polipoza

miranda

Početnik
Poruka
28
Mojoj bliskoj rodjaci je dijagnostifikovana polipoza jetre. Njoj su rekli da mora da se operise da se vidi sta je u pitanju, kuglice od holesterola ili pak nesto "drugo". Zanima me da li postoji neki drugi metod osim hirurskog kojim moze bar da se napravi razlika izmedju ovoga sto su joj rekli. I drugo ako znate koliko je komplikovan sam hirurski zahvat. (Ona je vec zakazala operaciju)

Jeste li sigurni da ste potrefili organ, posto koliko ja znam polipoza jetre ne postoji.
Postoji polipoza zucne kese ali to nije isto, i za to ukoliko se ispitivanjem pokaze da su prevazisli odredjenu velicinu je indikovana operacija.

Moguce da je mislila na zucnu kesu. Imala je juce operaciju, koja nije bila komplikovana. (laparaskopija, nadam se da sam ovo potrefila).
Samo mi recite da li moze da bude u pitanju holesterol. Posle operacije tkivo je otislo na anlizu, rezultati ce biti sledece nedelje.

Polipi u zucnoj kesi se cesto zamene za holesterolske kamencice na ultrazvucnom nalazu(mogu da lice pogotovo ako su polipi veci), pa tek kad se pacijent posalje na hirusku intervenciju i dobije se nalaz od patologa,onda se moze reci bila je u pitanju polipoza.
Dobro su joj rekli, samo mora da se strpi da stigne patohistoloski nalaz.

dr:
Polipi u zucnoj kesi se cesto zamene za holesterolske kamencice na ultrazvucnom nalazu(mogu da lice pogotovo ako su polipi veci), pa tek kad se pacijent posalje na hirusku intervenciju i dobije se nalaz od patologa,onda se moze reci bila je u pitanju polipoza.
Dobro su joj rekli, samo mora da se strpi da stigne patohistoloski nalaz.

'el ima nesto sto ti ne znas, majke ti?! Vazda me iznenadjujes!! :shock:

Back