I ja sam jedan u nizu odbacenih i napustenih pasa. Lutao sam i trazio komadic hrane, mesto gde cu da legnem. Sneg je stalno padao, bilo mi je sve teze. Ponekad bih legao na sneg i razmisljao ima li svrhe ovakav zivot... Jednom je prisla devojka koja me je pomazila. Od zaprepascenja, nisam uspeo ni da mahnem repom. Mene, prljavog, ucebanog neko mazi! Povela me je sa sobom i na moje iznenadjenje, dovela u toplo, dala mi da jedem... Cutao sam i dok su me sisali i kupali, bio sam mnogo srecan sto je neko uopste obratio paznju na mene. Ispod mora dlake, krio se pravi ja-patuljasti snaucer. Rekli su da cu se brzo udomiti jer sam sladak i dobar. I zaista, ljudi su poceli da se javljaju... svi su hteli rasnog psa... Ali, u medjuvremenu su otkrili da imam tumor ispod repa koji treba operisati. Kazu da je operacija rutinska i da cu posle toga biti kao nov. Odjednom, niko me vise nije zeleo. Ljudi koji su po nekoliko puta dnevno zvali za mene su prestali da se javljaju. Kazu ne mogu da se upustaju u to. A starost i bolest su za svakoga isti. Samo se nadam da se njima nece desiti isto sto i meni, da im svi okrenu ledja kad im je pomoc najpotrebnija. Ja cu uskoro ici na operaciju. Posle oporavka ce mi trebati dom, dom kod nekoga ko ce me voleti. Ono sto ja mogu da obecam je da vas nikad necu napustiti, ni u starosti, ni u bolesti... KONTAKT TELEFON: 063/661-264
Од: Jelena Terzin