Police and thieves

gost 243178

Veoma poznat
Poruka
12.084
Ova tema sigurno postoji, ali nema veze...

Ko je vaš omiljeni filmski lopov/kriminalac?
Omiljeni policajac?

Da ste filmski lik, na kojoj strani zakona biste stajali?
Kakav lopov ili policajac biste bili?

I, jeste primetili da je u filmovima gde postoji par policajac-krimos, uvek policjac jadnik sa čirom, razveden, neurotičan, a kriminalac lepo spava, ima savršen pritisak i ono, generalno je prijatniji čovek : )

576838-vlcsnap_00032.png

Poslednja izmena:
holivudska percepcija organa, spuštanje na nivo prosečnog čovjeka kako bi potonjem lakše lego, veličanje institucije policije međ rajom amerike, građenje nekakvog takvog imidža kežual gaj
volim prljavog harija...s bagrom ne može fino

- - - - - - - - - -

ko pamti mikele plaćida u hobotnici...korado katani... e to je to...takav bi bio :heart:

I ja bih bila policija.
I to poštena policija, kao Kima Grigs iz serije Wire.

sonja-05.jpg

Samo što Kima ima zahtevnu devojku, koja se stalno buni što ova radi prekovremeno, ide na teren, rizikuje život (kao da to nije znala kada se smuvala sa njom :roll: ), a meni bio bio potreban tolerantan muž - onaj savršeni muž, galantni genije iz serije Medium.

50be34829f9d0552ad42cad41fae99a1.jpg

Ova tema sigurno postoji, ali nema veze...

Ko je vaš omiljeni filmski lopov/kriminalac?
Omiljeni policajac?

Da ste filmski lik, na kojoj strani zakona biste stajali?
Kakav lopov ili policajac biste bili?

I, jeste primetili da je u filmovima gde postoji par policajac-krimos, uvek policjac jadnik sa čirom, razveden, neurotičan, a kriminalac lepo spava, ima savršen pritisak i ono, generalno je prijatniji čovek : )

Da, evo tog umornog, ispijenog lica coveka nezadovoljnog sobom, koji jedini smisao zivota pronalazi u hvatanju pljackasa banaka

pacino-heat.jpg

... a na drugoj strani svalerska bradica lika koji moze da okonca vezu kad god mu zapreti corkiranje. Cool :D

BroadwayDeliCounter.JPG

:cool:

Zbog De Nirovog lika sam i otvorila temu, mislim da nema šmekerskijeg, gospodstvenijeg kriminalca od njega, u Heatu :)

Iz nekog razloga sam to pretpostavljao.

Bas je cool u onoj sceni kad upuca onog lika koji ih je izdao, nakon sto mu upadne na gajbu :D

Evo, uzivaj u ovoj modifikovanoj Mobijevoj muzici iz filma. Bez pevanja, samo gitara oh yeah

Poslednja izmena:
Jedno pitanje vezano za Kuma: kako ste vi doživeli to što je Majkl ubio/naredio da ubiju Freda?

Pa uvreženo je mišljenje na netu da je Majkl smatrao Freda za slabića.
Prvo su izrešetali Vita kao glinenog goluba dok je Fredo sve to nemo posmatrao.
Onda se stavio na stranu Mo Grina kada je došlo do konfrontacije u kazinu.
Zatim je direktno učestvovao u zaveri da se ubije Majkl, gde su mogla da stradaju čak i Majklova deca.
Majkl sam kaže da je Fredo slabić( ne može ni sopstvenu ženu da kontroliše na podijumu), i zato postavlja Toma Hejgena na mesto Dona dok je on na službenom putu.
A i lepo mu kaže u klipu - Ju ar nating tu mi nau, ju ar not maj bradr... - nešto slično sam ja rekao za Crnogorce kada su se odcepili od nas. Samo sam ih otfikario, znaš kada ću više da im odem na primorje:lol:

Inače Džon Kazale je majstorski pogodio sentiment u sceni.

A i vidiš da kaže svom anderbosu da ne želi da mu se desi išta dok im je majka živa, dakle ne pita se samo Majk...

A i kad Tom razgovara sa Frenkijem Pentanđelijem ( Frenki Fajv Ejndžls) vidi se da je porodica organizovana kao Rimska država.
A kada zavera protiv Imperatora ne uspe, svi zaverenici moraju biti pobijeni...

just my two cents.

holivudska percepcija organa, spuštanje na nivo prosečnog čovjeka kako bi potonjem lakše lego, veličanje institucije policije međ rajom amerike, građenje nekakvog takvog imidža kežual gaj
volim prljavog harija...s bagrom ne može fino
ko pamti mikele plaćida u hobotnici...korado katani... e to je to...takav bi bio :heart:

Mislim da nije samo to, nego mora da bude jasno da je on dobar zato što je dobar, to jest zato što je odlučio da se bori protiv zla, iako nema nikakve koristi od toga. Ne da nema koristi, nego se totalno upropastio u procesu (ćir, razvod, itd.). Zato su svi pošteni filmski policajci/detektivi ili siromašni, ili totalno nezaintersovani za pare. (Isto kao i novinari, i oni su siromašni ako su dobri, bar u filmu.)

Evo jedan koji je zainteresovan za sve.
Nisam mogla da verujem kad se pojavio ovaj film :eek: možda jedan od najgadnijih likova u skorijoj fimskoj istoriji

film_badlieutenant_2.jpg

bad-lieutenant.jpg

Poslednja izmena:
Pa uvreženo je mišljenje na netu da je Majkl smatrao Freda za slabića.

Fredo i jeste bio slabić. Ali meni je to svejedno najveća dilema u filmu. Da ubiješ brata, čak i kad ti kao više nije brat, to je kraj svega.
Mislim, sad ti više nije brat, ali se i dalje sećaš kako te je vodio na sladoled ili učio da voziš bajs kad si bio mali.
U filmu se to jako lepo slaže uz Majklov perfeksionizam/temeljnost... ali ali ali...

Fredo i jeste bio slabić. Ali meni je to svejedno najveća dilema u filmu. Da ubiješ brata, čak i kad ti kao više nije brat, to je kraj svega.
Mislim, sad ti više nije brat, ali se i dalje sećaš kako te je vodio na sladoled ili učio da voziš bajs kad si bio mali.
U filmu se to jako lepo slaže uz Majklov perfeksionizam/temeljnost... ali ali ali...

Pa šta drugo da kažem sem da ga je izdao, i da je kao rezultat te izdaje mogla da bude i smrt Majklove dece.
To je bolje objasnjeno u Sopranovima... gde Toni kaže da ne vodi Mis lepote, već ozbiljnu organizaciju, gde se svaka slabost skupo plaća.
Zato i ubije svog nećaka na kraju, zato što je slab... neizlečiva narkomančina...itd

@tema

Legendarno napušavanje svih vodećih faca njujorškog podzemlja 20' godina -

Poslednja izmena:
Pa šta drugo da kažem sem da ga je izdao, i da je kao rezultat te izdaje mogla da bude i smrt Majklove dece.
To je bolje objasnjeno u Sopranovima... gde Toni kaže da ne vodi Mis lepote, već ozbiljnu organizaciju, gde se svaka slabost skupo plaća.
Zato i ubije svog nećaka na kraju, zato što je slab... neizlečiva narkomančina...itd

Ma znam... ali ceo trip je da si mafijaš na prvom mestu da bi zaštitio porodicu.
Tako da je brat na brata dno. Kraj.
_____

*Ali da sam im ja sestra, tj. Koni, razbucala bih celu porodicu zato što mi se mešaju u brak : ) Prvo da me smuvaju sa onim kriminalcem Karlom, a posle mi zabranjuju žigola... Mislim da sam upravo dobila ideju za feministički rimejk Kuma: sve uloge glume žene. Ko bi glumio Luku Bracija?

Kako sam spora, naravno da već postoji:

Donna Corleone (played brilliantly by Melissa McCarthy)
Michelle Corleone (Leslie Jones)
air haired fiance (Caitlyn Jenner)
Sunny Corleone (Tina Fey)

Michelle’s older sister Fredo (Amy Pohler, of course, I mean Tina Fey is in the fuckin’ movie so…) who was passed over as boss, eventually is found to betray the family by siding with Moeisha Green (Barbara Streisand)

lol
ceo text: http://halfguarded.com/the-godfather-reboot-all-female-reboot-of-the-godfather-identifies-as-a-hit-comedysuplex/

Poslednja izmena:

Back