Politička ostrašćenost u Srbiji

Meliot

Buduća legenda
Poruka
25.092
Otkada je uvedeno višestranačje u Srbiji uvek je između dva ili više tabora vladala velika ostrašćenost koja se može nazvati i mržnjom i prezirom. Zašto je to tako? Da li kao ljudi ne možemo da prihvatimo da neko drugačije misli?

Ta politička ostrašćenost se preliva i na ostale delove društva pa se i narod među sobom zavađuje.

Otkada je uvedeno višestranačje u Srbiji uvek je između dva ili više tabora vladala velika ostrašćenost koja se može nazvati i mržnjom i prezirom. Zašto je to tako? Da li kao ljudi ne možemo da prihvatimo da neko drugačije misli?

Ta politička ostrašćenost se preliva i na ostale delove društva pa se i narod među sobom zavađuje.
Zato sto "visestranacje", koje je uzgred receno jedan izvitoperen i bizaran pojam, nije isto sto i demokratija. Skoro sve drzave sveta imaju "visestranacje" ali jako malo njih ima demokratiju.

Cujem se relativno cesto sa dva drugara sa studija, jedan zivi u BGD a drugi u Smederevu. sa ovim iz BGD-a se znam jos od srenje skole a 1985-te smo se kao brucosi upoznali sa ovim iz SD. Njih dvojica su i visestruku kumovi, ovaj iz Beograda je prvo bio krsteni kum Smederevcu koji se krstio malo okasnelo, sta cete Smederevo komunisticki i samoupravni grad, a kasnije su medjusobno i decu krstili jedan drugome. Znaci dugogodisnje poznanstvo i porodicno druzenje.

No od proletos su u zescoj svadji, cujem se sa jednim, prica o drugome kao o chaciju koji viri iz boolje Vucicu (a da ga ovaj naravno nikada nije ni video) jer ne podrzava blokaderose. Onaj drugi o prvom kaze da je glup kao rasplodni organ kod nekog nearzumnog Dzipsija... i neravno, prestali su da pricaju jedan sa drugim. Pa kad se cuje jedan od njih sa mnom ja "nevno" upitam kako je onaj drugi, da li se cuju itd. Onda posle tirade o onom drugom, me pita prvi veselnik da li se cujem sa onim drugim i sta on radi... dodjem mu kao izvor informacija za dve nepomirljive strane.

Na kraju se obicno zavrsi sa onim "ye.ba.la vas politika, znate se 40 godina i sad ne pricate zbog Vucica i blokaderosa"... sto je imbecilno.

Back