Poklončići

gost 349039

Aktivan član
Poruka
1.234
Povremeno radim u firmi gde ima tridesetak žena , devojaka od 25 do 55 godina .Često su rođendani a sad ide i 8. mart .
Šta kome poklonoti , da se neko obraduje , a da to ne izgleda staromodno ni bezveze u smislu iznenađenja . Naravno , bez note
udvaranja , vec samo prijateljski .:bye:

Povremeno radim u firmi gde ima tridesetak žena , devojaka od 25 do 55 godina .Često su rođendani a sad ide i 8. mart .
Šta kome poklonoti , da se neko obraduje , a da to ne izgleda staromodno ni bezveze u smislu iznenađenja . Naravno , bez note

čekaj....ne misliš valjda celom kolektivu da kupuješ poklone za 8 mart ? :eek:
a da kupiš samo jednoj ni to ne ide :think:
jebbena situacija

Koji si ti talija ?
Moraš cele godine da štediš !
Da bi ispoštovao sve rođendane, imendane, godišnjice, osme martove....
Ove šačice od 30 - tak žena !?
Ma, bole tebe....
A, što moraš na more ili skijanje ?
Rizikuješ sunčanicu i promrzline, bez preke potrebe....
Ovako, obraduješ koleginicu, krneš vinjak, dva....
I svi srećni !

Mi smo imali jednog kolegu koji je obavezno svim zenama u firmi donosio po cokoladicu za osmi mart.A bilo nas je vise od trideset,a on je cak radio u sektoru gdje su svi muskarci i nema nijedne zene,tako da bas i nije morao da kupuje poklone...:) Ali eto,htio je da pokaze mali znak paznje...
Eto,ne znam sto ovo ispricah...osim da postoje i takvi ljudi...:)

Meni nikad nece biti jasne zene koje slave 8. mart kao dan zena, pricaju o nezavisnosti, ravnopravnosti, bla bla, a ubile bi za poklon :lol:
Na stranu to, posalji im cirkularni mail, neki slatkasti, izljubi ih i cao zdravo. Jel su htele ravnopravnost - nek kupe one tebi poklon!

Meni nikad nece biti jasne zene koje slave 8. mart kao dan zena, pricaju o nezavisnosti, ravnopravnosti, bla bla, a ubile bi za poklon :lol:
Na stranu to, posalji im cirkularni mail, neki slatkasti, izljubi ih i cao zdravo. Jel su htele ravnopravnost - nek kupe one tebi poklon!

nije tacno. muzkarci koji postuju zene koje rade, treba da im kupe poklon zato sto im je drago da imaju koleginice, a ne da su svi zaposleni testosteronski pacenici. :)

- - - - - - - - - -

cvece je uvek dobro...

ja na primer mnogo volim male beleznice, koje se prodaju kao suveniri inace..mnogo korisna stvarcica, mislim da bi to mogao biti dobar poklon.

A jel ima neki dan da zene kupuju poklon muskima jer im je drago sto imaju kolege? Ako nema, u cemu je onda poenta ravnopravnosti (koja btw ne postoji)?

nema, zato sto muskarci nisu morali da se bore za pravo na posao. dakle nije poneta 8. marta da odete u kafanu i napijete se. nego da se obelezi dan kad je zena dobila pravo da bude nezavisno bice. a to je u milijardu slucajeva izuzetno vazno i korisno. na primer u slucaju smrti supruznika, zena ne bi imala pravo da nasledi imovinu. a kamo li da radi. a to sto se za 8.mart mamamam pisu cestitke je simpaticno, ali potpuno besmisleno. dan majki je drugo. dan ljubavnica. dan lepih zena. dan za napijanje. i kad cujem da zene tako komentarisu 8. mart, kao simbol svoje mogucnosti da imaju racun u banci, a ne da zickaju od muskarca (muza, ujaka, strica, zeta, suraka..koga god ko je zaduzen za njih) za zvake, moram da ih prosvetlim. laku noc draga moja, misli malo lepse o svemu tome, a ne onako kako si to videla u boljem zivotu.

Kupi par kesa bombona, imaš one Pionirove sa srcima, i pokloni svakoj po jenu, dve. Može i poljubac, ako se ne plašiš herpesa. Nije skupo, a ispoštovaćeš ih. Čoveče, važna je pažnja, ne vrednost.

nema, zato sto muskarci nisu morali da se bore za pravo na posao. dakle nije poneta 8. marta da odete u kafanu i napijete se. nego da se obelezi dan kad je zena dobila pravo da bude nezavisno bice. a to je u milijardu slucajeva izuzetno vazno i korisno. na primer u slucaju smrti supruznika, zena ne bi imala pravo da nasledi imovinu. a kamo li da radi. a to sto se za 8.mart mamamam pisu cestitke je simpaticno, ali potpuno besmisleno. dan majki je drugo. dan ljubavnica. dan lepih zena. dan za napijanje. i kad cujem da zene tako komentarisu 8. mart, kao simbol svoje mogucnosti da imaju racun u banci, a ne da zickaju od muskarca (muza, ujaka, strica, zeta, suraka..koga god ko je zaduzen za njih) za zvake, moram da ih prosvetlim. laku noc draga moja, misli malo lepse o svemu tome, a ne onako kako si to videla u boljem zivotu.

Ja ne razumem cemu ta tolika potreba za radom, u smislu za zaposljavanjem i slicno. Sada radimo, pa trcimo kuci da skuvamo, decu cuva ko stigne, vaspitava opet ko stigne, manje vremena imamo za sebe jer krivimo kicme po raznim firmama, i slicno. Nije li lepse sedeti kuci, gajiti decu, uzivati u svemu tome?
Medjutim, od kako imamo taj dan zena, imamo i potrebu za poslom, drustvo je izdiktiralo tempo - rad rad i samo rad. Vise nismo zene, nego masine.
Zickamo i danas jer muski svuda imaju vecu platu.
Potpisujemo ugovore u kojima pise da necemo radjati.
***** tu ravnopravnost.
I laku noc :heart:

Evo sad cu da ti kazem...

Posto je veliki broj poklona u pitanju, pretpostavljam da ne zelis da potrosis... 30-50e, koliko bi da kupujes samo jednoj zenu ( u proseku).

Raspitaj se kako se prave mirislave svece... i ko to radi.

Postoje razlicitog oblika,mirisa, boja.... sa ukrasila i perlama ~~~~~~

Mozes da narucis 30 kom.

Sve ce dobiti isti,a razliciti poklon... nema ljuboomore.

A sve zene u principu to vole, barem za ukras ^^

Evo sad cu da ti kazem...

Posto je veliki broj poklona u pitanju, pretpostavljam da ne zelis da potrosis... 30-50e, koliko bi da kupujes samo jednoj zenu ( u proseku).

Raspitaj se kako se prave mirislave svece... i ko to radi.

Postoje razlicitog oblika,mirisa, boja.... sa ukrasila i perlama ~~~~~~

Mozes da narucis 30 kom.

Sve ce dobiti isti,a razliciti poklon... nema ljuboomore.

A sve zene u principu to vole, barem za ukras ^^
Lepo... :)

To mi je bezveze ako radis u kolektivu sa 30 zena i sad svakoj pruzis poklon i cestitas kao da su na dodjeli nekog priznanja. Ako vec insistiras na tome bolja ti je opcija da kupis nesto kao sto je rekla bogomoljka odneses i i ne dajes svakoj pojedinacno u ruku vec ostavis da se posluze.

Ja ne razumem cemu ta tolika potreba za radom, u smislu za zaposljavanjem i slicno. Sada radimo, pa trcimo kuci da skuvamo, decu cuva ko stigne, vaspitava opet ko stigne, manje vremena imamo za sebe jer krivimo kicme po raznim firmama, i slicno. Nije li lepse sedeti kuci, gajiti decu, uzivati u svemu tome?
Medjutim, od kako imamo taj dan zena, imamo i potrebu za poslom, drustvo je izdiktiralo tempo - rad rad i samo rad. Vise nismo zene, nego masine.
Zickamo i danas jer muski svuda imaju vecu platu.
Potpisujemo ugovore u kojima pise da necemo radjati.
***** tu ravnopravnost.
I laku noc :heart:

ti onda nemoj da radis. 8 mart te ne prisiljava na to. nemoj da potpisujes nikakv ugovor. cekaj muza da potpise. na primer hoces na letovanje, nemoj da ides u agenciju da potpises ugovor, nego cekaj muza da uradi to umesto tebe. takodje i za vrtic. i nemoj da imas racun u banci, niti potpisuj ugovor sa bankom. nemoj da idam vozacku dozvolu...i tako dalje...ponasaj se kao da imas 14 godina i eto....za tebe nije bilo 8. marta. :)

ali nemoj da teras i druge da ne rade i da ne zele da rade, i da nemaju svoje pravo da stave potpis na ugovoru za letovanje. :)

Back