Politichki nekorektna muzika

Samo onaj ko je bangav u mozak propagira politiku, bilo kroz aktivizam bilo kroz nazovi muziku. Nazalost ima mnogo prolupalih i politicki ostrascenih jer nemaju za sta drugo u zivotu da se uhvate. A klinci k'o klinci lako ih je izmanipulisati i zavesti.
Pogledajte film Johnny Got His Gun (pojedini inserti se vrte u spotu za One). Kome posle toga bude do bilo kakve ideologije, politike i ratovanja neka uzme uze i obesi se.

Meni nije cilj da otvaram teme u kojima cu velichati naciste i slichne , hocu da mogu da napishem da mi se svidja muzika benda Burzum .
Ja nisam nacista , niti podrzhavam Hitlera , i niti mi se slavi ni Hitler , ni Pavelic , ni Drazha , ni Ljotic , ni Tito , jedino mi se svidja muzika i ne pokushavam da kopiram te ideje NS bendova ( ako i je su NS bendovi) , jenostavno mi se muzika svidja.
Istom logikom bi trebali zabraniti pominjanje vecine BM i DM bendova i veliki broj repera ( 2-Pac npr.) i ostalih muzichara , meni nije cilj zabrana i politichka rasprava , hocu da mogu slobodno da diskutujem o muzici , a ne o idejama iza muzike . Da mi je do Hitlera postovao bih na Politici i Istoriji .

Ponavljam , nije mi do ideologije , nego do muzike .

Naravno da ne trebamo troshiti rechi na Hitlerovu ideologiju , zato postoje drugi PDF , ali meni je muzika precha od ideologije , za zhaljenje je ako neko preferira neku muziku zbog politichkih ideja umesto zbog same muzike.
Chistom zabranom se nishta ne postizhe , a ljudi se trebaju edukovati da ne slushaju muziku radi politike , vec radi muzike .
Ako se muzika zabranjuje zato shto je kompozitor nacista , zashto se ne zabrani korishcenje mlaznih aviona poshto ih je nacistichka nemachka prva napravila ?

Kad smo kod rasizma:
21ctrfn.jpg
Spoiler ako hocete slobodno obrishite , nema bash veze sa temom.

Politika koja se krije iza NS bendova previse je zla ucinila da bi se na to moglo zazmuriti i reci OK, aj da gledamo muziku zaboravimo na ideologiju. . .
Ako ti se muzika svidja, OK za tebe sedi slusaj niko ti ne brani ali o tome na ovom forumu ne mozes diskutovati jer ono sto je iza nje nije ni priblizno onomome sto se krije iza tih sto si pomenuo. Nanelo je puno vise nesrece i zla, pa mozda cak i da kazemo nego svi oni ostali zajedno. . .
I ako bi se dozvolilo otvaranje tema o takvim bendovima nece proci puno vremena pre no sto ce se pojaviti likovi koji ce poceti da hvale istu tu ideologiju a gde smo onda dolsi?! To toga da krsta postane novi storm?! Pa vala nece moci. Za njih nema mesta svidelo se to nekom ili ne. . .

Politika koja se krije iza NS bendova previse je zla ucinila da bi se na to moglo zazmuriti i reci OK, aj da gledamo muziku zaboravimo na ideologiju. . .
Ako ti se muzika svidja, OK za tebe sedi slusaj niko ti ne brani ali o tome na ovom forumu ne mozes diskutovati jer ono sto je iza nje nije ni priblizno onomome sto se krije iza tih sto si pomenuo. Nanelo je puno vise nesrece i zla, pa mozda cak i da kazemo nego svi oni ostali zajedno. . .
I ako bi se dozvolilo otvaranje tema o takvim bendovima nece proci puno vremena pre no sto ce se pojaviti likovi koji ce poceti da hvale istu tu ideologiju a gde smo onda dolsi?! To toga da krsta postane novi storm?! Pa vala nece moci. Za njih nema mesta svidelo se to nekom ili ne. . .

Na zhalost u pravu si , nadao sam se da cu lako naci istomishljenike kojima nije vazhna ideologija , koji nece dozvoliti da ideje koje neko prenosi preko muzike udju u mozak, ali nema toga , ili se neko navata na te ideje , ili se protivi , tako da bi sloboda za koju se ja zalazhem u stvari bila Pandorina kutija , to je i pokazala ova tema gde je najmanje bilo o muzici kao muzici a vishe kao politichki medijum.
Zabrana nije najbolji lek , jer ko je pogodan da upije nacistichke ideje upice ih bilo gde , mozhda samo u drugom formatu , zar smo toliko slabi da ce nas nekoliko pesama pretvoriti u najgore krvnike ? Zar svaka politichka insinuacija mora da ima uchinak na nas ? Izgleda da je zabrana za sada najefektivniji lek .

Back