polna diskriminacija

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.236
gledam atletiku i zgorzena sam diskriminacijom
zasto nisu isti dresovi za oba pola za istu disciplinu :cool:

da li znate za jos neki oblik polne diskriminacije?
ajde sada vi

hanzek_memorijal169-080915-1.jpg

skok_u_dalj.jpg

Prilozi

• atletika-miting2013-02.jpg
    atletika-miting2013-02.jpg
    86,6 KB · Pregleda: 17

ajde sada vi

Da li si nekada gledala vaterpolo ili skokove u vodu?

Polnu diskriminaciju imas kod zaposljavanja u vecini firmi.
Takodje zene cesto dobiju pitanje da li ce roditi dete i kada sto nije briga poslodavca ukoliko ista nije trudna i treba da joj obezbedi zamenu.

Takodje na gradilistu zenu mozes da vidis samo kao inspektora ili arhitektu ali nisam siguran da li to moze da se racuna u temu.

Ne vidim po cemu je ovo polna diskriminacija. Moze da bude eksploatacija zenskog tela kao takvog, ali diskriminacija po polu znaci da ono sto je dozvoljeno jednom polu, drugom nije (najprostije objasnjeno). Diskriminacija bi bila da zenama zabrane skok u dalj, jer su recimo nesposobne.

ajde sada vi

L.(Geteborg).jpg

Ma super sto ne zivimo u Svedskoj, recimo...evo dodjes na aerodrom i jedina prazna mesta na parkingu su ona u koja se, po seksualnom opredeljenju, ne uklapas. Diskriminacija ili ne?! :lol:

Najbezbolnije je da muzu obucem suknju! :rotf:

polna diskriminacija ne postoji
to je samo zenska kuknjava jer su nesposobnije i zele speshal tretmant

Netacno. Samo opet pokazujes da si zenomrzac.
Na primer, ima zena u firmi koje "bolje" prodju, mnogo veca plata, sigurnost na poslu .
S druge strane, snow je napisao I lose strane pri samom zaposljavanju.
A da ne pisem o svakodnevnom izjvljavanju direktora/ muskarca nad Zenom koja posteno radi, dalje, nije od onih koje su "bolje" prosle...

Da li se salis? Ajde razmisli zasto.

I nije u svakom sportu, postoji sport gde se takmice u istoj konkurenciji jer je snaga kao takva u tom sportu nebitna.

Ne salim se uopste. Povela se polemika neki dan u Politici kako su zene i muskarci jednako sposobni u fizickim poslovima...

Zene jedino dominiraju u onim sportovima u kojima bas muskarci se mnogo i ne takmice, u 99% rekordi muskaraca su bolji od zena. E o tome ne treba previse polemisati.

Na primer, ima zena u firmi koje "bolje" prodju, mnogo veca plata, sigurnost na poslu .
A da ne pisem o svakodnevnom izjvljavanju direktora/ muskarca nad Zenom koja posteno radi, dalje, nije od onih koje su "bolje" prosle...

Ovo nije vezano za pol.
Hteo sam da udavim seficu proslog leta dok sa drugim sefom nisam imao takvu zelju...

Ne salim se uopste. Povela se polemika neki dan u Politici kako su zene i muskarci jednako sposobni u fizickim poslovima...

Zene jedino dominiraju u onim sportovima u kojima bas muskarci se mnogo i ne takmice, u 99% rekordi muskaraca su bolji od zena. E o tome ne treba previse polemisati.

Da li mi pricamo o fizickim poslovima ili sportu? To nije ista kategorija. Fizicke poslove mogu da obavljaju iste one kao i muskarci, ali sto se sporta tice, muskarci su uvek u prednosti ako bi bili u istoj konkurenciji. Ovo jedine ne vazi u konjickom sportu, jer tu jesu u istoj konkurenciji, nema odvojeno takmicenje po polovima.

A jeste izivljava se nad tobom jer si zensko ne jer zabusavas.
Nema pametnija posla nego da te zato riba lol
I to sto zgodnije prodju bolje preko kreveta nije diskriminacija nego prirodna selekcija

Da li mi pricamo o fizickim poslovima ili sportu? To nije ista kategorija. Fizicke poslove mogu da obavljaju iste one kao i muskarci, ali sto se sporta tice, muskarci su uvek u prednosti ako bi bili u istoj konkurenciji. Ovo jedine ne vazi u konjickom sportu, jer tu jesu u istoj konkurenciji, nema odvojeno takmicenje po polovima.

Tu bi trebali da ih odvajaju i po polu jahaca i po polu konja :lol:

Kad sam napisala bolje prosle mislila sam na zene koje su imale afere sa poslodavcem. One koje S druge strane su zene koje na to ne pristaju. Ali to je druga tema.

Nisam bas siguran koliko je to bolje...

:think:

Mada mozda i ovo moze da posluzi kao diskriminacija jer mi muskarci nemamo priliku da tako dobijemo posao...

Tu bi trebali da ih odvajaju i po polu jahaca i po polu konja :lol:

Nisam bas siguran koliko je to bolje...

:think:

Mada mozda i ovo moze da posluzi kao diskriminacija jer mi muskarci nemamo priliku da tako dobijemo posao...

Bolje je pod navodnicima
Ali takve sa kursom daktilografa imaju tri puta vecu platu od mene, npr.
A za ovo drugo, I muskarac moze sa seficom da udje u aferu, ako mu je to ok. Imace bolji polozaj u firmi.

U Srbiji vecina muskih kad se potpisu podrazumevaju da zena kuva.A kuca se cisti sama od sebe.I tvrde da zensko ''ne radi nista'' ako nema konkretan posao.

Da se u kuci cisti,pere svakodnevno te pegla,zaliva cvece,provetrava itd.isl.npr.shvate kad je ona odsutna.
I trebaju to sami da urade.

U Srbiji vecina muskih kad se potpisu podrazumevaju da zena kuva.A kuca se cisti sama od sebe.I tvrde da zensko ''ne radi nista'' ako nema konkretan posao.

Da se u kuci cisti,pere svakodnevno te pegla,zaliva cvece,provetrava itd.isl.npr.shvate kad je ona odsutna.

pa kad bi bilo obrnuto bio bi okarakterisan kao nesposoban da zaradi pare

Bolje je pod navodnicima
Ali takve sa kursom daktilografa imaju tri puta vecu platu od mene, npr.
A za ovo drugo, I muskarac moze sa seficom da udje u aferu, ako mu je to ok. Imace bolji polozaj u firmi.

Teze je njoj pod sefom nego tebi sa digitronom :lol:

Nema toliko sefica kao sto ima sefova pa ne postoji mogucnost da se odbije ili pristane.

Ovo je 90% tacno.

Back