Političari laju, a karavane prolaze!

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Ovi je parafrazirana tema na ime pesme Miroslava Krleže iz 1931-e god. https://radiogornjigrad.wordpress.com/2015/09/08/miroslav-krleza-noc-u-provinciji/
Ne znam na koga je mislio, ali mi se tema i danas čini aktuelna! Treba samo pogledati većinu tema na ovom PDF-u! z:lol: I mislim da tako MORA biti dok balkanska stoka sitnog zuba ( copyright: F. Tuđman), ne EVOLUIRA u neki savršeniji oblik CIVILIZOVANOG života.z:lol:

Usput, Hrvati su sklepali i novokomponovanu pesmu na tu temu, u kojoj su obradili 'najsjajnije' dane vladajućeg HDZ-a! Možda samo skraćenice HEP, HAC i INA treba zameniti nekim drugim, i imamo pesmu i za Srbiju!? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Karavan jednina, karavani mnozina, ali ja ne razumem smisao
( ne poslovice) nego teme koju postavljas ovde na PDF Politika.
Hebi ga, 30-tih godina se govorilo 'karavane' ( vidi prvi link na tekst izvorne pesme). Samo tebi, u četiri oka: Sinulo mi iznenada, nisam ni razmišljao o cilju kada sam objavio temu. Ni sada mi nije poznat cilj teme! z:lol:

Nije da nije za pdf politika, a cilj je prilično jasan. Suština cele politike ovde da se pojedina šaka jada sprda sa milionima građana ovde dok mi ćutimo i eventualno pišemo na twiteru ili krstarici. Loše nam je zato što smo stoka sitnog zuba i to je jedina prava istina. Normalnoj naciji, npr, Finska, njima ovakvi ljudi ne mogu da se dese jer će tamo zdravorazumski ljudi kad vide šta im nudi ta ekipa lopova da im kaže "sikter", mi im ovde ljubimo skute i kačimo slike na zid svake škole, institucije i slično.

Karavan jednina, karavani mnozina, ali ja ne razumem smisao
( ne poslovice) nego teme koju postavljas ovde na PDF Politika.

Многе теме политике треба да су другде .. а отварачице/чи тема .. и публикум .. у психијатријским саветовалиштима ...

мада... можда све ово и ЈЕСТЕ врста психо терапије ?!

:think:

Hebi ga, 30-tih godina se govorilo 'karavane' ( vidi prvi link na tekst izvorne pesme). Samo tebi, u četiri oka: Sinulo mi iznenada, nisam ni razmišljao o cilju kada sam objavio temu. Ni sada mi nije poznat cilj teme! z:lol:

све твоје теме су транскрипционо хуманоидне ... тако да их треба бити што више

Poslednja izmena:
Многе теме политике треба да су другде .. а отварачице/чи тема .. и публикум .. у психијатријским саветовалиштима ...

мада... можда све ово и ЈЕСТЕ врста психо терапије ?!

:think:

све твоје теме су транскрипционо хуманоидне ... тако да их треба бити што више
Đe me nađe!? Svi mi smo, osim onih koji su proterani nakon WW2, bili u ustanovi zatvorenog tipa jer nisi mogao legalno da odeš/izađeš bez dozvole nadležnih institucija! I naravno da je sada mnogima potrebna psiho-terapija da se oslobode tih trauma!

Sada bi mogla da ide i 'politička varijanta' filma 'Svoga tela gospodar'z:lol:

Đe me nađe!? Svi mi smo, osim onih koji su proterani nakon WW2, bili u ustanovi zatvorenog tipa jer nisi mogao legalno da odeš/izađeš bez dozvole nadležnih institucija! I naravno da je sada mnogima potrebna psiho-terapija da se oslobode tih trauma!

Sada bi mogla da ide i 'politička varijanta' filma 'Svoga tela gospodar'z:lol:

Цео Свет је под КОВИД звоном .......

Back