POLIO PAREZA

• Začetnik teme Začetnik teme liv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

liv

Obećava
Poruka
96
Jednoj meni jako bliskoj osobi postavljena je ova dijagnoza pa vas molim da mi nesto vise kazete o ovoj bolesti.To je zena od 45 godina koja je do prije 1,5 godinu bila olicenje zdravlja a onda je od jednom pocela da vuce desnu nogu zatim da gubi korak(jednostavno lijevom nogom nogom normalno gazi a desnom kao da je nema,propada-glava joj dodje na visinu kuka kad dodje red na desnu nogu),imala je i na licu neki cudan izraz,kao facijalis,spusten desni dio lica-oko i usna.Uradjeni su joj i skener i magnetna rezonanca-sve ok,utvrdjeno je da nije multipleks skleroza od cega je meni laknulo ali ne znam da li je ovo ista bolje.Ona je inace stomatolog i imala je jako neprijatno iskustvo sa kolegama specijalistima za ove vrste oboljenja.Naime, eksplicitno su joj dali do znanja da misle da se folira da bi dobila bolovanje :!: tako da je vise ne mozemo natjerati da ide kod njih a za odlazak u Bg nece ni da cuje.Dijagnozu je postavio jedan profesor iz Klinickog centra u Bg koji je dolazio u nas grad jednom mjesecno ali je ta saradnja prekinuta tako da sad neznamo sta da radimo.
Posto se svi (porodica) nadaju u mene jer ja jedina mogu da je nagovorim da negdje ode molim vas da mi pomognete i da mi date koordinate : gdje bi trebalo da ide-u koju kliniku,kod kojeg specijaliste da bih mogla sve da organizujem bez njenog znanja i dovedem je pred svrsen cin.A sad jedno glupo pitanje:moze li da samoinicijativno(naravno uz predhodni dogovor),bez uputa ode u neku od Bg klinika jer od ovih nasih "strucnjaka" nece dobiti uput?Da sam kuci ne bih vas opterecivala,davno bih ja to sredila,ali posto zivim u inostranstvu sve je mnogo komplikovanije, nadam se da me razumijete.
Izvinjavam se sto sam bila ovako opsirna i unaprijed hvala na odgovoru!

Back