Policija strajkuje!

san_ni

Ističe se
Poruka
2.867
Policajci nastavljaju štrajk
http://www.021.rs/Info/Srbija/Policajci-nastavljaju-strajk.html

Članovi Nezavisnog sindikata policije (NSP) nastaviće danas štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada, tražeći bolji materijalni položaja radnika Ministarstva unutrašnjih poslova i policije, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Dejan Đukić.
On je rekao da je zakonska obustava rada, koja je počela juče u organizaciji tog reprezentativnog policijskog sindikata, sprovedena na području cele Srbije. Osnovni štrajkački zahtevi su isplata zaostalih putnih troškova, dnevnica i jubilarnih nagrada, kao i striktna primena posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike.
Štrajk je organizovan uz poštovanje minimuma procesa rada, odnosno policajci koji štrajkuju će izlaziti samo na hitne intervencije, a pasoši i ostala dokumenta će se izdavati samo u urgentnim slučajevima. Direktor policije Milorad Veljović izjavio je juče, povodom stupanja NSP-a u štrajk na području Srbije, da njegovi saradnici i on podržavaju sve što je u interesu policije.

Dakle..i salter za izdavanje saobracajne dozvole ne radi! Kako da produzim dozvolu?Kako da dokazem da mi je urgentno!?Kome I da se obratim kad salter ne radi? :confused:

Zanimljivo bi bilo pogledati neku statistiku(ako je radi neka agencija) sa pregledom koliko saobracajki ima kada su panduri u strajku(te ne maltretiraju vozace) a koliko kada nisu.
Skoro sam ubedjen da broj nezgoda nece biti mnogo razlicit.

El zna neko da mi kaze da li ja sad mogu da vozim auto kojem je registracija istekla juce? Predala sam u agenciju sve, no nema produzetka zbog strajka..kakve su zaista zakonske posledice pod prepostavkom da me uVate? :p

El zna neko da mi kaze da li ja sad mogu da vozim auto kojem je registracija istekla juce? Predala sam u agenciju sve, no nema produzetka zbog strajka..kakve su zaista zakonske posledice pod prepostavkom da me uVate? :p

Prvo. Šta je to urgento vađenje lične karte. Mislim da je to kako se kome za koga digne. Da prostiš.
Drugo. Ako te uVate, platićeš zato što nisi urgentno produžila registraciju, a oni su rekli da može ako je takav slučaj.

Sve se svodi na: Da li je bolje magare u d...pe ili zmija za oko!

Samo se prisećam...kad narod štrajkuje, policija kreće da ga bije. A kad policija štrajkuje???

Prvo. Šta je to urgento vađenje lične karte. Mislim da je to kako se kome za koga digne. Da prostiš.
Drugo. Ako te uVate, platićeš zato što nisi urgentno produžila registraciju, a oni su rekli da može ako je takav slučaj.

Sve se svodi na: Da li je bolje magare u d...pe ili zmija za oko!

Samo se prisećam...kad narod štrajkuje, policija kreće da ga bije. A kad policija štrajkuje???

pa daaaa..:confused:

a sto ja i mnogi kao ja trpimo stetu npr, samo zato sto ne mogu da registrujem auto..da li je zato neko odgovoran? Policija je u sluzbi gradjana i mislim da nije u redu sto njihovo pravo na strajk nije ograniceno na neki nacin..to bi bilo kao kad bi zdravstvo proglasilo strajk i u bolnici ne davali terapiju bolesniku..nego samo onima kojima je urgentno .
Druga stvar, ta administracije u policiji (kao tih salterskih radnika i drugih koji rade na izdavanju dokumenata) ako nije zadovoljna neka se makne bre iz sluzbe, ima ko bi itekako i pevajuci radio na tim poslovima u drzavnoj sluzbi i za redovnu platu!

a sto ja i mnogi kao ja trpimo stetu npr, samo zato sto ne mogu da registrujem auto..da li je zato neko odgovoran? Policija je u sluzbi gradjana i mislim da nije u redu sto njihovo pravo na strajk nije ograniceno na neki nacin..to bi bilo kao kad bi zdravstvo proglasilo strajk i u bolnici ne davali terapiju bolesniku..nego samo onima kojima je urgentno .
Druga stvar, ta administracije u policiji (kao tih salterskih radnika i drugih koji rade na izdavanju dokumenata) ako nije zadovoljna neka se makne bre iz sluzbe, ima ko bi itekako i pevajuci radio na tim poslovima u drzavnoj sluzbi i za redovnu platu!

I sama znaš odgovor na sve to što si napisala. Kao i svi ostali ovde (izuzetak jaguarka i oni koji bi je za moda).

Zato podeli tugu na forumu i nadaj se da te ne uVate.

Sa njihovim beneficijama i velikom penzijom, rizik po život ulazi u opis posla. Od 20, normalno je da pre penzije pogine 1. Kome se ne sviđa, neka ide u Maksi da nosi pakete, a verujem da ima hiljade onih koji bi prihvatili rizik umesto njih.

jao ljudi moji, da li je moguce da ovde na forumu strajk policije nikoga ne pogadja izuzev mene !?..
em sto ne mogu da registrujem auto, ne mogu da ga vozim jer saobracajci k'o da nisu u strajku..redovno vrse kontrole ne bi li nekog ukebali... i jos milion problema od slucaja do slucaja..:evil:

Zar ne mislite da je ovo TORTURA policije nad gradjanima!??? Zar ne mislite da nam uskracuju osnovna gradjanska prava!? Zar ne mislite da je ovaj strajk policijskih salterusa nevidjen bezobrazluk? I zasto licna dokumenta mora da izdaje policija , a ne opstinska kancelarija tj civilni organi!?

Evo samo da citiram jedan komentar kao nevidjen primer ove torture :
Vukajlo
Niko ne pise o jos jednom isto tako bitnom problemu koji se javlja zbog strajka policije. Strani drzavljani koji udju u Srbiju, dolaze nekom u posetu ili turisticki borave u njoj, duzni su da u roku od 24h od trenutka ulaska u zemlju prijave privremeno boraviste u najblizoj policijskoj stanici. U slucaju da se boravak ne prijavi stranac rizikuje placanje penala na izlasku iz zemlje i zabranu ulaska u Srbiju od nekoliko meseci. To se upravo desilo jednom mom prijatelju za vreme proslog strajka policije. Po dolasku u Novi Sad otisao je u SUP na bulevaru kralja Petra da se prijavi. Ljubazno su ga odbili sa ulaznih vrata u SUPu rekavsi mu da je u toku strajk. Na njegovo insistiranje da je on po zakonu duzan da se prijavi i da ce mozda snositi posledice prilikom izlaska iz zemlje jer nije bio prijavljen ovi su mu rekli da na zalost zbog strajka ne mogu da mu izadju u susret. Na njegovo pitanje da li on sada ne prijavljivanjem krsi neki zakon receno mu je da krsi zakon o strancima i da ce snositi posledice zbog toga bez obzira sto zbog strajka ne mogu da ga prijave tj. da mu izdaju potvrdu o privremenom boravku. Covek se nasao u cudu i nije mogao da veruje svojim usima sta mu govore. Na kraju je stvarno je*o čvorka prilikom izlaska iz Srbije na Horgosu. Policajac na pasoskoj kontroli mu je rekao da njega ne interesuje sto u Novom Sadu strajkuju i da to nije njegov problem. Zakon striktno nalaze da se stranac mora uredno prijaviti inace ce biti belaja. I bilo je belaja.

Verovatno se taj štrajk svodi samo na te šalteruše...
Brate svi koji rade po tim da tako kažem - "kadrovskim službama" da se ja pitam platu bi primali po učinku.

super.gif
Јупииии, нема мурије на улицама.
Nisam primetila da u gradu ima išta manje policije nego obično.

Verovatno se taj štrajk svodi samo na te šalteruše...
Brate svi koji rade po tim da tako kažem - "kadrovskim službama" da se ja pitam platu bi primali po učinku.

Nisam primetila da u gradu ima išta manje policije nego obično.

Tako je, kao lekari sa izabranim pacijentima i brojem pregleda, recepata i sl..pa da vidim onda "veselice' kako ne daju ljudima lk i pasose

Jeste...policiji je ograničeno pravo na štrajk.
Ja sam recimo deklarativno u štrajku, ali moram raditi sve kao i da nisam u štrajku.

Jeste...policiji je ograničeno pravo na štrajk.
Ja sam recimo deklarativno u štrajku, ali moram raditi sve kao i da nisam u štrajku.

a jel? Ti si sigurno u onoj ekipi saobracajaca koji zaustav;jaju vozace radi kontrole dokumenata..
A zasto su onda salteri za izdavanje dokumenata zatvoreni, oni nemaju ogranicenje? ..i odgovor je da samo trudnice mogu da dobiju licna dokumenta!?
Moja koleginica "paje " po SUP-u vec danima i moli d ajoj se produzi saobracajna zbog licnih razloga mora na duzi put i to autom..al jok, nije trudna!

a jel? Ti si sigurno u onoj ekipi saobracajaca koji zaustav;jaju vozace radi kontrole dokumenata..
A zasto su onda salteri za izdavanje dokumenata zatvoreni, oni nemaju ogranicenje? ..i odgovor je da samo trudnice mogu da dobiju licna dokumenta!?
Moja koleginica "paje " po SUP-u vec danima i moli d ajoj se produzi saobracajna zbog licnih razloga mora na duzi put i to autom..al jok, nije trudna!

Nisam saobraćajac.
Svi uniformisani poolicajci i ovlašćena službena lica moraju obavljati svakodnevne dužnosti održavanja javnog reda i mira i izlaziti na pozive gradjana ako su u pitanju krivična dela.

A ovi što rade za šalterima nisu policijski službenici, ali su radnici MUP-a i njima se eto može štrajkovati bez ograničenja.

Nisam saobraćajac.
Svi uniformisani poolicajci i ovlašćena službena lica moraju obavljati svakodnevne dužnosti održavanja javnog reda i mira i izlaziti na pozive gradjana ako su u pitanju krivična dela.

A ovi što rade za šalterima nisu policijski službenici, ali su radnici MUP-a i njima se eto može štrajkovati bez ograničenja.

Nazire li se dogovor? Nista nisam u toku.

E od juce i SAOBRACAJNA policija strajkuje i otvoreno poziva na anarhiju! :eek:
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Saobracajna-policija-se-prikljucila-strajku.html
Saobraćajci su se pridružili štrajku koji je prošle nedelje pokrenuo Nezavisni sindikat policije, što znači da će ubuduće intervenisati samo u slučajevima saobraćajnih nesreća, te da je vrlo moguće da oni koji prekorače brzinu, prođu kroz crveno ili budu vozili pijani, neće platiti kaznu za učinjeno.

Ćuti... Koji će ti i kola i saobraćajna

Vlasnike automobila čekaju nova poskupljenja

[SIZE=-0][SIZE=-0]OKO dva miliona vozača automobila, kombi vozila, kamiona i autobusa, a sve prema nacrtu budžeta Srbije za 2012. godinu, u državnu kasu, samo na osnovu akciza na naftne derivate „uliće“ vrtoglavu sumu od 93 milijarde i 100 miliona dinara![/SIZE][/SIZE]
[SIZE=-0][SIZE=-0]Vlasnici vozila su i u ovoj godini duboko zavlačili ruku u džep, ne samo plaćajući jedno od najskupljih goriva u regionu već su se „isprsili“ i za nove tablice, saobraćajne i vozačke dozvole, plus nalepnice. Samo kupovina novih kompleta za prvu pomoć vozače Srbije je koštala više od 40 miliona evra![/SIZE][/SIZE]

[SIZE=-0][SIZE=-0]Na sreću, kompleti prve pomoći imaju rok trajanja od pet godina pa će vozači biti mirni u tom periodu. Višegodišnji rok trajanja imaju i tablice, vozačke i saobraćajne dozvole, pa za 2012. neće biti dodatnih izdataka ni u ovoj oblasti.[/SIZE][/SIZE]
[SIZE=-0][SIZE=-0]Ali, po onoj narodnoj mudrosti ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji, vozači će dodatno prazniti novčanike za: skuplje gorivo (sledi usklađivanje visine akciza sa stopom inflacije prvih dana sledeće godine), skuplju polisu obaveznog auto-osiguranja (ko je imao makar i malo „čukanje“ plaćaće 50 odsto više), a traže se i više cene putarina, parkiranja...[/SIZE][/SIZE]

eko-registracija-vozila.jpg

[SIZE=-0][SIZE=-0]Početkom nove godine stiže i novi sistem tehničkih pregleda sa višim cenama. Zahtev Udruženja tehničkih pregleda Srbije je da minimalna cena, za putnički automobil u rangu „punta“ bude oko 4.000 dinara, ali to nije sve jer „preti“ mogućnost uvođenja obaveze od dva godišnja tehnička pregleda za starija vozila.[/SIZE][/SIZE]
[SIZE=-0][SIZE=-0]Kolika će biti cena obuke za vozače, niko u ovom trenutku ne može da kaže, ali ako se zna da će „ponavljači“ za ponovno dobijanje dragocenog dokumenta izdvajati oko 400 evra, jasno je i da će „polaganje“ biti višestruko skuplje![/SIZE][/SIZE]
[SIZE=-0][SIZE=-0]U 2012. godini nadležni tvrde da će od 1. novembra biti obavezna sva četiri zimska pneumatika, a najeftiniji, od „13 cola“, sa montažom koštaju oko 200 evra![/SIZE][/SIZE]
[SIZE=-0][SIZE=-0]Ako se ovome doda redovni servis, koji nije jeftiniji od 4.000-5.000 dinara, dobija se „teška ekonomska situacija“ kada je u pitanju auto u kućnom budžetu.[/SIZE][/SIZE]
[SIZE=-0][SIZE=-0]Sa prosečnom platom ispod 400 evra, srpski vozač je spreman da uđe u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji „ceđenje suve drenovine“, u kojoj je doskoro suvereno vladao Kraljević Marko.[/SIZE][/SIZE]

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-Vlasnike-automobila-cekaju-nova-poskupljenja

Back