Policija strajkuje!

Članovi Nezavisnog sindikata policije nastavljaju sa štrajkom do daljnjeg, posle jučerašnjeg neuspelog protesta ispred Vlade Srbije u Beogradu. To znači da građani i dalje neće moći, između ostalog, da izrade dokumenta, da se neće obavljati registracije vozila i slično. Predsednik Štrajkačkog odbora tog sindikata Dejan Đukić istakao je za In radio da je protestom potvrđeno kakav je položaj policajaca u Srbiji, odnosno da je policija na ivici prosjačkog štapa.
Nezavisni sindikat policije stupio je u štrajk 12. decembra tražeći poboljšanje materijalnog položaja.

http://inradio.org/novi-sad-info/puls-grada/nezavisni-sindikat-policije-nastavlja-strajk/

ja nikad necu registrovati auto...ajaaoooooooooooo:zblesav:

Fascinira me koliko malo paznje dobija ova tema... naspram recimo one kad je bio strajk prosvetnih radnika gde je bila masovna pljuvacina iako su njihovi zahtevi bili daleko skromniji, najveci deo nije odobren, a ono sto je odobreno uglavnom nije ispunjeno ni do danas, a nece ni biti.

Добили су нове униформе имају бенифицирани радни стаж и 16% им је повећана плата.

Полицајци у чему је проблем лепо питам?

Od uniformi, stigle su samo zimske jakne...i to nisu dobile sve linije rada. Pantalone su i dalje iscepane, a tender za obuću je oboren po stoti put jer tamo u javnim nabavkama ne mogu da se dogovore ko će se i koliko ugraditi.

Priča o 16% povećanja plate je samo jedna u nizu demagoških poštapalica iz vladine kuhinje.
U stvari, tih 16% će dobiti samo policajci koji rade u smenama, koji rade noću, vikendom, praznicima i prekovremeno. I to nije povećanje već nadoknada po tom osnovu koja im zakonom pripada, a koju MUP svih ovih godina nije plaćao ljudima...
A beneficiran radni staž je novim zakonom praktično obezvredjen uvodjenjem starosne granice. To više ništa ne znači.

Sad je vreme za štrajk. Pošto policajci izjednačavaju a i prevazilaze status Vojske (što nikad nije bilo a ni ne treba da bude- pogledajte stanje u svim državama i nigde nije tako) vreme je da profesori, administracija,zdravstveni radnici i drugi čiji je prosek ispod 50.000 din. zatraže isto jer Dačić deli novogodišnje poklone u cilju promocije svoje partije. Pored toga što nas ponižavaju već nekoliko godina i stalno nam uvode i menjaju dokumenta za koja plaćamo, čekamo u beskonačnim redovima sada u ovoj bedi moramo još i da im obezbeđujemo plate veće od profesorskih.

Fascinira me koliko malo paznje dobija ova tema... naspram recimo one kad je bio strajk prosvetnih radnika gde je bila masovna pljuvacina iako su njihovi zahtevi bili daleko skromniji, najveci deo nije odobren, a ono sto je odobreno uglavnom nije ispunjeno ni do danas, a nece ni biti.

Zahtevi prosvetnih radnika bili skromniji?
Po čemu?
Ja bre tražim samo ono što sam zaradio. Mesec dana sam letos bio dole u Preševu, a do dana današnjeg ni dinar nisam dobio na ime tih dnevnica. Sad je u januaru opet red na mene, a nisam ni za prethodni teren još ništa dobio. Tamo nemamo ni hranu ni vodu obezbedjenu, već sve moraš na terenu kupovati...Bio sam i na Kosovu i u KZK-u, ali ovako bedno nikad nije bilo.

Putni troškovi takodje kasne više od pola godine. Da bar mogu autobusom putovati, ali ja radim po smenama...Kakav autobus ja sa sela da nadjem u jedan sat uveče?

Voleo bih da možemo kao prosvetari...jednostavno stupiti u generalni štrajk, pa da ne mrdam iz stanice makar gorelo napolju.
Ali ne može...zakon nam ne dozvoljava. Mogu ovi na šalterima, ali oni nisu policajci.

I na kraju ništa...nismo dobili ništa.

Sad je vreme za štrajk. Pošto policajci izjednačavaju a i prevazilaze status Vojske (što nikad nije bilo a ni ne treba da bude- pogledajte stanje u svim državama i nigde nije tako) vreme je da profesori, administracija,zdravstveni radnici i drugi čiji je prosek ispod 50.000 din. zatraže isto jer Dačić deli novogodišnje poklone u cilju promocije svoje partije. Pored toga što nas ponižavaju već nekoliko godina i stalno nam uvode i menjaju dokumenta za koja plaćamo, čekamo u beskonačnim redovima sada u ovoj bedi moramo još i da im obezbeđujemo plate veće od profesorskih.

Ma gde si to pročitao pametnjakoviću?

Back