Pojave na koži, šta to može biti ?

OrangeC

Iskusan
Poruka
6.365
Pre nekoliko dana u predelu zgloba ne jednom prstu desne ruke , javio se svrab, koji me je naterao da tu češem jer je bio uporan. Posle nekoliko dana prestao je,ali sada je tu koža otvrdla, malo pocrvenela i ima kao neku koru. U korenu tog prsta javilo mi se to isto na manjoj površini.

Istovremeno otvorile su mi se dve ranice. Prošlog leta ne levom stopalu su mi se javile te ranice, isto posle krvničog češanja, svrab sam pripisao temperaturi insektima i sl. Ovog puta te ranice su se pojavile blizu, ali ne na mestima svraba...

Pošto se na forumu ne postavlja dijagnoza interesuje me šta to MOŽE biti. Hvala !

p.s. : samo da dodam da ne bolujem ni od kakve venerične bolesti

Мора то да види дерматолог. ;)
У дерматологији је тако, нема дијагнозе без клиничке слике.

Како било, може то бити свашта, почев од алергијске манифестације, преко гљивичне инфекције коже, закључно са уједом инсекта. ;)

Како било, може то бити свашта, почев од алергијске манифестације, преко гљивичне инфекције коже, закључно са уједом инсекта. ;)

Hvala :)

Pošto nije ujed insekta, preostaju prva dva. Ako je gljivična infekcija, kako nastaje i kako se leči, a ako je alergija od čega može biti, nikad nisam imao alergiju na polen itd. Da li je moguće da je to neka reakcija na andol, apsurdno zvuči, ali tak osećaj se javio posle uzimanja velikih doza andola, samo što je bio šire lokalizovan. Interesuje me ne radi samolečenja nego da se malo informišem do odlaska doktoru ...

Не смем да ти пишем овде никакву терапију, а и било би неозбиљно. :)
Промену ипак мора да види дерматолог. ;)

Наравно да може бити реакција на андол, али ако си га пио и раније, а није било те реакције вероватноћа је јако мала да је баш он алерген.
А гљивичне инфекције на кожи су различито условљене. Често су последица пада имунитета тј. стреса. ;) Или си дирао неку животињу- пса, мачку...
Мада, ја не бих искључила ујед инсекта. :)

Back