Ма екипа је звони!Имају све што треба да имају, само треба остати чисте главе.
EEE koliko si plitak!!!
Ako Djordjevic ne odradi strategiju kako treba necemo stici ni do cetvrtfinala. Za ovaj tim strategija je kljucna. Recimo Americki tim moze da vodi i malo dete. Dovoljno je da istrce na teren i bez taktike uvek ce pobedjivati jer su svi jaki individualci. Dok je nas tim upravo suprotan, mi nemamo ni jednog jakog individualca. O cemu se radi? Pa kao prvo jeste da mi imamo najboljeg igraca na prvenstvu a to je Jokic. Medjutim ono sta je problematicno sto se tice Jokica je to sto on nije jak igracki kao individua u smislu da ga stavite u bilo kom timu on ce uvek postizati 40 poena kao recimo Majkl Dzordan ili onaj slovenac Luka Doncic, ili Shaquille O'Neal, itd. On je ipak timski igrac i ako se dobro ne ukomponuje sa timom on ce pokazati cak i ispod prosecnu igru. Dokaz tome da nasa Jugoslovenska skola kosarke ne pravi jake individualce vec jake timske igarce je taj da svi nasi igraci koji su otisli u NBA ni jedan od njih nije bio individualac i svako ko je uspeo u NBA uspeo je ako je upao u ekipu koja gradi timski rad a ne individualni kao sto je bio Divac i sad Jokic. Ostali koji su upali u individualne timove nikad nista nisu pokazali. A na zalost 95% NBA timova su individualni timovi.
Dakle po meni poenta je na Djordjevica da on lepo sagleda igru kako je u Denveru njihov trener ukomponovao igru da bi Jokic pokazao to sta je pokazao. Djordjevic mora da sa nasim igracima ukomponuje strateski tim tako da se Jokic oseca kao da igra za Denver. Citava igra tima i sve u timu mora da se zasniva na Jokica i svi igraci moraju da se presaltaju i da se prilagode Jokicu. Ukoliko Djordjevic to ne uradi mi necemo nista napraviti na prvenstvu to potpisujem.
Ali obzirom da je najslabija karika reprezentacije upravo Djordjevic mislim da on nije kalibar kao Majk Malon i da on nije u stanju da odradi. Po meni najbolji trener ikad je upravo majk Malon. Tako da licno mislim da mi necemo ni do cetvrtfinale da doguramo a kamoli do finala. Verovali ili ne ako Djordjevic hoce da napravi kao Denver mora da izbaci Teodosica jer Teodosic se ne uklapa u taj stil jer jokic mora da bude plejmejker i glavni stozer i dirigentska palica u timu jer je on to bio u Denveru. Zato ako vidite da je u prvoj petorci Teodosic znajte da nam se tesko pise.
A da kojim slucajem Djordjevic uspe da prevazidje samoga sebe i ukonponuje tim kao sto je Denver Nagetsi onda mi pobedjujemo i amerikance jer imamo za razliku od predjasnjih utakmica sa njima sad i jaku klupu. Na primer ranije smo se mi nosili lepo prvu cetvrtinu ali smo imali kratku klupu i onda smo pucali od druge cetvrtine protiv amera. naravno pogotovu sto imamo slabog selektora.
A realno gledano u Denver Nagetsima saigraci Jokicevi nisu bas neka klasa i nisu nista jaci igraci od ovih nasih u reprezentaciji. Dakle kljuc Denver Nagetsa je njihov trener Majk Malon koji je od prosecnih igraca tipa Jokic i ostali uspeo da napravi ekstremno jak tim a od prosecnog igraca Jokica cak i za evroligu napravio je ultra jakog NBA igraca. Ali ne u smislu da je Jokic jak individualno vec je jak jer se nalazi u tom timu koji vodi Malon. Jer sad da stavite Jokica u neki drugi NBA tim ja vam kazem da on ne bi postizao ni 8 poena na utakmici.
Znaci na Djordjevica je da sagleda kljucne stvari Denvera na koju foru je sve funkcionisalo pa ako treba da pozove u pomoc i ostale nase strucnjake da ga posavetuju da naprave plan i da prokljuve do detalja nagetse naravno i jokica da pozove i on da kaze kako je pravio planove njegov trener u nagetsima.