Politički rad sa Srbima muslimanima.

Politički rad sa Srbima muslimanima.

• Da, svakako.

glasova: 7 70,0%
  • Ne, nikako.

glasova: 3 30,0%

• Ukupno glasova
    10
tako su mi u Energoprojektu isekli žicu od telefona da ne pitam direkciju, a znali su da sam elokventan, ne zašto su muslimani i jevreji dobili pare za Vaskrs nego zašto se nekima računa inženjerski koeficijent a nekima tehničarski za taj Vaskrs kad smo pred Bogom svi isti?

Isekli mi žicu ne da ja ne bih dobio više po Božjem Obračunu nego da oni ne moraju slučajno da vrate deo para nazad zbog te nebeske jednakosti.

Brkaju koeficijent od firme sa koeficijentom pred Gospodom

Jedina nacija koja je od vecinskog naroda ( bili Srbi) sebe pre 32 godine pretvorila u manjinu .
........................................................................................................................................................
Čekali smo da se vrate , mozda jos desetak godina i mislim da ih posle toga nijedan Srbin nece smatrati
nekim "pra rodjakom" . Nisam video da se neki narod u Evropi (starosedelački) vise zaglupio nego novi tzv "bosnjaci" .
a šta se čudiš?

do dolaska demokrata na vlast nekada si dobijao sat za 20 godina rada u firmu, sad ako firma opstane 3 godine zbog dinamičnih poslovnih izazova oko brže zarade

Islam je zlo koje MORA biti uništeno jer je u apsolutnoj suprotnosti sa nama i u potpunosti mora nestati iz Evrope da bi naša kultura i civilizacija opstali i da bi beli čovek opstao na samom kraju.
Tu ne može biti nikakvih razgovora ni oko čega.
a sto je vazno "sacuvati belog coveka"

Rasizam sta li.....?

Poslednja izmena:
a sto je vazno "sacuvati belog coveka"

Rasizam sta li.....?
A pošto za Boga nisu znali - ode Energoprojekt u p.m.
Sve "Rošildovci" iz vukojebina al sa papir.
Za po Beogradu znaju "kome sve ovo pripada, najmanje je naše" a za svoje kuće od blata to ne važi.
Jer, a gde će da se vrnu ako je i to "Rošildovo"?

a Boga ne petljaju u ostavinsku, iako im Gospod omogućio a ne "Rošild©"...

Poslednja izmena:
Odlaskom Osmanlija izBosne i sa Balkana muslimani svakolikog podrijetla izgubili su osnovni duhovni i praktični habitus , njihovu biocenozu sa kojom su se identifikovali . Kao kakve ribe koje su ostale u suhome koritu praćakali su se u traženju identitetskog oslonca. Tako su tu utoku nalazili u Gotima , arijanstvu, bogumilstvu , hrvatstvu, svačem nečem da bi se na kraju u preovlađujućem broju slili u bošnjaštvo koje je dobrim delom izmišljena tradicija ali to je slučaj i sa nizom savremenih nacija. Otrgnuti od ranijih tradicija , sa vlastitim pogledom na istoriju koje je drugačije od svih fela na Balkanu nisu se mogli uklopiti u postojeće kulturne obrasce istih fela pa je taj izbor bio logičan i verovatno nužan. Postoje izuzeci ; ljudi koji se osećaju Srbima i imaju takvu porodičnu tradiciju ili su spoznaju o svom poreklu stekli vlastitim intelektualnim uspećem.
Moja je topla preporuka neobrezanima da iste prihvate kao Braću svoju od istoga stabla, kao plodove istoga drveta čije su se grane od nevremena malo povili ka Levantu. Oni su naša Meka i Medina.

Sarajlije su najgora sorta možda na Balkanu..dakle potez od Sokoca, preko Pala pa na Lukavicu, Dobrinja, Nedžarići, Č.Vila, Čaršija pa preko Koševa i Vogošće do Kiseljaka i Kreševa..bez obzira kako se zove, jel se krsti,križa ili klanja garant će te za.ebati ako mu pružiš priliku :) pravi oni Balkanci arhetipski
Znači Sarajlije gore i od Jankovih Fočaka :lol:. Od svih nabrojanih sredina čini mi se da je Lukavica najgora fela :mrgreen:. Wannabe građani a zapeti seljaci.

a šta se čudiš?

do dolaska demokrata na vlast nekada si dobijao sat za 20 godina rada u firmu, sad ako firma opstane 3 godine zbog dinamičnih poslovnih izazova oko brže zarade
Nisam dobio ni sat , da sačekamda dodje tih 20 godina staza. ;)
...........................................................................................................
Pusti sat , delili se stanovi koji sad vrede bogatstvo koje ne mozes da zaradis za 40 godina da radis bez da jedeš.

Politika | 30.06.2021.

VIDEO: Aleksandar Vučić priznao da dobija informacije od "službi" o Bošnjacima u Novom Pazaru​

Novi Pazar ima status grada, dok je Deževa naselje u blizini Novog Pazara s većinskim srpskim stanovništvom koje je okruženo Bošnjacima. Srbi u Deževi već dugo vremena, a u tome ih svesrdno podržava i Vučić, nastoje se odvojiti pod svaku cijenu od Bošnjaka praveći svoju autonomnu općinu koja će se urbanizirati i izgrađivati. Međutim, očigledno je da im pravi problem činjenica da ni sami Srbi nisu dosljedni u svojim planovima iz razloga što masovno prodaju zemlju za "1.000 eura po aru"​

M. A.
PODIJELI
e1d682ff535b33c2250bec9cfcdc8fa7.jpg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poznat je po čestim odlascima u Sandžak gdje vrlo vješto obmanjuje da je veliki podržavatelj suživota Bošnjaka i Srba na ovom području, kojega on naziva "Raška oblast". Tokom posjeta druži se s lokalnim bošnjačkim stanovništvom, igra košarku s djecom, donira novac za džamiju na Pešteri, ali iza tog populističkog vašara kriju se druge namjere.
Naime, pri zadnjoj posjeti Novom Pazaru Aleksandar Vučić je odlučio posjetiti i novosagrađenu pravoslavnu crkvu u naselju Deževa u okolini Novog Pazara gdje je razgovarao s pravoslavnim sveštenicima i tamošnjim Srbima.
Taj razgovor su snimile i kamere jedne televizije koje su zabilježile trenutak kada se jedan od popova žali Vučiću kako Srbi u Deževi masovno prodaju zemlju Bošnjacima.
"Čuo sam ja i za ovdje, 80 metara od crkve, sve znam. Zato što mogu dobiti 1.000 eura po aru. Ali, hajde da uradimo ono što mi možemo. Dobio sam ja i zvanični izvještaj Službe naše i svih mogućih. Znam ja to nego se pravim da ne znam i šutim. Zato i dolazim i gledam da uložimo što je moguće više kako bi ljudi ostali na svojim ognjištima. Znam da postoje i namjere nekih drugih da se, iz meni nepoznatih razloga, zauzme Deževa. Sve ja razumijem i sve to znam, ali ne moramo o svemu da govorimo. Zato i dolazim, zato ovoliko novca i ulažem", rekao je ovom prilikom Vučić čime je ogolio svoje "dobročinstvo" prema Bošnjacima u Sandžaku.

Novi Pazar ima status grada, dok je Deževa naselje u blizini Novog Pazara s većinskim srpskim stanovništvom koje je okruženo Bošnjacima. Srbi u Deževi već dugo vremena, a u tome ih svesrdno podržava i Vučić, nastoje se odvojiti pod svaku cijenu od Bošnjaka praveći svoju autonomnu općinu koja će se urbanizirati i izgrađivati. Međutim, očigledno je da im pravi problem činjenica da ni sami Srbi nisu dosljedni u svojim planovima iz razloga što masovno prodaju zemlju za "1.000 eura po aru".

Novopazarski Bošnjaci s kojima smo razgovarali kažu da ni u primisli ne postoji bilo kakva nakana da se Srbi iz Deževe obespravljuju, a Dežava "zauzima" s bilo kakvom namjerom. Saznajemo da su u tom dijelu Novog Pazara ostali uglavnom stariji građani srpske nacionalnosti kojima djeca rade ili studiraju u Beogradu, Kragujevcu i Kraljevu. Srbi pritom ne prodaju kuće nego zemljište koje se ne obrađuje. Veliki broj Srba je na taj način zbrinuo svoju djecu koja se nalaze izvan Deževe, kupivši im stanove po gradovima. Štaviše, Novopazarci kažu da je do prije par godina Bošnjacima bilo čak zakonski zabranjeno kupovati zemlju u Deževi. Uz sve to tvrde da su izloženi djelovanju "službe" koja pokušava raznim oblicima pritisaka spriječiti kupovanje zemlje u Deževi.
Ako se pogleda u historiju, veliki značaj Deževe za pravoslavce se krije i u tome što su u njoj živjeli srpski kraljevi, počevši od župana Nemanje, kralja Dragutina i Milutina. Zanimljivo je da je Dragutin 1282. godine svoj prijesto prepustio bratu Milutinu baš u Deževi.

Licemjerje Aleksandra Vučića već je nebrojeno puta dokazano. Posljednji primjer desio se jučer kada je u Beogradu uručio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku Orden Republike Srbije, najveće priznanje te države.

Kako prenose srbijanski mediji, Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici Milorad Dodik odlikovan je za "izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i BiH, naročito Republike Srpske kao entiteta BiH".
Stoga, Vučićeva posjeta Sandžaku, njegovi propagandni pozivi na dijalog s Bošnjacima, ustvari su obavještajni manevri svih mogućih srbijanskih službi, i zvaničnih i nezvaničnih.

https://stav.ba/vijest/video-aleksa...je-od-sluzbi-o-bosnjacima-u-novom-pazaru/3002

Back