- Poruka
- 198.254
Uspešno se vrtimo u krug oko ovoga. Već sam rekao da homoseksualac koji je u braku zakonski može i da usvoji dete i da ga upiše i u obdanište i u školu i u vojsku i na more, da im prepiše nasledstvo i da ga ovlasti za kreditnu karticu. Kako to mislite nemogućnost imanja dece? Homoseksualci nisu sterilni. U osnovnoj školi u selu mojih roditelja direktor škole je sin homoseksualca. Meni je trener u klubu jedno vreme bio sin homoseksualca. Obojica su od svojih očeva nasledili porodične kuće, a pretpostavljam i sve ostalo pošto su bili jedinci obojica.
U redu ako je tako onda ja nisam razumeo o čemu je bila reč. Ako nije problem, o kojem poslu se radi?
Evo i ovo nisam znao, da li je moguće saznati koja je škola i da li to pravilo da žene ne mogu da upišu te određene važi još uvek?
Pa ja i mislim da oni zakonski imaju sva potrebna prava, ali isto tako mislim da bi im većinski deo javnosti rado ukinuo jedan dobar deo tih prava. Znači ne samo da bi im zabranio paradu, već da bi im zabranio i dosta toga što im je sada po zakonu dozvoljeno. Vi se ne slažete sa ovim?
Da je buka samo zbog toga to bi vrlo lako bilo, opet zakonski, moguće regulisati. Ako parada bude dozvoljena, i ako zaista bude nekog drugog ponašanja sem pristojnog, onda bi ista ta policija koja obezbeđuje paradu trebalo da uhapsi dotične učesnike na osnovu zakona o javnom redu i miru, kao što bi i bilo ko drugi (nadam se) bio uhapšen da ide golog dupeta ulicom.
Da li bi Vi dali podršku paradi da su svi učesnici uredno obučeni i da se za vreme parade ponašaju maksimalno pristojno?
Ovo je i moje mišljenje, ali situacija na terenu u nekim delovima sveta gde ovaj proces duže traje nas negira.
Ovo nikako ne važi, bar ne za dobar deo ljudi.
Nisu cilj tog marketinga.
Homoseksualac ne može da bude u braku. Natravno, raspravljamo o homoseksualnom braku, ne o lažnom barku gde je jedna strana hommo a druga nije. Takav brak je nemoguć, kao što je nemoguće iz takve veze dobiti dete. dete mogu dobiti ti prikriveni, lažni, dok pravi homoseksualci koji žive u zajednici ne mogu. To nas vodi dalje da homoseksualci ne mogu d aimaju decu, biološki ne mogu, osim u vezi koja nije homoseksualna, ali to je neka druga priča.
na znam kak oje danaa, ali u moje vreme sam pohađao školu u kojoj devojke nisu mogle da se upišu, po zakonu.
Pitanje je šta je za koga pristojno ponašanje. Za mene nije pristojno propagirati bolest i/ili razvrat. Bez obzira na način, da li idu mirno ili trče gologuzi (a takve su parade svuda, pa zašto bi se ova kod nas razlikovala?) sama suština parade je u nepoštovanju ostalih i moralnih normi našeg društva. U nametanju mišljenja jednog minornog broja i to veoma agresivnom nametanju. Ja nikad ne bih dao podršku takvoj paradi, niti bilo kojoj drugoj koja propagira devijaciju bilo koje vrste. To se kosi sa mojim doživljajem morala, mojim obrazovanjem, verskim ubeđenjima i željom da mi deca ne gledaju vulgarnosti na ulici (tu mislim na sve vulgarnosti, ne samo homoseksualaca).
Nije samo marketing uticao na promenu mišljenja, već mnogo složenije kampanje, mngo učoženog novca, zakonske promene i ono najbitnije po meni - razbijanje porodice.
Vidiš, ova tvoja poslednja rečenica je suština mog neodobravanja ovakvih parada. Ja imam svoje mišljenje, ali ga moja deca još nemaju. Želim da moja deca rastu u okruženju kao što sam i ja rastao, da imaju iste moralne norme, iste ideje o životu, o dobrom i lošem. Ne želim da grupa plaćenika nameće mišljenje sa kojim se ne slažem ni ja, niti moja supruga, ni naši roditelji, rođaci, prijatelji, naše okruženje i celokupno društvo.