Alisa u zemlji čuda
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
Majko mila, ja sam mislila da toga više nema na planeti zemlji već vekovima.
I mislila sam da smo mi zatucani.

I mislila sam da smo mi zatucani.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Auu, nisam nikad na taj način razmišljala. Čekaj bre, zar ne nasleđuju deca očevu imovinu svakako?![]()
Хтела сам ову тему да отворим још пре пар месеци, али су тада биле превише узавреле страсти на теми о хомосексуалним браковима, па нисам хтела да доливам уље на ватру...
Тренутно читам ''Драгуљ Медине'' па ми поново ова тема паде на памет.
Наиме, у нашем друштву је полигамија (у свим својим облицима) нешто друштвено неприхватљиво, а чак и законом кажњиво!
Полигамија постоји и код неких животињских врста, а вековима опстаје у оквиру исламских друштава и разних друштвених заједница Африке, Азије, Америке...па ми некако није јасно зашто је у западној цивилизацији она нешто толико осуђујуће....
Дакле, како ви гледате на ту појаву и да ли бисте (хипотетички) били за легализовање полигамних бракова?![]()
Kao što rekoh, ne treba mi ništa. Pogotovo mi se gadi brak iz interesa.
Da znam da me je mm oženio sa ovakvim razmišljanjem, da sebe obezbedi za ne daj bože, ne da se ne bih udala za njega, nego ne bih više htela da čujem za njega.![]()
znas kako, te nase mogu da se predomisle ako pozele, jer zive u civilizovanoj zemlji dok ove druge, boga mi ne mogu. nemaju one izbora. btw, u nekim od tih zemalja imas i obicaj da se devojcicama odseca klitoris, da bi joj sam seksualni cin citavog zivota bio bolan i jedna uzasna muka, to naravno ako dete uopste prezivi. bolest najobicnija je njihov sistem, ja ne mogu da shvatim da si uopste pomislio da tako nesto nije lose. nego hajde, pretpostavljam da ne znas kako zivot tih zena izgleda pa ne mogu da ti zamerim.
a to sto je kod nas bilo u srednjem veku, pa bilo je varvarstva svuda - ali vise nije tako na srecu. zato ja nista njihovo ne bih kod nas presadjivala, nismo isti svetovi.
postavka sa pocetka teme je pre razvoj tehnokratije i vrli novi svet nego povratak u serijat, ali hbg, meni se ni vrli novi svet ne svidja![]()
Pa nije interes ako si mu tu pri ruci ili on tebi u slucaju da se ostane bez posla. ja ne gledam tako na te stvari.
Desi se cesto da zene cim ostanu u drugom stanju izgube posao, samim tim ili ostaju bez zdravstvaenog ili odlaze dva puta mesecno u socijalno, donose potvrde sa biroa i od ginekologa da su jos uvek trudne ili placaju preglede bez participacije, a visina cene je neprihvatljiva i za one koji platu primaju iz budzeta a onima koji dinar zaradjuju kod privatnika da i ne govorim. Ako je vencana, jednostavno ima i dalje osiguranje samo preko muza. To nije interes, to je normalno.
Ako smatras drugacije ok, tvoj stav.
Наравно.
Мотивација за брак је љубав, али брак није само љубав, слаткоћа и танане емоције које искључују обавезивање. Брак је једно "мини предузеће", које мора бити организовано и гдје "стране" морају бити заштићене од евентуалне самовоље друге стране. Једноставно, мора постојати гаранција да уложени ресурси (новац, вријеме, емоције и сл.) имају заштиту .