"Polovina zena ima 'rezervni plan' u vezi"

Da li ste nekada imali ili imate "rezervni plan" u vezi?

• M - da, imam

• Z - da, imam

• M - imao sam nekada

• Z - imala sam nekada

• M - ne, nikad

• Z - ne, nikad

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kažu neki psiholozi, da manje pate posle raskida oni ljudi, koji su uspeli da formiraju svoju mrežu podrške.
Odnosno ljudi koji su ceo svoj život bazirali i fokusirali na jednu osobu, dajući samo njoj primat, obično posle raskida pate više, i čak padaju u depresiju.
Što znači, da ima ljudi koji jako dobro znaju da balansiraju svoj emotivan život, sa drugim aspektima svog života (posao, druženje, hobiji i sl.)
..
Elem, viđala sam i one koji su imali fokus na jednom partneru i nisu mogli da zamisle život bez njega, a o rezervnom planu nikad nisu ni razmišljali, pa su malo više posle šepali i poštapali se dok im nije očvrsnuo korak i vratili se posle u ravnotežu.
A, viđala sam i one koji su veoma brižljivo negovali svoju primarnu porodicu, a imali uvek u rezervi koju dobru drugaricu sa kojom su išli na kafu, tako da ne znam :lol:
Jedino što sam ja uočila kao obrazac, a to je, da se rezervni plan stiče viškom slobodnog vremena i manjkom obaveza na jednoj strani!
...Dok je druga strana prilično zaokupljena obavezama, druga strana uhvati luft pa nastane i taj rezervni plan!
...
Imate li vi lufta trenutno? :lol:

Ovo je tacno, kad sam imao kandidatkinju broj 2 (tj. ideju sa kime bih mogao da se (s)muvam jednog dana, jer nije bas da cekaju kada ja postanem slobdan :D), ako dodje do raskida, imas sa kim da se muvas kada prebolis, ne upadnes u misli tipa nema nigde nikog, nece me niko, ne lutas, imas neku prividnu "sigurnost".

Sad kada nema zive duse na vidiku, malo se poljulja samopouzdanje i teze se preboli tj. prelazi u solo mod.

Back