Politika i sport

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.719
Svi znaju da Kalinica nije pozvao selektor jer mu je to naredjeno sa vrha vlasti jer je govorio negativno o Kosovu, da je ono vec vise decenija izgubljeno, da trebamo da dignemo ruke od njega i da krenemo u buducnost (citaj da ga priznamo), da nismo nebeski narod vec obicna tackica na globusu, da niko u svetu nezna za Srbiju, da smo kao drzava totalno nebitni i mnogo mali i slicna nipodastavanja domovine. To da je naredba dosla odozgo i da nije to volja selektora je cinjenica da nije cak pozvan ni u prvih 18!! Ok cak i da nije za prvih 12 ali sigurno jeste za prvih 18. A obzirom da je takvo naredjenje odozgo da on nesme da igra za reprezentaciju selektor ga zato i nije pozvao u prvih 18 jer je on ipak ispao fer prema kalinicu da ga ne cima dzabe.

Medjutim ja mislim da je ipak ogromna greska sto nije pozvan u reprezentaciju. Jer sta ima veze sta je pricao kad moze da donese prilican kvalitet reprezentaciji!!! Ok ajde recimo cak da i nije medju 10 najboljih Srpskih kosarkasa (a ja mislim da je bar kao prva rezerva minimum) ali sigurno jeste medju 12!!! Da ne prozivam sad od koga je sve bolji koji su danas na spisku selektora za najuzi izbor ali mislim da ne postoji Srbin niti bilo koji Srpski kosarkaski strucnjak koji nece Kalinica svrstati u prvih 12 a jos manje onih koji nece u prvih 18.

Nego vratimo se politici u sportu. Kao prvo mislim da Djordjevic ima pozitivne emocije prema nacionalnom timu, da stvarno i on zeli dobar rezultat da i on sam zeli najbolje igrace u timu ALI NJEMU SU RUKE vezane!!!! A sa druge strane ovo nepozivanje Kalinica govori mnogo toga a najvise da drzavnom politickom vrhu nije bitan rezultat nacionalnog tima, da im nije bitna drzava vec da im je bitno da zarade pare i da uguraju neke svoje da ih posle dobro prodaju. Stoga se bojim da kako su politicari najurili Kalinica iz reprezentacije da ce tako da ubace u reprezentaciju i neke totalno nebitne igrace kako bi se kasnije bolje prodali negde za neku lovu. Nego ajde videcemo kad bude konacno objavljen spisak od 12 igraca da li tu ima neko ko stvarno nema poima i ko je zalutao na tom slisku. Jer na kraju krajeva i bez Kalinica ova reprezentacija je itekako jaka i svi znaju ko su najbolji 12 srpskih kosarkasa na osnovu statistika.

Svi znaju da Kalinica nije pozvao selektor jer mu je to naredjeno sa vrha vlasti jer je govorio negativno o Kosovu
Zapravo niko ne zna i informacija je netačna. Najjače da neki SNS žohar može Saletu da kroji spisak. Rečeno je da je izbačen zbog ponašanja, a imajući u vidu Kalinićev karakter i kakav je drkoš ne bi me čudilo da se ispičkarao sa pola ekipe.

..............Najjače da neki SNS žohar može Saletu da kroji spisak. Rečeno je da je izbačen zbog ponašanja, a imajući u vidu Kalinićev karakter i kakav je drkoš ne bi me čudilo da se ispičkarao sa pola ekipe.

Nije "neki" SNS-ovac vec vrhovni. A sta ti mislis da bi Djordjevic rizikovao svoju karijeru da bi izgurao svoju volju? Svi znamo da je bez reprezentacije on niko i nista u selektorskim vodama i da ga ta funkcija gura za razne ugovore sa klubovima. A obzirom da se toliko gura i spreman je da pogazi svoju cast navodi na to da je u finansijskim problemima. Ne u smislu da nema za leba nego da nema dovoljno za taj nivo zivota koji zeli.

A sto se tice svadja u timu to je oduvek bilo i uvek ce biti pa niko do sada nije iseran iz reprezentacije zbog toga nigde u svetu pa i kod nas ukoliko kosarkaski vredi. A na terenu kad izadju sve se zaboravi.

Sve i da je razlog nepozivanja Kalinića ovaj koji je naveden, sa selekcijom koju trenutno imamo on je višak i sa njim ne dobijamo ništa što već nemamo. Dakle, sledeći put neka drži jezik za zubima i ne oglašava se o stvarima koje nije pozvan da komentariše, pa možda ima šansu. Dotle nas zabole i sa igračke i sa ljudske strane, nije vredan toga.

A sto se tice svadja u timu to je oduvek bilo i uvek ce biti pa niko do sada nije iseran iz reprezentacije zbog toga nigde u svetu pa i kod nas ukoliko kosarkaski vredi. A na terenu kad izadju sve se zaboravi.

Naravno da jeste, recimo Micov zbog bacanja peškira prilikom izmene, a u tom momentu on je trebalo da bude jako važan šraf u reprezentaciji. Nakon toga osvojili smo srebro na SP, toliko o tome.

Naravno da jeste, recimo Micov zbog bacanja peškira prilikom izmene, a u tom momentu on je trebalo da bude jako važan šraf u reprezentaciji. Nakon toga osvojili smo srebro na SP, toliko o tome.

Vidis ja sa ostrascenima ne vodim polemiku. Ti si ostrasceni SNS-ovac tako da je tebi bitniji Vucic i od drzave i od nacije i od rezultata Srbije u kosarci na prvenstvu pa mozda cak i od sebe samog.

I ja sam protiv priznanja Kosova zauvek ali sta me briga sta Kalinic misli o tome ako ume dobro da igra kosarku i da ce njegovo igranje za reprezentaciju bar 5% da pojaca snagu reprezentacije nego da ne igra.

Nije "neki" SNS-ovac vec vrhovni. A sta ti mislis da bi Djordjevic rizikovao svoju karijeru da bi izgurao svoju volju? Svi znamo da je bez reprezentacije on niko i nista u selektorskim vodama i da ga ta funkcija gura za razne ugovore sa klubovima. A obzirom da se toliko gura i spreman je da pogazi svoju cast navodi na to da je u finansijskim problemima. Ne u smislu da nema za leba nego da nema dovoljno za taj nivo zivota koji zeli.

Đorđević je dobio otkaz u Bajernu zato što je ušao u sukob sa Markom Pešićem. Dakle na praktičnom primeru je dokazao da ne dozvoljava da mu se iko meša u posao i tu se sva diskusija završava. O nekakvom "vrhovnom" snsu ne bih jer su oni svi iste ignorantske piččke.

Đorđević je dobio otkaz u Bajernu zato što je ušao u sukob sa Markom Pešićem. Dakle na praktičnom primeru je dokazao da ne dozvoljava da mu se iko meša u posao i tu se sva diskusija završava. O nekakvom "vrhovnom" snsu ne bih jer su oni svi iste ignorantske piččke.
Ne vidis siru sliku oko otkaza. To je on promisljeno i planski uradio jer zeli da bude slobodan u trenutku kad vodi reprezentaciju. Zna da ove godine ima vrlo jak nacionalni sastav i da ce daleko da dogura na svetskom prvenstvu i da ce zato mnogo vise da vredi i da nabije sebi vecu cenu. A sa druge strane zna da cena za koju je radio je niska i da ce istu tu cenu da nabije kad god hoce tako da nista ne rizikuje a sa otkazom ima samo prednosti.

Kalinić je ponovio samo ono što AV već 3 godine besedi o KiM,tako da to sigurno nije razlog njegovog nepozivanja , ili ako jeste to je nije uradjeno na intervenciju Šizoja ,uostalom sam Djordjević je stara žutara , učesnik predizbornih mitinga i kako sam kaže prijatelj sa basketa Borisa Tadića pa mu to nije smetnja da bude selektor .Ukoliko su stvarno vansportski razlozi za izostanak Kalinića tu je pre u pitanju njegov nezgodan karakter ,kao i činjenica da je njegov private klip kako baca drkicu osvanuo sa svim XXX sajtovima ,nego neko trabunjanje o Kosovu .

Kalinić je ponovio samo ono što AV već 3 godine besedi o KiM,tako da to sigurno nije razlog njegovog nepozivanja , ili ako jeste to je nije uradjeno na intervenciju Šizoja ,uostalom sam Djordjević je stara žutara , učesnik predizbornih mitinga i kako sam kaže prijatelj sa basketa Borisa Tadića pa mu to nije smetnja da bude selektor .Ukoliko su stvarno vansportski razlozi za izostanak Kalinića tu je pre u pitanju njegov nezgodan karater ,kao i činjenica da je njegov private klip kako baca drkicu osvanuo sa svim XXX sajtovima ,nego neko trabunjanje o Kosovu .

Ja mislim da je u pitanju čist višak igrača na njegovoj poziciji. Zavisno od petorke na parketu, tu pre njega igraju Bogdanović, Lučić ili u nekoj varijanti Bjelica, tako da je slučaj verovatno čist i bez ikakvih faktora van košarke...

Ne vidis siru sliku oko otkaza. To je on promisljeno i planski uradio jer zeli da bude slobodan u trenutku kad vodi reprezentaciju. Zna da ove godine ima vrlo jak nacionalni sastav i da ce daleko da dogura na svetskom prvenstvu i da ce zato mnogo vise da vredi i da nabije sebi vecu cenu. A sa druge strane zna da cena za koju je radio je niska i da ce istu tu cenu da nabije kad god hoce tako da nista ne rizikuje a sa otkazom ima samo prednosti.
A kako se u tvoju teoriju uklapa činjenica da je potpisao ugovor sa Virtusom pre svetskog?

Ja mislim da je u pitanju čist višak igrača na njegovoj poziciji. Zavisno od petorke na parketu, tu pre njega igraju Bogdanović, Lučić ili u nekoj varijanti Bjelica, tako da je slučaj verovatno čist i bez ikakvih faktora van košarke...
Ма јашта, екипа звони!Мора увјек неко нешто да паметује па то ти је...
Ђорђевић је по питању политике чист као суза.

Ма јашта, екипа звони!Мора увјек неко нешто да паметује па то ти је...
Ђорђевић је по питању политике чист као суза.

I ja mislim, evo sad mu zameraju da je žut, a na primer se sećam kada je Miloševiću svojevremeno predavao loptu sa potpisima reprezentativaca kao kapiten ekipe. On je sportista, država je država (kakva god bila) i to je to...

Једва чекам почетак...надам се да неће разочарати као у Србији када се играло.
Најбоље и не имати велика очекивања, онда буде све ок.

Sad moramo da imamo najveća očekivanja ikad, najbolji igrač (i ne samo naš najbolji, nego verovatno i na svetu) nam je flegma koja prvi minut igra isto kao i poslednji, a svi ostali su tu negde na vrhuncu karijera. Gledam spisak Španaca, nema starijeg Gasola, Mirotića, Ibake i Rodrigeza, Amerikanci dolaze bez Durenta, Lebrona, Karija, Tompsona, nisam siguran za Hardena, ali i te kako imamo šanse sa njima...

I ja mislim, evo sad mu zameraju da je žut, a na primer se sećam kada je Miloševiću svojevremeno predavao loptu sa potpisima reprezentativaca kao kapiten ekipe. On je sportista, država je država (kakva god bila) i to je to...
Ма де Бодирога и Ђорђевић су заслужили у сваком граду по један споменик.
Ђорђевићу за тројку Хрватима.Нема ту политике, чисте спортске мега легенде.
А Бодирога, шта рећи о човјеку који је сам побједио Аргентину у финалу. :hvala:

Sad moramo da imamo najveća očekivanja ikad, najbolji igrač (i ne samo naš najbolji, nego verovatno i na svetu) nam je flegma koja prvi minut igra isto kao i poslednji, a svi ostali su tu negde na vrhuncu karijera. Gledam spisak Španaca, nema starijeg Gasola, Mirotića, Ibake i Rodrigeza, Amerikanci dolaze bez Durenta, Lebrona, Karija, Tompsona, nisam siguran za Hardena, ali i te kako imamo šanse sa njima...
Ма екипа је звони!Имају све што треба да имају, само треба остати чисте главе.

Back