Pokosio radnike na Gazeli

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
U teškoj saobraćajnoj nesreći noćas u jedan sat posle ponoći na mostu Gazela u Beogradu, petorica radnika povređena, od kojih jedan teže i lekari se bore za njegov život.

Nesreće se dogodila kada je vozač "honde", Predrag C. (23), izgubio kontrolu nad vozilom i tom prilikom povredio četiri radnika somborske firme "Signal", koji su radili na mostu.

U Urgetni centar tri ekipe Hitne pomoći prevezle su četvoricu povređenih, dok je jedna ekipa VMA prevezla i petu osobu, koja je po svoj prilici najteže povrđena jer je od siline udara pala preko ograde mosta.

Povređeni su Dejan J (26), Dalibor R (39), Ilija S (25), svi radnici firme "Signal", i Igor J (22), suvozač putničkog vozila koje je izazavalo udes.

Vozač "honde", prema prvim informacijama, nije povređen, javlja RTS.

Hitna pomoć zbrinula je noćas još pet osoba koje su povređene u četiri različita saobraćajna udesa na ulicama Beograda.

http://www.mondo.rs/s265627/Info/Hronika_i_Drustvo/Pokosio_radnike_na_Gazeli.html

uvesti pravilo da može da se puca na automobil ako krene prema vama :rtfm:

uvesti pravilo da može da se puca na automobil ako krene prema vama :rtfm:
Постоје закони и прописи али проблем је што нико од властодржаца нема воље да их спроводи. Зашто полицајци не излазе на увиђај ако је лопов украо ДО 15.000 динара? Вуче, вуче.. бубо лења, шта ће рећи поколења.....

NESREĆA NA GAZELI PIJANI VOZAČ POKOSIO PETORICU RADNIKA „SIGNALA"
04.11.2012 - Izvor: Press
Davor je samo stigao da kaže: „Gotovi smo!"
Matija Ninković
Lekari Urgentnog centra bore se za život radnika firme „Signal" Davora Domića (37), koji je pao sa mosta Gazela kada je na njega i četvoricu njegovih kolega „hondom" naleteo pijani vozač Predrag P. (23).

Nesreća se dogodila u nedelju oko 1.15 časova na isključenju sa mosta ka Topčideru. U udesu su povređene i Domićeve kolege Ivan Bošnjak (41), Dalibor Radojčić (39), Dejan Janjatović (26) i Ilija Simić (25), kao i suvozač iz „honde" Igor Y. (22). Niko od njih nije u životnoj opasnosti.

Prema rečima radnika preduzeća „Signal", koji je juče trebalo da završi radove na signalizaciji mosta, samo je nesrećni Domić video kakav užas im se sprema pre nego što ih je pokupio pijani vozač.

- Naše kolege su i dalje u šoku. Mi smo juče radili smenu pre njih, oni su stigli, večerali smo zajedno i nakon toga se desilo to što se desilo. Pričao sam sa njima, kažu da je samo Davor video kako im se velikom brzinom približava automobil - priča jedan od kolega povređenih radnika koga smo juče zatekli ispred Urgentnog centra.

On dodaje da nesrećni ljudi ništa nisu mogli da urade i da se sve desilo u deliću sekunde.

- Kolege su mi rekle da je Davor samo stigao da kaže: „Gotovi smo", a onda je „honda" brzinom metka uletela među njih. Svi su poleteli, a nesrećni Davor je pao sa mosta. Ne daj bože nikome. Nama je život stalno u torbi, bahati vozači često ne poštuju signalizaciju koju postavljamo kako bismo odradili naš posao na vreme.

Kako saznajemo u istrazi, vozač „honde" Predrag P. vozio je sa 1,71 promilom alkohola u krvi.

- Alko-test je pokazao upravo tu količinu alkohola u krvi. On je najverovatnije potpuno izgubio kontrolu nad vozilom prilikom blagog skretanja i ne poštujući saobraćajnu signalizaciju uleteo u radnike. Sve ih je razbacao, a Davor Domić je preleteo preko ograde i pao sa mosta - kaže izvor Pressa iz istrage, i dodaje:

- Predrag P. se u vozilu nalazio sa suvozačem, koji je takođe povređen, ali vozač nije zadobio čak ni rasekotinu. Pored dvojice momaka, u kolima su se nalazile i tri devojke, ali one nisu povređene. Osim što je vozio mortus pijan, policija je u automobilu pronašla i veliki broj limenki piva.

Predragu P. određen je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti sproveden kod istražnog sudije.

Neizvesnost Porodica Domić u Sonti čeka ohrabrujuće vesti iz bolnice
Otišao da radi iako mu je sinu bio rođendan

Teško povređeni Davor Domić sa porodicom živi u Sonti kod Apatina. U Beograd je otišao sa proslave devetog rođendana sina Luke. Teška srca, ali znao je da mora jer od plate hrani još i dvanaestogodišnju ćerku Mariju i suprugu Slobodanku, koja je tek nedavno počela da radi u tekstilnoj fabrici u Sonti.
- Davor je izgubio majku sa 16 godina, prerano je sazreo i shvatio da mora sam da se bori u životu. Pomagao sam koliko sam mogao i kamo sreće da se ovo meni desilo, a ne njemu - jecajući priča Davorov otac.

U kući Domića dolaze komšije da podele zabrinutost i pruže podršku porodici. Za Davora kažu da je divan čovek, uvek veseo, nasmejan i spreman da pomogne.
- Borio se za decu, radio je dan i noć, bio mi je kao dete - kaže tašta Manda.

Neverica i tuga je i u preduzeću „Signal", čija su petorica radnika teško povređena.
- Radovi je juče trebalo da budu završeni. Moj suprug je juče rano ujutro odvezao supruge trojice najteže povređenih u Beograd kako bi posetile muževe. Čekamo i molimo se bogu da svi budu dobro - kaže Marija Odnarčuk, supruga direktora i vlasnika firme. J. M.

Back