep :)

Sve zbog toga sto su suvise pohlepni i za registraciju i za cenu goriva :)

A seti se dule koliko je bilo 2008 gorivo mislim da je bio litar benzina 53-60 dinara, a plin je bio 20 dinara litar.

registracija na ti 400 kubika razlikaje 40 000 din ,, bar tako pise na polovni automobili ,, znaci ja imam gratis 5 000 km ( jersam do 2 000 kubika )

Тихи па кад је таква математика/тржиште како тврдиш што не купиш жени ту хонду из Дулетовог поста уместо да вози ту ''шерпу'' од 1400/1600 кубика? И да ли је могуће да међу 8 милиона људи нема један да размишља ''исправно'' као ти па да купи ту хонду него баш сви размишљају супротно?

Тихи па кад је таква математика/тржиште како тврдиш што не купиш жени ту хонду из Дулетовог поста уместо да вози ту ''шерпу'' од 1400/1600 кубика? И да ли је могуће да међу 8 милиона људи нема један да размишља ''исправно'' као ти па да купи ту хонду него баш сви размишљају супротно?

nema potrebe imamo suvise automobila. prodacemo verovatno seat pa cu ja njoj da dam ovaj moj da vozi a ja cu da uzmem terenca nekog. ima ih par registrovanih na teretno registracija 18.000 din :D

Ma kakva polovna vozila! U Srbiji možeš očekivati samo da te neko mnogo zavrne kada kupuješ polovno vozilo!!!
Ja lično već 6-7 meseci tražim da kupim neki auto u dizel varijanti do 2000 kubika do 6000,00 evra i ništa, odnosno ima ako hoćeš da kupiš lom za velike pare!!!

Ma kakva polovna vozila! U Srbiji možeš očekivati samo da te neko mnogo zavrne kada kupuješ polovno vozilo!!!
Ja lično već 6-7 meseci tražim da kupim neki auto u dizel varijanti do 2000 kubika do 6000,00 evra i ništa, odnosno ima ako hoćeš da kupiš lom za velike pare!!!

a sto dizel ? Moj savet uzmi nekog benzinca i stavi mu plin i nece da te boli glava.

Eto imas gore onu Hondu Accord na prodaji ispod 100.000 km na satu mislim da bese bas 6000 evra cena.

Без увреде прика али ако ти седам месеци не можеш да нађеш ауто ти онда или ниси купац или не знаш шта хоћеш. Или си у крајњем случају нереалан па хоћеш за те паре ново, а половно. :)

Без увреде прика али ако ти седам месеци не можеш да нађеш ауто ти онда или ниси купац или не знаш шта хоћеш. Или си у крајњем случају нереалан па хоћеш за те паре ново, а половно. :)

slazem se. Na trzistu je nikad veca ponuda automobila.Ima i prevarantskih dreseva u vecini, ali ima i dobrih automobila u dobrom stanju.

No verovatno nas kolega nije dovoljno siguran i upucen da moze sam da napravi razliku sto nije nista strasno jer vecina ljudi to ne moze. Zato se vodi majstor kad se kupuje auto.

I eto polovnjake bas nema ko da kupi a ja sam prosli mesec prodao Renault Megan,Citroen C3 i Audi A6 a ovog meseca sam prodao Seat Leon FR,Ford Focus i BMW 320D.
Plus sto se mora uzeti u obzir cinjenica da se preko leta slabo prodaju kola jer su ljudi posveceni godisnjim odmorima i da prodaja krece u oktobru.
Jos je u avgustu feragosta u Italiji odakle se najvise i vuku automobili tako da kola pocinju da dolaze tek pocetkom septembra.

Back