Politicke igre oko Srebrenice

kapetanmark

Legenda
Poruka
58.418
autorska

U ovoj temi bih zeleo da se sa realnim cinjenicama utvrdi stvaran broj streljanih bosnjaka, po imenima sa pomena koje cita hodza i njihovim podatcioma znamo da se radi o vojno sposobnim punoletnim muskarcima.
Ako je neko od nejaci i stradao to je bilo u proboju jer su se odlucili da krenu sa vojnicima u proboj. Oni koji su ostali u gradu su evakuisani.

Drugo, da su ove mutne igre u pitanju, govori cinjenica o ucescu 10 diver odreda rep srpske koji po vodecim strukturama krajnje degutantan i sumnjiv.

istaknute ubice u tom odredu su drazen erdemovic , franc kos...

obojica prethodno pripadnici tzv armije bih pa hvo... i onda na kraju ubaceni u diverzantski odred rs prek ocentrale u bg i stanisica...

otkud te pase i ustase u 10 div odredu rs?

28 divizija tzv arbih , je vrsila proboj.
Da li neko moze konkretno da dostavi cinjenicne podatke o sukobimau tom proboju broju zrtava iz tog proboja?

potom o zasedama na brdu kamenica? tu pripadnici rs zarobljavaju jedan deo vojnika 28 divizije u sandicima i prebacuju ih u kravicu... sta biva sa njima ko ih likvidira?

ono sto se vrlo malo pominje je cuveni KORIDOR BALJKOVICA
Pukovnik VINKO pandurevic ostvaruje vezu sa komndantom jedne brigade iz 28 divizije tzv arbih , semsa muminovic... Pandurevic sa njim ostvaruje vezu, ISTOVREMENO ODBIJAJUCI DA SE JAVI NA POZIVE GLAVNOG STABA , JER CEMU BITI NAREDJENO DA ODMAH BEZ RAZMISLJANJA RAZBIJE OSTATKE 28 DIVIZIJE...

UMESTO TOGA DOGOVARA SA MUMINOVICEM DA SE OTVORI KORIDOR KOD BALJKOVICE GDE CE OD 14 DO 17 H PROCI KOLONA 28 DIVIZIJE... PROCENJUJE SE DA JE TU ZA SAMO TRI SATA PROSLA KOLONA OKO 5000 LJUDI , NA SAMO NEKOLIKO STOTINA METARA SA ISTURENOIG MESTA IH JE POSMATRAO PUKOVNIK PANDUREVIC

IMA OVDE DOSTA TOGA o cemu treba konkretno raspravljati.

takodje i o cinjenicama 28 divizije tzv arbih, o njenoj prisilnoj mobilizaciji maloletnika od 16 god, pa o smisljenom bekstvu njenog komandanta nasera orica sa glavnim saradnicima u maju 1995te...

no poenta je da se utvrdi koliko je to streljano a koliko je zivote izgubilo u proboju...

zanimljivo je da niko od bosnjaka pa ni ovde ne pominje pukovnika vinka pandurevica KOJI JE OMOGUCIO PROLAZ ZA OKO 5000 ljudi koji su bili u koloni 28 divizije tzv arbih...

u hagu je vinko pandurevic osudjen na 13 godina , a pustio 6 hiljada muslimana naserovih?

osudjen je radi te iskrivljene slike o srbima.

vinko je semsu imamovica znao sa akademije. na ratistu oko zepe su se takodje da kazemo susretali u sukobima.
moze se reci da je vinko ugladjeni kancelarisjki pacov... ne retko je izjavljivao vojnicima da su potrosni materijal...

28. divizija Kopnene vojske je vojna formacija koja je tokom rata u Bosni i Hercegovini djelovala u sastavu Drugog korpusa Armije RBiH.

Formirana je 1. marta 1995. na osnovu odluke Predsjedništva i naređenja komandanta Generalštaba. Naslijedila je Operativnu grupu 8. Sjedište divizije nalazilo se u Srebrenici. Zona odgovornosti obuhvatala je slobodne teritorije Srebrenice i Žepe. U sastav 28. divizije ušle su:

dakle formirani pred kraj rata u martu 1995 a pred samo dogadjanje oko srebrenice u julu 95te

Komandant grigade naser izlazi sa svojim glavnim saradnicima iz srebrenice u maju 95te

u hagu je vinko pandurevic osudjen na 13 godina , a pustio 6 hiljada muslimana naserovih?

osudjen je radi te iskrivljene slike o srbima.

vinko je semsu imamovica znao sa akademije. na ratistu oko zepe su se takodje da kazemo susretali u sukobima.
moze se reci da je vinko ugladjeni kancelarisjki pacov... ne retko je izjavljivao vojnicima da su potrosni materijal...

Ne znam meni taj Vinko nešto mnogo sumnjiv u celoj priči

Slušala ga više puta i nešto mi kod njegove priče ne štima

Uzgred oni kojima je ostavio "koridor" što je po meni bilo sasvim ok su iza leđa pobili nekoliko desetina naših boraca na Crnom Vrhu

Ako jeon ostavio koridor i imaodogovor kako su se obreli zarobljenici

Ako je njih 5000 prošlo onda broj likvidiranih ne može biti viši od par stotona

UKUPAN BROJ STRELJANIH JE TEMA KOJA TREBA DA SE RASCISTI!

po mnogim statistickim podatcima koji se mogu pronaci , jasno je da je enklava pre 11 jula imala oko 40 000 ljudi. Na to se doda broj registrovanih prezivelih osoba koje su prispele na teritoriju tuzle pod kontrolom tzv ar bih je 35.500

u razliku izmedju ta dva broja MORAJU SE SMESTITI STRELJANA I POGINULA LICA.

NA PRVI POGLED jasno je da navedena matematika ISKLJUCUJE mogucnost 8000 streljanih MUSKARACA I DECAKA!

broj poginulih u proboju i po statistickim podatcima koje su iznosile obe strane pa i unprofor govori o broju izmedju 2000 do 2500

i kada se TO ODUZME , koliki je onda stvaran broj streljanih ???

ne treba ti nauka za ovo...

UKUPAN BROJ STRELJANIH JE TEMA KOJA TREBA DA SE RASCISTI!

po mnogim statistickim podatcima koji se mogu pronaci , jasno je da je enklava pre 11 jula imala oko 40 000 ljudi. Na to se doda broj registrovanih prezivelih osoba koje su prispele na teritoriju tuzle pod kontrolom tzv ar bih je 35.500

u razliku izmedju ta dva broja MORAJU SE SMESTITI STRELJANA I POGINULA LICA.

NA PRVI POGLED jasno je da navedena matematika ISKLJUCUJE mogucnost 8000 streljanih MUSKARACA I DECAKA!

broj poginulih u proboju i po statistickim podatcima koje su iznosile obe strane pa i unprofor govori o broju izmedju 2000 do 2500

i kada se TO ODUZME , koliki je onda stvaran broj streljanih ???

ne treba ti nauka za ovo...

Da li siikada biou Srebrenici?

Slušala ga više puta i nešto mi kod njegove priče ne štima

Uzgred oni kojima je ostavio "koridor" što je po meni bilo sasvim ok su iza leđa pobili nekoliko desetina naših boraca na Crnom Vrhu

Ako jeon ostavio koridor i imaodogovor kako su se obreli zarobljenici

Ako je njih 5000 prošlo onda broj likvidiranih ne može biti viši od par stotona
broj streljanih ne moze biti vise u najvecu ruku, 1000

jednostavno ne moze

stim da je u tom proboju bilo sukoba izmedju muslimana i zrtava iz tih okrsaja

o tome govore i mnogi od njih da je neko zeleo da se oni ne probiju i da bude sto vise zrtava ali o tom nek oni lupaju mozak

bitna je racunica STRELJANIH

ono sto se prikriva da je deo strelljanih!

TO SE UZ MAHNITU BOSNJACKU HISTERIJU napumpalo do 8000 streljanih toboz muskaraca i decaka

SVAKAKO da to mantranje i napumpavanja broja streljanih ima veze i sa osudom o djemosajdu, jer je neophodna sto veca brojka

no, evo teme, koja im je na izvolte.

za svu bosnjacku kloniranu klijentelu ovde imam sledeca pitanja?

1. Koliko je stanovnista bilo u enklavi srebrenica prije 11 jula ?
  2. Koliko ih je registrovano da su dospeli do teritorije pod kontrolom tzv ar bih?
  3. Koliki je broj stradalih u prodoru?

oduzmite od ukupnog broja ljudi pre 11 jula, pa ce sve biti jasno.

Da li siikada biou Srebrenici?
Nisam tamo ratovao.

Ja sam ratovao na Ozrenskom ratistu do kraja 94te potom sam 95 bio na ilijasu, u to vreme smo imali bitke sa 45 000 mundzosa koji su pokusali poslednju deblokadu sarajeva, koju su pomepezno najavili a zavrsili totalnim krahom pa je na kraju i alija morao da ozvanici njen kraj i proglasi je debaklom.

Da su nama recimo dopali ti mundzosi, bili bi likvidirani dok trepnes. Niko se tu ne bi nista bunio ni pitao. Na nas su jurisali hiljade bin ladenovih fanatika po Ozrenu. Koje je bin laden doveo 93ce a alija licno blagosiljao kod zenice.

Nisam tamo ratovao.

Ja sam ratovao na Ozrenskom ratistu do kraja 94te potom sam 95 bio na ilijasu, u to vreme smo imali bitke sa 45 000 mundzosa koji su pokusali poslednju deblokadu sarajeva, koju su pomepezno najavili a zavrsili totalnim krahom pa je na kraju i alija morao da ozvanici njen kraj i proglasi je debaklom.

Da su nama recimo dopali ti mundzosi, bili bi likvidirani dok trepnes. Niko se tu ne bi nista bunio ni pitao. Na nas su jurisali hiljade bin ladenovih fanatika po Ozrenu. Koje je bin laden doveo 93ce a alija licno blagosiljao kod zenice.

Srebrenica je mesto koje po meni ne može primiti 40k duša , sam grad je brojao 5.800 stanovnika, od toga je bilooko 1.600 Srba

Okolna sela sem Glogove sa blizu 2000 ne prelaze 1000 stanovnka

Činjenica jeste da su se u Srebrenici grupisali stanovnici okolnih mesta od kojih je najveće Bratunac I manjim delom Vlasenica

Nadalje taj narod koji je prevožen iz Srebrenice opet se ne uklapa

Sve i da je u autobus ulazilo 60 ljudi,a nije zbog kontrole trebalo bi blizu 600 autobusa tj 600 tura da se odveze sav taj narod, ali realno je 700 tura

Kladanj Srebrenica i Kladanj Tuzla su cc90 km i cc105km to je oko 2 sata vožnje po onim tamo putevima i sa kontrolama jput traje oko 4 sata ... dakle jedan bus je mogao obaviti max 2 ture ,jedna je realno u jednom danu , a u tom kraju jedva da je bilo 50 autobusa u voznom stanju

Srebrenica je mesto koje po meni ne može primiti 40k duša , sam grad je brojao 5.800 stanovnika, od toga je bilooko 1.600 Srba

Okolna sela sem Glogove sa blizu 2000 ne prelaze 1000 stanovnka

Činjenica jeste da su se u Srebrenici grupisali stanovnici okolnih mesta od kojih je najveće Bratunac I manjim delom Vlasenica

Nadalje taj narod koji je prevožen iz Srebrenice opet se ne uklapa

Sve i da je u autobus ulazilo 60 ljudi,a nije zbog kontrole trebalo bi blizu 600 autobusa tj 600 tura da se odveze sav taj narod, ali realno je 700 tura

Kladanj Srebrenica i Kladanj Tuzla su cc90 km i cc105km to je oko 2 sata vožnje po onim tamo putevima i sa kontrolama jput traje oko 4 sata ... dakle jedan bus je mogao obaviti max 2 ture ,jedna je realno u jednom danu , a u tom kraju jedva da je bilo 50 autobusa u voznom stanju
35500 je broj registrovanih koji su dospeli na tuzlansku teritoriju...

Cela enklava i podatci koji govore su oko 40000

Tako oni pricaju i čak i po tome se vidi da je brojka od 8000 streljanih muškaraca i dečaka nemoguća... Još kad se oduzme broj stradalih u proboju...

Чује се спорадично понешто и са срске стране:

http://fakti.org/sta-to-pisu/pavic-jedna-dobijena-bitka-u-inforatu-o-srebrenici

Павић: Једна добијена битка у инфорату о Сребреници​

КОЛУМНИСТА СоС ПОМОГАО RT ДА ИЗ КОРЕНА ПРОМЕНИ ОДНОС ПРЕМА „СРЕБРЕНИЧКОМ ГЕНОЦИДУ“
bOfZIO9lNvLh9I_0.jpg

У ПОПОДНЕВНИМ сатима 11. јуна 2022. сам добио упит од РТ, глобалне руске ТВ станице на енглеском, да коментаришем твит кинеског дипломате Лиу Сјао-минга од 10. јуна, следећег садржаја:
„На данашњи дан, пре двадесет три године, НАТО је, под вођством САД, 78 дана безобзирно бомбардовао Савезну Републику Југославију без одобрења Савета безбедности УН. Укупно је НАТО бацио око 420.00 бомби тежине 22.000 тона, укључујући 15 тона бомби са осиромашеним уранијумом.”
Као и увек, пристао сам, успут се захваљујући продуценткињи Наталији А. на томе што тој причи посвећују пажњу, на шта ми је она одговорила да им је ”дужност да подсећају људе на злочине које је НАТО починио”.
Пар сати касније сам се, међутим, непријатно изненадио када сам, чекајући укључење, чуо редакцијски увод у моје гостовање, у којем се гласом са британским нагласком говорило о грађанском рату на простору бивше СФРЈ током 1990-их, укључујући и о томе како су српске снаге упале у Сребреницу у јулу 1995. и починиле геноцид, побивши преко 8.000 људи, за шта су касније српски војни и политички лидери осуђени од стране Хашког трибунала.
Прво што сам урадио кад су ме укључили било је да истакнем водитељки – судећи по нагласку такође Британки – да се у Сребреници није десио геноцид и да за то не постоје докази, а затим наставио са одговорима на постављена питања.
По завршетку укључења сам продуценткињи послао поруку следећег садржаја:
”Здраво Наталија, могу ли Вас замолити да уредницима РТ проследите ову поруку? Наиме, током уводног сегмента који је претходио мом интервјуу на тему коментара кинеског званичника о НАТО бомбардовању Југославије 1999, речено је да су српске снаге починиле геноцид у Сребреници 1995, масакрирајући више од 8.000 мушкараца, жена и деце. Молим Вас пренесите уредницима да је то једна од многих НАТО клевета и лажи против Срба, коришћених као повод за њихову агресију и наставак притисака на нас. Огромна већина Срба је на руској страни, и сматрамо да су било које санкције против Русије неприхватљиве, упркос чињеници да смо окружени НАТО земљама и изложени огромним западним притисцима. Стога ће од српске јавности бити врло лоше примљено када чује да неки руски медиј помаже у ширењу западних антисрпских лажи. Ово само помаже нашем заједничком непријатељу. Молим Вас пренесите ово, уз молбу да се овакво извештавање о дешавањима о Сребреници промени. Ако су РТ о томе потребни материјали, биће ми драго да их са Вама поделим. Хвала унапред и све најбоље.”
Уз поруку сам приложио линк на извештај Би-би-си-ја од 8. јула 2015. о руском вету на британску резолуцију о Сребреници.
Свега сат и по времена касније је од Наталије стигла порука следеће садржине:
”Молим Вас примите наше извињење што смо изоставили да током нашег емитовања изричито наведемо да су информације о Сребреници заправо оптужбе које промовише Запад, као што сте и указали. Свакако је требало да проверимо ову информацију, с обзиром колико је осетљива за људе у Вашој земљи. Ми дубоко ценимо српске историјске и садашње везе и подршку Русији. Будите уверени да ми никад не бисмо намерно покушали да те односе на било који начин покваримо. Уредници који су за ову грешку одговорни биће укорени у складу са професионалним процедурама наше компаније. Молим Вас да разумете да је мисија РТ-а, као међународног емитера, да пружи фер и објективно извештавање о догађајима, уз дужну непристрасност. Учинићемо све да овакве несрећне инциденте у будућности избегнемо. Хвала Вам на разумевању, и надамо се да ћете поново гостовати у нашем програму.”
Одговорио сам кратком поруком захвалности и разумевања да се такве ствари дешавају.
Тачно месец дана касније, 11. јула, стигла је нова порука од Наталије:
„Драги Александре, здраво! Како си, надам се да је све у реду! После наше последње конверзације, волели бисмо да наставимо дискусију о Сребреници – и ако си данас доступан, били бисмо почаствовани ако би нам се придружио уживо за пар сати.”
Наравно да сам пристао. Ево и транскрипта тог гостовања:
- РТ: Људи из Босне и Херцеговине и широм света обележавају 27-годишњицу сребреничке трагедије 1995, коју је НАТО искористио као повод за бомбардовање српских положаја у региону. Сребреница је пала под контролу босанских муслимана 1992. када је у Босни и Херцеговини избио грађански рат после њеног исхитреног признања од стране Запада.
Град је 1993. године био демилитаризован и под контролом холандског мировног батаљона под заставом УН. Међутим, преко 5.000 наоружаних људи који су остали у граду су наставили да врше упаде у српска села. Босански Срби су извршили напад с циљем заустављања ових упада. Међутим, када су ушли у град установили су да су га милитанти напустили.
Током догађаја који су уследили, већина цивила из града је остала у локалној бази УН, а сами војници УН су рекли да нису видели никаква злодела. Тек је неколико месеци касније један амерички новинар и ловац на сензације, који је дошао у то подручје, изнео тврдње да је нашао масовне гробнице. Те оптужбе је НАТО касније искористио као изговор за уплитање у косовски сукоб и бомбардовање Србије.
Сада ће нам се на ову тему придружити српски политички аналитичар Александар Павић.
zIvh44393h_0.jpg

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић
Хвала што сте се укључили у програм. Већина западних политичара и медија криве српску страну за ове трагичне догађаје.
Шта је то што Ви сматрате да они не узимају у обзир?
- АП: Њима је потребно да баце кривицу на неког другог јер је Запад одиграо кључну улогу у грађанском рату у Босни и Херцеговини и њима је потребан цео тај наратив о српској агресији како би скинули кривицу са себе, а такође им је потребно да окриве Србе како би лакше контролисали не само Босну и Херцеговину него и цео простор бивше Југославије. Зато су и измислили овај наратив о геноциду. Али, знате, они немају стварне доказе.
Зато су формирали кенгурски суд под називом Међународни кривични трибунал за бившу Југославију. НАТО и његови савезници су га финансирали, плаћали су и судије и тужиоце и добили пресуде које су им требале за њихове политичке сврхе.
Постоји врло важно сведочење муслиманског шефа полиције у Сребреници, које је неколико пута поновио пред камерама. Испричао је како је бивши, сада покојни вођа босанских муслимана Алија Изетбеговић на једном састанку током 1993. рекао пред бар десеторо људи да му је Бил Клинтон рекао да им је потребна цифра од 5.000 жртава пре него што би НАТО могао да интервенише. И добили су је, па чак произвели још већу цифру да би испровоцирали, као што сте у свом уводу рекли, НАТО интервенцију. И то су добили.
Од тада, сваке године они сахрањују оно што тврде да су жртве геноцида. Али, нема никакве независне потврде о тим телима или њиховој идентификацији путем ДНК. Нико не зна одакле та тела стварно долазе и нико не зна прави узрок њихових смрти.
Цео тај наратив је део западне неоколонијалне политике подјармљивања Балкана и налажења дежурног кривца, Срба – баш као што су то данас Руси – ради одржавања контроле над целим регионом.
- РТ: Који је званични став српске владе о догађајима у Сребреници и да ли је он доследан свих ових година?
- АП: Да, доследан је у смислу да српска влада говори да се ратни злочини јесу десили у Сребреници и да одговорни треба да буду кажњени. Али, српска влада не признаје да је почињен геноцид и у томе су доследни свих ових година. То је такође и званични став српског ентитета у Босни и Херцеговини, Републике Српске. Имају исти став, исту званичну позицију.
Проблем је у Сарајеву, у муслиманском руководству и њиховим западним спонзорима. Они инсистирају на означавању онога што се десило у Сребреници као геноцидa. Због тога не може ни да дође до истинског помирења у Босни.
Они такође одбијају да признају да су муслиманске банде из Сребренице побиле преко 3.000 српских цивила између 1992. и 1995. То је највећи проблем.
- РТ: У којој мери Запад користи спорове између народа бивше Југославије попут овог ради промовисања сопствених интереса у региону?
- АП: Сребреница се злоупотребљава. Они користе људску трагедију којој су већином они сами допринели како би се представили као неки велики спаситељи региона. Како сте рекли у свом уводу, употребили су Сребреницу као повод за бомбардовање Југославије 1999, тврдећи да то раде како би спречили још једну Сребреницу на Косову.
Али, знате, они су користили и злоупотребљавали Сребреницу и на другим местима, где год су тврдили да су морали да се упусте у неку врсту хуманитарне интервенције, од Ирака до Сирије до Либије. Слушали смо повике из Стејт департмента у стилу: ”Ох, морамо да спречимо још једну Сребреницу!” Тако да им је то веома користило као својеврсна интервенционистичка алатка, не само у Југославији већ широм света.
- РТ: Српски политички аналитичар Александар Павић, пуно хвала што сте се укључили у наш програм.
- АП: Хвала на позиву.
...

Back