- Poruka
- 89.439
_.jpg)
Šta koristite od alata i mehanizacije?
Imate li neki savet ili preporuku?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Permakultura je ozbiljna nauka. Da bih se potpuno prešaltala potrebne suZar ti, glisto, nisi pre neki dan otvarala temu o permakulturi poljoprivredi?
Kako to kad kad permakultura i konvencionalna agrikultura ne idu zajedno?
Prvo pravilo permakulture je "momenta kad zabiješ lopatu u zemljište, degradiraš ga", zato perm. koristi malč.
Permakultura je ozbiljna nauka. Da bih se potpuno prešaltala potrebne su
mi godine učenja. Do tada moram nečim da orežem grane barema koji
preti da uništi strujne kablove. Moram da pokosim travu jer je kazna za
neodržavanje dvorišta sto evrića.. i tako dalje...
Uostalom, čak i da ja naučim kako da nikada ne koristim mehanizaciju
ili alate, ne mogu to drugima zabraniti.
Zavisi koliku parcelu obrađuješ i iz kog razloga. Ako je to voće i povrće za tvoje lične potrebe onda je ručni alat sasvim dovoljan.![]()
Šta koristite od alata i mehanizacije?
Imate li neki savet ili preporuku?
![]()
Imam i neku frezu, staru tridesed godina, al služi.Zavisi koliku parcelu obrađuješ i iz kog razloga. Ako je to voće i povrće za tvoje lične potrebe onda je ručni alat sasvim dovoljan.
Za sopstvene potrebe, to je dovoljno. Ja lično uživam u baštenskim poslovima, opuštajume.Imam i neku frezu, staru tridesed godina, al služi.
Ne znam šta je ovo prvo....imam ruske vile (pronađi na netu), dosta su dobre da se rastrese već obrađeno zemljište, ako ima potrebe.Ima neko ove spravice? vrede?
![]()
![]()
da da...na te ruske vile sam mislila...a usput sam nabavila ovo sa desne straneNe znam šta je ovo prvo....imam ruske vile (pronađi na netu), dosta su dobre da se rastrese već obrađeno zemljište, ako ima potrebe.
Mislim da je ženama ipak lakše da barataju ovom zelenom alatkom sa tvoje fotke.
za sta se koristi ovo drugo sa desne strane?
Za isto što i 4.to sa desno i 5.to sa leve..za sta se koristi ovo drugo sa desne strane?