- Poruka
- 20.280
enivej borivoje borovic je momka mogao i da pusti niz vodu..kako se to kaze..gradjanjem lose odbrane omoguci tuziocu da zavrsi posao kako je zamislio..
sto je redovna advokatska praksa..popusti ti meni ovde a ja cu tebi negde drugde

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Opet prelazis lako preko cinjenice da su kolege Trajkovica(oni isti policajci za koje TI kazes da su posteni,casni i dobri momci) na sudu rekli da nemaju pojma zasto je Trajkovic na severnoj tribini i otkud on uopste tamo,tako da ta prica on je samo radio svoj posao,ostavi tamo za u92 komentare,nije radio svoj posao i niko od policije nije znao otkud on tamo.
[/B]
Sto se tebe tice mogao bi malo da biras reci ipak predstavljas sudstvo na forumu,nemoj da jedan huligan,fasista,nacista koji u slobodno vreme ide da trazi trudnice i gadja ih i koji se drogira,pije i zaslepljen je mrznjom ispada nacitaniji i obrazovaniji od tebe.
enivej borivoje borovic je momka mogao i da pusti niz vodu..kako se to kaze..gradjanjem lose odbrane omoguci tuziocu da zavrsi posao kako je zamislio..sto je redovna advokatska praksa..popusti ti meni ovde a ja cu tebi negde drugde
Jesi li na ovo mislio?
Jel to škakljiv post?
Misliš da ovo nešto znači?
Ne krivim te ako misliš da je ovo nešto važno.Tebi to verovatno tako izgleda.
Ali...upamti jedno...advokat odbrane je plaćen za svoj posao i on se u toku sudskog postupka mora hvatati za svaki detalj za koji misli da bi mogao pomoći njegovom klijentu, bez obzira da li i sam veruje u relevantnost onog što iznosi pred sud. On jednostavno pokušava da optužnicu napadne sa svih strana i da je izbuši koliko god može.
Naročito je za anglo-saksonsko pravo karakteristično da odbrana često insistira na nekim detaljima koje su sa pravnog aspekta potpuno nebitne, ali koje bi poroti i javnosti izgledale vrlo važno.
Tako i tebi...i ne samo tebi...mnogo važno izgleda to što Trajkovićeve kolege nisu znale da je on tog dana na zadatku.To i jeste cilj advokata odbrane...da stvori atmosferu u sudnici i javnosti koja prati sudjenje da je to nešto od krucijalnog značaja.
Problem je samo što sudija nije laik.On vrlo dobro zna šta odbrana pokušava. Zna da takve teze često ne piju vode jer je i on sam pravno potkovan.
O čemu se radi konkretno u ovom slučaju?
Pa jednostavno...UOPŠTE NIJE BITNO DA LI SU TRAJKOVIĆEVE KOLEGE ZNALE DA LI JE SAM TRAJKOVIĆ NA ZADATKU.
To ne mora niko da zna. Čak ni njegov direktno pretpostavljeni. Ne mora čak ni da se vodi na zvaničnom rasporedu rada da je na dužnosti.
To su stvari koje se često praktikuju u policiji zbog stroge diskrecije.
Trajković je u to vreme bio oficir policije, ovlašćeno službeno lice koje u svako doba dana MOŽE NA SOPSTVENU INICIJATIVU da preduzima zakonom predvidjene službene poslove.
Sve je regulisano zakonom i pravilnicima.
Закон о полицији, члан 13, став 1:
Полицијски службеници у свако доба предузимају неопходне радње ради заштите живота и личне безбедности људи и имовине.
Svaki policajac je u stvari policajac 24 časa. Njima su zato i date službene legitimacije i dozvole za nošenje oružja da bi u svakom trenutku, bez obzira na to da li su na radnoj dužnosti mogli obavljati policijski posao, bez obzira da li im je to stavljeno u konkretan radni zadatak.
To je oduvek tako bilo i tako je svuda u svetu.
Pa u MUP-u su da su to smatrali ZA NEOPHODNO mogli bez problema ispraviti raspored rada za taj dan i staviti Trajkovića na dužnost. I onda to pokazati na sudu...i još bi sve Trajkovićeve kolege svedočile da su znali da je Trajković na zadatku.
Uradili bi to rado...ali pošto svi oni znaju da to s pravnog aspekta uopšte nije bitno...nije bilo potrebe da lažu na sudu.
U celoj priči je mnogo mnogo bitnije to...zapiši ovo... da li je Uroš Mišić znao da je Trajković policajac.
Jer ako nije znao, onda se automatski diskvalifikuje njegova svest, tj. umišljaj da napada službeno lice.
Onda on ne može da odgovara i za to delo.
Zato mu je advokat i rekao da kaže da je navodno mislio da je u pitanju navijač Partizana.
A šta ti misliš, jel znao? Vidim ovde da si napisao da vi uvek prepoznate pandura na zadatku.
Ne izbegavam ja nikakva pitanja...a naročito ne škakljiva.
Jednostavno, nekad me mrzi pisati ovako duge postove i smarati i sebe i ljude na forumu.
Urosu Misicu je upravo izrecena ovolika kazna zbog napada na sluzbeno lice u toku obavljanja svog posla. Da je umesto trajkovica to bio bilo ko drugi,Uros bi mozda dobio godinu dve zatvora.
Tako da je jako bitno da li je zaista bio na radnom mestu ili ne.
Drugo sto je bitno da li se legitimisao ili ne...hipoteticki ja se posvadjam u autobusu sa covekom oko mesta za sedenje,potucemo se,on izvuce deblji kraj ispadne da je pandur i onda ja odgovaram za napad na sluzbeno lice?
Trajkovic se nije legitimisao...Ne znam sta je ovaj ili onaj mislio u datom trenutku,ali je Trajkovic upao medju klincariju i poceo da lupa samare na sred tribine jednom od decaka i onda je nastalo ono sto je nastalo. Drugi talas u kojem je trajkovic najvise stradao je posle kad je lik uzeo i udarao nekog navijaca pesnicama u glavu isto na sred tribine, Posto sam bio na toj utakmici,na tom stadionu pa i na toj tribini,cuo sam da je taj lik sto je vitlao pistoljem policajac kad sam dosao sa utakmice i gledao vesti,cak su i ostali pripadnici policije delovali dosta cudno,obicno ako je neka frka stvore se za sekund a ovako sve nesto metiljavo,cudno,zbunjeno. Tako da cisto sumnjam da je bilo ko znao da je to policajac,mada ne mogu da govorim u tudje ime.
Veću glupost odavno nisam čuo.
To se eventualno radi na sitnim slučajevima, a Borivoje Borović je ozbiljan advokat na glasu koji se ne bavi kradjama kokošaka.
Ovo je slučaj koji je uzdrmao javnost i koji je dugo bio u epicentru zbivanja.
Na takvim slučajevima tužioci i advokati grade karijere. Tu se stiče reputacija i ugled...a isto tako se i gube.
Nema tih fazona kad je ovako nešto krupno u pitanju.
Pa ja ti kažem da je zakonski regulisano da policajac može obavljati odredjene službene zadatke i van zvaničnog radnog vremena i bez konkretnog naredjenja starešine i bez ičijeg znanja.Neki policajac u civilu, van radnog vremena ako te uoči kako valjaš dop na ulici, apsolutno ima zakonsko pravo da te privede u stanicu.
Ukoliko se policajac u civilu tebi ne legitimiše službenom značkom, onda ti ne možeš biti odgovoran za ometanje ili napad na službeno lice,sem u slučaju da se ne dokaže da si ti znao da je on policajac i da si ga izmedju ostalog zbog toga i napao jer te je video kako valjaš drogu u vozu ili diskoteci ili remetiš javni red i mir itd itd.
U ovom slučaju, ja ne znam da li se Trajković legitimisao...ali se postavlja pitanje da li je Uroš Mišić i bez toga znao da je on policajac. Ti si i sam ovde napisao da vi na tribinama uvek provalite pandure u civilu.
Uočeno je naime da on tu nešto snima kamerom...pa mu se i Mišić u jednom trenutku obratio sa "P.čko pandurska!!!" itd itd. Dosta okolnosti tu govori da je u pitanju bio svestan napad na policajca koji je sakupljao informacije od službenog značaja na tribinama.
najbolji su ovi anonimusi sa po 150 postova od onmad![]()
da dodam...pre neki dan sam dobio neke informacije u vezi jednog prestupnika koji je trenutno na izdrzavanju zatvorske kazne..taj momak..koji jeste kradljivac automobila..osudjen je na osnovu podmetnutog otiska na retrovizor
mislim toliko o prikupljanju dokaza od strane policije i tuzilastva..![]()
za neupucene posto smo poceli da analiziramo i druga dela i presude osim ovoga u naslovu
clan 19.
(1) Nije krivicno delo ono delo koje je ucinjeno u nuznoj odbrani.
(2) Nuzna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da ucinilac od
svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen protivpravan napad.
(3) Uciniocu koji je prekoracio granice nužne odbrane moze se kazna
ublaziti. Ako je ucinilac prekoracio granice nuzne odbrane usled jake razdrazenosti ili
prepasti izazvane napadom moze se i osloboditi od kazne.
Veću glupost odavno nisam čuo.
To se eventualno radi na sitnim slučajevima, a Borivoje Borović je ozbiljan advokat na glasu koji se ne bavi kradjama kokošaka.
Ovo je slučaj koji je uzdrmao javnost i koji je dugo bio u epicentru zbivanja.
Na takvim slučajevima tužioci i advokati grade karijere. Tu se stiče reputacija i ugled...a isto tako se i gube.
Nema tih fazona kad je ovako nešto krupno u pitanju.
..."prepasti"...(.hihihihihihihihi)![]()
'El brzojavom,el' lično?![]()