POKRETNA TRAKA

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

POKRETNA TRAKA

Uf........kraj još jedne lude nedelje. Svi imamo osećaj kao da smo na pokretnoj traci koja se brzo kreće.......brže nego što je radnik na njoj sposoban da tu brzinu isprati. Ipak, nekako postižemo uz maksimalne napore. Macu je prilično sredila kičma tj. problemi sa njom......prvo ga lečiše od peska u bubrezima, pa kad se ispostavilo da je sve u redu uvideše da je problem kičma. Jedan telefonski razgovor, opis bola......nisu bubrezi nego kičma i to ti i ti pršljenovi.....ajde na snimanje, lekari, magnetna rezonanca pa šalji poštom CD sa snimkom da pogledam a do tad uzmi ovu terapiju....govori glas specijaliste van našeg grada a sve po kerećoj liniji......moji divni prijatelji....nema potrebe da kažem da se potpuno poklapaju telefonska dijagnoza i snimak sa magnetne......i sad je dobro samo mora da nauči da se pazi.......ma znam ja da je Maca kao momak.....to je sve od pravilnog održavanja s moje strane hahahaha
Zato pobegnem iz kancelarije i odjezdim kući.......lakše mu je a vala i meni ne pada teško da šmugnem......željna sam kuće i ukućana. I tako......oko dvorišta, kuće, kuhinje uz lavež i razgovor, ispijene kafe i spremljene večere, proleti popodne i veče a da osetila nisam. Maca kaže da je baš lepo kad sam kući......i meni je lepo. Prvo malo oko cveća dok me Maza prati u stopu opominjući me povremeno da ne zaboravim na spremanje večere. Sin cele ove nedelje radi od 8-20. Do 12 ima obuku u firmi a od 12-20 radi....juče je išao i na ispit i kaže da je uradio dobro samo ne znam kako jer ga videli sa knjigom nismo....videćemo kada budu rezultati na sajtu...ćera radi sa mnom i preuzela je sve leteće obaveze od brata i ide na kurs engleskog. Uveče se skupimo, sin posle posla doveze i devojku a dodje i ćerin momak (pravio joj je neku policu koju je zamislila....slatki su onako kad rade i raspravljaju se....podsećaju me na Macu i mene).....svi posedamo i MMM se vrte oko stola ...dogovori za sutra, prekosutra.....uz to smo rešili da sprovedemo i generalku u kući pa svaki dan po nešto se uradi......uglavnom, umorni smo svi ali i zadovoljni. A onaj moj nema mira...da ne pričam o tome da ide na posao, ali ajde, tamo ga kolege odmene....prvo je otišao i kupio pumpu za fontanu ....oće neki mali vodoskok......juče se muvao i saginjao sto puta oko toga, pa je stavljao fenjer na malom tremu......prekjuče je sekao granu kajsije koja se razbolela i mahao sekirom dok komšija nije čuo udarce i dotrčao da on to uradi.....vrhunac je bio kada je juče smislio da mi oko ruža iseče makazama svu travu, tamo gde kosilica ne može da pridje......da sam ga terala da to radi sa ukočenom kičmom rekao bi da nije kadar.....ovako, ja sam otišla na posao a on je uzeo makaze u ruke i otkinuo jagodicu na prstu......eno ga bez pola jagodice ali ima zavoje....prvu pomoć mu je pružio tast....što moj tata previja.......ma idi, može ladno da radi u bolnici.....zatim je nastavio da seče travu, pa je kosio travnjak....malo je to sve, nego je uzeo da kosi i kamen, tj. travu izmedju kaldrme......i naravno da se bol u ledjima opet javio. Kaže, hteo je da me iznenadi i da mi pomogne da se ja ne savijam oko ruža. Stvarno sam iznenadjena. Zato je bolje kada sam kući......bar vodim računa da ne radi nešto što ne sme ali to je samo popodne......šta vredi kad je on još u smeni i bude sam kući a mi svi na poslu i tada je van kontrole. Nikako da shvati da mora malo da se smiri dok se sve ne vrati u normalu.
Usput, organizovao je i da u sve četiri kuće (naše troje komšija i mi) dodje geometar i izmeri sve šta treba za legalizaciju a u nedelju dolaze iz agencije da premeravaju, crtaju i šta ja znam šta sve još treba za izradu tehničke dokumentacije......opet su sve četiri porodice zajedno. Biće veselo kad nepoznati ljudi budu išli iz sobe u sobu.......MMM su navikli da izigravaju pratnju, tako da će sad biti rotiranja.......gradjevinci u kuću a MMM napolje i obratno, da bi ljudi mogli da odrade posao mada se to psima nikako neće dopasti.
Uglavnom, jako puno posla oko svega.....svi su u spidu sa spiskovima obaveza. Volim kad klinci kažu, onako u pauzici dok svi sedimo na tremu udišući blagi miris petunija i jorgovana a reči mladih duša umiva žubor vode.....miris zemlje i trave hrani umorne udove.....uf, šta sam danas sve uradio/la....zazvoni mobilni i pada dogovor za izlazak, šetnju, kafić, gledanje utakmice ili priču sa drugaricama. Uglave oni sve to medju obaveze u kući, porodici, poslu....

Ljiki, ovom pričom a da i ne znaš i ne poveruješ, opisala i moju suprugu i mene. Hvala ti mnogo. Šta bi mi da nije vas takvih. Vi ste naše blago i vas treba čuvati, toga kako vidim iz bloga, se pridržava i tvoj Maca.:zag:

I meni procvetao jorgovan...vec i precvetava...petunije mi iste ko ta tvoja...skupe ko djavo...nego moram ti dati brsljan za onu ogradu,ja sam uz moju posadila,ne mogu ti reci koliko brzo je prekrio celu tu ogradu...slikacu pa cu ti poslati:ok:

Arhimed 1;bt86283:
Ljiki, ovom pričom a da i ne znaš i ne poveruješ, opisala i moju suprugu i mene. Hvala ti mnogo. Šta bi mi da nije vas takvih. Vi ste naše blago i vas treba čuvati, toga kako vidim iz bloga, se pridržava i tvoj Maca.:zag:

Hvala......znači i tvoja supruga muku muči da te zauzda :zcepanje:
Čuva on mene......pa ja njega......i tako, na smenu

zeljena;bt86284:
I meni procvetao jorgovan...vec i precvetava...petunije mi iste ko ta tvoja...skupe ko djavo...nego moram ti dati brsljan za onu ogradu,ja sam uz moju posadila,ne mogu ti reci koliko brzo je prekrio celu tu ogradu...slikacu pa cu ti poslati:ok:

ajde slikaj da vidim........mora da je lepo :)

LJILJA MMM;bt86289:
ajde slikaj da vidim........mora da je lepo :)
picture.php

Baš je lepo Željena. Imali smo mi preko zida neku lozu jako je lepa i cvetala je a onda cvetići postanu divne bobice boje indiga pa sve onako u cvastia u jesn listovi u crvenoj i žutoj boji......sada imam preko zida klematis.......ide kao lud

Kako je lepo imati nekoga ko brine i bez pitanja kreira lepotu ..

nego mama Ljishka..el to mene oke varaju?
tumblr_kzgoaowuFR1qz7lxdo1_5001.gif

ili vi to imate opet novu kucu.vucjaka?..Mora da sam previdela tvoju prijavu novog clana :)

A sto se tice brshljana..trebalo bi ga imati i po saksijama..pa u stanu..skuplja negativnu emergiju(komp itd) dim..uopste je sjajna biljka za zastitu..Ja sam malce drpila neki korencic..no nije se primio u saksiji...nemam pojma zasto..jer je biljka sasvim nezahtevna i laka za negu:(

Tol;bt86299:
Kako je lepo imati nekoga ko brine i bez pitanja kreira lepotu ..

nego mama Ljishka..el to mene oke varaju?
tumblr_kzgoaowuFR1qz7lxdo1_5001.gif

ili vi to imate opet novu kucu.vucjaka?..Mora da sam previdela tvoju prijavu novog clana :)

A sto se tice brshljana..trebalo bi ga imati i po saksijama..pa u stanu..skuplja negativnu emergiju(komp itd) dim..uopste je sjajna biljka za zastitu..Ja sam malce drpila neki korencic..no nije se primio u saksiji...nemam pojma zasto..jer je biljka sasvim nezahtevna i laka za negu:(

kako su slatke ove kuce iz jednog poteza :cmok2:
Ma nije to nova kuca.......to je Meš juče slikan....to ti je treće M od MMM...Maza, Maša, Meš ;)
Nisam znala sve to za bršljen.....on je meni nekako vezan za napolje, za šumu. Kad je bilo bombardovanje, i Macine kolege pravile piknik u Košutnjaku, donela sam bršljen i posadila iz orah.....bio je baš lep

Back