Политичка коректност и именовање ромског/циганског народа

Nemam prijatelje, drugare Cigane. Na fakultetu je bio jedan i oslovljavala sam ga imenom kao i ostale, a da me neko pita šta je rekla bih Srbin, Ciganin da se precizira. Ja ih smatram Srbima, a kada kažem Ciganin to mi ja kada kažem Moravac, Vojvođanin, i sl. Dakle, bliža odrednica. Ne mislim da je to uvreda. Čini mi se da je pre uvreda Rom, ako im to znači čovek. Da li oni to ističu da su ljudi, pošto ih drugi tretiraju kao stoku? Da li sami sebe podsećaju? Ne razumem.
A ne razumem ovo sa međunarodnim terminom Roma? O čemu to govoriš? Nije mi poznato.

Потписујем.

Izuzteno ti je glupo povezivanje Cigana i Srba sa Nacizmom u tom kontekstu . Pogledaj ko je ubijan u Kragujevcu (imas onaj cuveni komunisticki film) , Jasenovcu , Banjici ... itd. ( Srbi , Cigani , Jevreji ... ) . :roll:

Па добро, то није одговор на питање. У овој земљи се једна странка нон-стоп прозива за фашизам, а знамо да су фашисти убијали Цигане. И сад ја само питам да ли је Србија икад у својој историји имала некога из циганског народа за министра? Ја мислим да јесте, и то из једне странке, само не могу да јој се сетим имена...

Па добро, то није одговор на питање. У овој земљи се једна странка нон-стоп прозива за фашизам, а знамо да су фашисти убијали Цигане. И сад ја само питам да ли је Србија икад у својој историји имала некога из циганског народа за министра? Ја мислим да јесте, и то из једне странке, само не могу да јој се сетим имена...

Istina i ja mislim da jeste jedna ali to nije bio pravi pripadnik tog naroda da jeste nebi danas bio toliko nezahvalan i tu stranku nazivato .... nije Romski (ludski):lol: . E bas zbog tog Ciganina (Ciganin u pozitivnom smislu te reci , ako postoji negativan da ne dodje do zablude) mi danas i raspravljamo o ovoj temi za njega je uvredljivo Ciganin i on svoje sunarodnike smatra Romima (A njih nista ne pita.)

Glup si ti sa tim orangutanom glupim na slici, ubicom. A ti mrzis ceo
Romski narod i volis da ih vredjas, a?

Еј, сепаратисто како си закључио да их ја мрзим и вређам? Они јесу глупи, види се и по оценама и понашању, то сви из мог одељења могу ти рећи. Хајд` сад у пећину одакле си и дошао...

Back