Pola žena odgađa rađanje djece jer ne žele izgubiti slobodu

• Začetnik teme Začetnik teme Uysal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uzgred evo jednog modela kosulje, nije posebno moderan vise je klasican, dusu dao da je obuces :zper:

Arkham_Asylum_Straitjacket_by_theprincessbee.jpg

Nacitah se svega i svacega ovde...verovatno zato ovo mesto i sluzi...Mislim da sama postavka cele teme se ne moze primeniti na zemlju Srbiju i okolinu, cak konstatacija da POLA zena odgadja radjanje jer trci za karijerom nije uopste tacna...Mislim da su razlozi skroz drugaciji npr 1.zavrsetak skole 2.neispunjavanje najosnovnijih materijalnih i ekonomskih pitanja 3.sve manja spremnost muskarca da odrastu i udju u brak- sa casim izuzecima 4.poteskoce u samom fertilitetu kod obe strane- sto danas itekako uzima maha 5.isfrustriranost zbog gubitka ili ne nalazenja posla, neuspelih pokusaja odrzavanja trudnoce, poremecaja drustvenih i bracnih vrednosti...6.razvoda brakova, 7.straha od samoce i napustanja itd...
Za mene onaj ko misli da rodjenjem deteta BILO STA gubi ne treba ni da radja i treba da bude iskren prema drugoj strani i sebi...Za mene je inace veoma prirodno radjanje dece( broj dece ovde nije tema), majcinski instinkt,zelja za produzetkom svoje vrste i manjim odricanjem, nebili se dobilo rodjenjem deteta veoma mnogo i neizrecivo...
Ne slazem se sa pojedinim clanovima koji ovde smatraju da si kompetentan da o ovome razgovaras ako si zensko i ako si se ostvarila kao majka ( pa nije tema: Nezadovoljne majke sa muzevima i nedostatkom sloodnog vremena)...:eek:
Takodje, ja kao zena u braku koja ima preko 30 ne moze da shvati zene koje NE zele da imaju decu- izvinite, ali to meni nije prirodno, jeste danas tesko,ali po meni Sablasno...
Druga stvar su oni parovi koji se trude i pokusavaju i imaju poteskoca, ne mogu jednostavno, ne mogu prirodno, to mi je sasvim jasno...
Pozdrav ovde casnim izuzecima kojima je ljubav, brak, porodica i dete na prvom mestu....
Cini mi se da je bilo u samom startu postavljeno pitanje zadovoljstva pravljenja deteta sa donorom sperme...Mislim da to nije nikakvo zadovoljstvo, nego poslednja solucija da bi se zena i muskarac ostvarili u istom cinu radjanja deteta...naravno i to se radi iz Ljubavi, jer dzaba ti sve kad LJubavi nemas...:heart:

Cinjenicno stanje u zemljama Balkana ne odgovara opisu teme, to istrazivanje pogotovo ne vazi za zemlju Srbiju... Cinjenice: 1.nemastina i siromastvo 2. nesigurnost zbog nezaposlenosti i gubitka posla, 3.isfrustriranost zbog poremecaju drustvenih i porodicnih vrednosti 4.sve manja zainteresovanost muskog pola za stupanje u brak i radjanje dece posle 35 god - sa casnim izuzecima, 6.strah od odgovornosti, napustanja, finansijske nemogucnosti izdrzavanja i sebe i deteta, 7.sve veca neplodnost parova i trazenje asistirane oplodnje kao resenja...
Naravno, smatram da ako neka zena ili muskarac bez obzira na sve navedeno misli da radjanjem deteta nesto gubi - ne treba ni da ulazi u pricu braka i radjanja i treba iskreno da predoci drugoj strani...
ali iskreno govoreci meni je to jako, jako neprirodno jer instinkt za radjenjem bar jednog deteta po meni treba da prevagne i bez obzira na 'gubitak slobode' (po meni u zrelim godinama ovo ne vazi) dobice nesto neizrecivo divno i ispunjavajuce...
Cini mi se da je na pocetku izneto misljenje i pitanje: kakvo je zadovoljstvo imati dete sa donorom sperme? To nije Nikakvo zadovoljstvo, nego krajnja solucija u zelji da se dobije dete...
Pozdrav onim ljudima kojima je porodica, dete i neizmerna ljubav prema njima na prvom mestu!

ima puno dece rodjene vanbracno danas, nije to nikakav bauk - ako zena hoce da ga rodi i proradi joj materinski instinkt ne vidim razlog da ne iskoristi banku sperme. treba puno volje i organizacije ako sama podizes dete ali biti majka je i ogromna satisfakcija. ako zena vec zaradjuje, ima stabilan zivot i u godinama je da radja, nema razloga da se odrice deteta. u stvari jedini razlog da ga ne rodi je ogovaranje sela, ali kad stavis na kantar neciju primitivnost sa jedne strane i nesto tako krupno kao sto je tvoje dete, mislim da nije tako tesko odabrati.
imam prijateljice koje razmisljaju intenzivno o tome i podrzavam ih apsolutno.
istina, jeste to lutrija ali svaka mesavina gena je manje - vise lutrija.

Gotova polovina mladih žena odgađa osnivanje vlastite porodice, jer se ne žele odreći vlastite slobode, pokazala je anketa.

Mnoge od ispitanih žena odgađaju rađanje djeteta jer žele zaraditi više novca, žele se posvetiti svojim karijerama i uživati u vremenu koje provode same s partnerom. Magazin Red je proveo anketu u kojoj je 22 posto žena izrazilo neslaganje sa svojim supružnicima ili partnerima o tome kada bi trebali imati dijete.

Anketa je provedena među 3.000 žena u dobi od 28 do 45 godina, a njih nešto više od trećine, odnosno 36 posto, je reklo da zapravo nisu sigurne sigurne jesu li ikada i željele osnovati porodicu.

Više od polovine žena misle da ne mogu imati djecu, jer još nisu upoznale onog pravog muškarca s kojim bi osnovale porodicu, a činjenica da nemaju pored sebe muškarca kakvog bi željele je za njih jednako teška kao i spoznaja da su neplodne.

Jedna od pet žena je izjavila da bi, bez obzira što nema supruga ili partnera, zatrudnila i sa donorom sperme. Isti procenat je i onih koje bi željele zamrznuti svoja jajašca kako bi kasnije dobile bebu.

Više od 50 posto žena je reklo da je "emotivna neplodnost" glavni razlog što nemaju dijete, odnosno nemaju partnera kojeg bi željele ili imaju partnera koji ne želi djecu, i da je smatraju jednako tragičnom kao i medicinsku neplodnost.

Kada je u pitanju "emocionalna neplodnost", tu doktori ne mogu pomoći, istakla je doktorica Brigid Moss.

http://www.klix.ba/lifestyle/bebe/p...-djece-jer-ne-zele-izgubiti-slobodu/120905018

---------------
Ne razumijem kakav je merak zatrudniti sa donorom sperme.
Zar dijete ne bi trebalo biti plod ljubavi !? :neutral:

Pa, mnogo toga ne razumiješ, a zapravo se nije za čuditi da je tako...

Ja licno, imam lose iskustvo sa gradskim devojkama. Nekako su mi milije one seljančice. Vrednije su i ne razmišljaju previše. I uvek sam imao cesci odnos sa njima. Dal' je to od vazduha ili sta li je, ne znam.
Ove gradske su me uvek gledale kroz neke nezivotne stvari. I gotovo uvek bi ustukle kod prvog problema.

Dovoljno receno.

Back