Pol deteta

Ja sam zelela devojcicu, muzu je bilo manje vise svejedno. Mislim, da je ipak malo vise ocekivao (ili cak prizeljkivao) sina, jer u njihovoj porodici i nema devojcica, dok se u mojoj uvek za prvo dete radja devojcica.
Devojcicu sam zelela kao prvo dete jer sam pre svega i ja zena, koja je nekad bila devojcica in nekako mi se cinilo puno lakse za pocetak vaspitavati i uzgojiti dete istog pola kao sto sam sama, nego se susrecati sa pitanjima decaka tj. suprotnog pola.
Od prvog dana kako sam saznala, da sam trudna, imala sam osecaj, da ce nasa beba biti decak. Posto sam jako zelela devojcicu, nisa htela na UZ da pitam za pol, jer sam mislila, da ako mi kazu, da je decak, da to dete necu voleti i ocekivati, kao kad bi bila sigurna, da je devojcica. A uz to mi je i nekako bilo lepo ocekivati iznenadjenje i da saznam pol deteta tek kad se rodi.
U svakom slucaju, kad se nas Luka rodio, bila je to ljubav na prvi pogled. I da su mi tad rekli, da je devojcica, ne bi jim verovala, jer je osecaj, da ce se roditi decak bio toliko jak, da mi je bilo sasvim normalno, da je doktor rekao, da smo dobili musku bebu.
Imena smo birali po dogovoru, ja za decaka, muz za devojcicu. Pa sad, posto smo ime za decaka izkoristili, trebala bi druga beba da bude devojcica :)

Kad budemo ponovo ocekiali bebu, ne znam, da li cu pitati za pol. Razmisljam, da bi pitali i osetili kako je, kad znas pol deteta pre rodjenja. A posle se opet mislim, ma, svejedno mi je sta je, sad znam i sa decacima :)

Bebe, bebe, u pocetku su sve iste, pelene, grcevi, nespavanje,zubici vristanje...Samo strepis da im nesto ne fali...Pol je nevazan do puberteta! A onda krenu hormoni da drmaju i decake i devojcice, i opet je sve svejedno...
Poenta- nek su oni nama zivi i zdravi, pa saznali mi za pol na prvom, ili poslednjem ultrazvuku.

meni je pol djeteta bi svejedno a muz je vise htio da bude djevojcica i to iz razloga sto zna kakve je probleme njegova mama imala sa njim, bio je jako nestasan pa ga bilo strah da nece i njemu biti tako sa sinom.kad smo otisli na ultrazvuk negje u 20 nedjelji ja pitam doktoricu da li se moze vidjeti sta je, a ona kaze: e ja davno vec vidjela ali nisam nista htjela govoriti posto neznam da li zelite znati.i pokazuje ona nama uzv. evo vam jedna nogiva, evo druga, uf pogledajte evo i trece. a muz:jaoooo bice belaja. a doktorica se prepala mislila da on nezeli da cuje za sina pa pocela: pa tata nije bitno sta je, samo nek je zivo i zdravo, vidjete cetet bit ce vama i sa sinom lijepo.pa je on onda morao objasnjavati da on nema nista protiv stoo ce dobiti sina i da mu je drago, samo ga strah da nece biti kao tata. :p

Ajooj, kako slatko.
"Nemo' tata da se sekiras nisu bre svi mali divljaci kao ti!"
Ja bih voljela sina.
Pazi moju zensku lozu:

Prabaka ima tri kceri. Od toga jedna ima tri kceri i sina, druga dvije kceri i treca (moja baka) jos dvije (moju mamu i tetku)
Mama ima mene i sestru. Tetka opet ima dvije kcerke.
Znaci, ja definitivno treba da rodim makar jednog decka!
Makar radi ravnoteze, ako nista drugo. Valjda mi ne bude kao ovima mojima. Nemojte pogresno da shvatite, meni je najbitnije da dijete bude zdravo, ali bi jedan momcic unio mlao dinamike. Na vrh nosa su mi rozle suknjice, pelenice, posteljina... Mada, svatke su.

Znam da nije tema za to, ali da ti porucim da se ne sekiras puno. Danas postoji milion nacina da se pomogne parovima sa tim problemom. Samo se volite, ako vam se ne zuri i opusti se. Tvoja psiha utice na to. Srecno!

Back