Političko-ekonomsko pitanje: Živeti u Rusiji ili Americi?

Gde bi živeli?

• U Americi

glasova: 7 70,0%
  • U Rusiji

glasova: 3 30,0%

• Ukupno glasova
    10
Iz kojih biste pobuda otišli za Ameriku ili Rusiju da živite ??

Zbog politike države, ekonomije, mentaliteta ljudi.....ili već zbog čega ?

Znaš kako: Svaki dan pljujem po Americi i Zapadu, a drkam na Putina. To je ta filozofija. Velika bratska Rusija kad se napijem.

A kad se otreznim, šta đe, zna se: Švabija, Švica, Beč (To mu dođe isto kao Švabija), malo sad ovo ono Skandinavske zemlje gore sever, a može i preko bare što bi rekli, Amerika, Kanada, Australija. Zna se đe Srbi idu, po celom svetu ali na Zapad.

To ti je brat srpska priča.

Bilo je popularno u Rusiju da se ide sezonski da rmbaš po Sibiru, išlo dosta ljudi iz Srbije. Bio je popularan i Soči još kad se gradio za Olimpiske igre, ono kad je Rusija pokušala da bude Zapad, ali to kratko trajalo, sad samo sibir. Ali džaba brat tamo ideš na gasovode, teški fizički poslovi, zavarivanje, farbaš one ogromne tankere, kace, minus 30 stepeni, prva civilizacija na 300 kilometara, živiš u kontenjeru mesecima. Braća rusi te tretiraju kao Kirkize, odnosno kao šljam. ne hebe onaj dva posto bratstvo. Tamo kad odeš shvatiš zašto rusi od ranog jutra piju. Neminovno postaješ alkos tamo. To se zna, petak pije se dok se ne unezvrešiš a onda tuča. Bjež brat što bi rekli.

Pak sa druge strane ovi Gastrabajteri, Jugosloveni, oni se tamo i danas vode nešto kao Jugosloveni, imaju neka privilegovana prava u smislu boravka i mogućnosti za rad... još decenijama, održava ulaz u zgradu i gospodin bem ga... Guten tag. Vamo dođu pa se takmiče ko će veću kuću da napravi u selu.

A ovi što su išli preko bare tamo to Amerika, Australija... to je uglavnom prosvećena srpska elita... za njih više niko nije čuo. Zapad ih progutao.

Ja sam čuo od naših lokalnih velikih patrijota i velikih mudraca što sve znaju da je to Zapad nama namerno nametnuo da se narod iseljava iz Srbije i to baš na Zapad (a ne na istok odnosno u Rusiju) sa ciljem da nas unište.

Neke statistike kažu da danas ima više ljudi u inostranstvu koji imaju srpsko poreklo nego u Srbiji. E sad vi vidite da li je ta teroja zavere osnovana ili nije.

Kažu čak i ovi sadašnji SNS sendvičari, to namerno ćeraju ljude na Zapad, a narod slep umesto da ostane vuda po Srbiji sad kad napreduje kao munja.

200 godina se narod sa ovih prostora seli u beli svet (a što baš beli, što nije crni?!), u talasima. Isto tako i braća Ustaše, gledali ste Montevideo, onaj tamo otišo da tuče loptu kad tamo brat Ustaša moleriše. Odma provokacije. Haha!

Али не мораш да будеш грађанин да би тамо живео, зар не? Не мораш чак ни да будеш део њиховог друштва у било којој суштинској димензији, јер постоје паралелне школе, болнице, клубови, ресторани и све што ти пада на памет. With them but not of them, да парафразирамо Черчила.

Многи људи проводе деценије ван својих врло развијених и имућних матичних земаља у Африци, југоисточној Азији и сл. Њихови животи тамо су често неупоредиво пријатнији од оних које би са истим послом и примањима имали у неком Луксембургу; у Луксембургу су тек средња класа, а на Тајланду, у Кенији и тако негде су наднационална елита и мали бели богови.
Tai land... sveto mesto haha

sex-for-sale-in-thailand.jpg

U SAD me bih živela nikada. Ne privlači me "novi svet", a pogotovo ne Amerika u kojoj su svi naoružani, a broj belaca se rapidno smanjuje. Znam nekoliko osoba koje tamo žive - sve je daleko, bez auta se nigde ne može, posao-kuća, usamljenost, multi-kulti problemi, doseljenici uglavnom upućeni na druge doseljenike iz celog sveta, Amerikanci srednje klase se ne druže sa došljacima, zdravstveno/socijalno/penziono gore nego u Zapadnoj Evropi...

Prema Rusiji imam neodređen stav. Sličniji je mentalitet i tamo bih bar bila prihvaćena kao ravnopravni građanin, ali opet širina, veličina, sve ogromno i veliko. A i hladno je. Kažu da su Moskva i Petrograd fenomenalni gradovi koji žive 24h dnevno, ali ostalo je, računam, slično kao kod nas, s tim što su njihovi gradovi veći. Iz iskustva znam da su im lekovi bolji nego američki, tj. prilagođeniji evropskom čoveku.

Mislim da su i jedna i druga opcija za mlade ljude. Što je čovek stariji, to se teže prilagođava razlikama. Ja bih sad eventualno mogla da se vrzmam po okolini - Austrija, Mađarska, Srbija, Grčka... Sve ostalo je predaleko, prerazličito, a u Evropi često i prehladno.

Back