Pojava NASILJA u spoznaji razlicitosti individua

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Na ovu temu me je navela jedna pojava kod nas...

a to je planiranje i pojava i primena nasilja u vezi sa ljudima drugacije orjentacije ili bilo koje razlicitosti...

Zasto se ne postuju osnovna ljudska prava na razlicitost....

Pravo na slobodu misljenja i licnog stava

i verosipovesti...

( ova tema se ne odnosi na slucaj gej populacije nego na bilo koju razlicitost )

Mislim se sta je to u ljudima koji polude zbog tamo nekog drugog ili drugih ljudi... i nekih njihovih opredeljenja i stavova.......

Zbog cega se u njima javlja duh nasilja?

Zasto ih tudja razlicitost ugrozava?

Ja sam za ljudska prava, prvenstveno svoja :lol: a ko nije?

Poslednja izmena:
А нико се не бави питањем да мањине својим ставовима покушавају да брутално наметну нешто неприхватљиво,

Da li smatras da je vecina u pravu?

Sta znaci brojnost?...

Valjda je bitan kvalitet :)

Ako vecina radi nesto lose jel ona u pravu?

Treba se baviti time sta je moralno a sta ne....

Kako moze neko svojim stavom da brutalno nametne bilo sta?

Zasto postavljas stvari da manjina pokusava da nametne nesto neprihvatljivo?

Zar ne vidis da vecina nekad namece nesto neprihvatljivo....

Kao na primer abortus....

Nesto sto je neprihvatljivo ne moras prihvatiti....
Sta je nametanje?

Ispoljavanje vlastitog stava u vezi bilo cega nije nametanje....

To je slicno zenskom kukavicluku kad se treba upoznati preko interneta - odmah bjezi. Kaze "dodji pa me vidi", a tip moze biti na drugoj planeti, ali to nju ne zanima. Ona je sebi najvaznija i najljenja.
Ignorancija je takodje nasilje. Napadale bi i zene samo da smiju.

Vec sam pisao o tome: sto god je glupo pokazuje znakove straha i nasilja. A ljudska prava danas sluze vise glupima nego pametnima.

To je slicno zenskom kukavicluku kad se treba upoznati preko interneta - odmah bjezi. Kaze "dodji pa me vidi", a tip moze biti na drugoj planeti, ali to nju ne zanima. Ona je sebi najvaznija i najljenja.

Vec sam pisao o tome: sto god je glupo pokazuje znakove straha i nasilja. A ljudska prava danas sluze vise glupima nego pametnima.

pa ti si celu psiholosku nauku presao kad si tako lepo i lako objasnio strah i nasilje, valjda se psihologije i psihijatrije bave time nadugacko i nasiroko, pa onolike teorije. pa ko zna mozda i filozofi, sociolozi, teolozi, antropolozi... a ti lepo to objasnio u dve recenice
pre ce biti nesto sto nije smireno da pokazuje te znakove ili da se oseca ugrozeno.
znaci idemo svi kod psihica i nema problema :zper:

Ok ali si malo kontradiktoran...

Ignoracija kao pasivna agresija moze...

Napadale bi zene kazes da mogu, na radi se uvek u tome da je neko jaci da bi napadao...

ali ok cesce jaci i koriste snagu...

Kazes sto god je glupo pokazuje znakove straha i nasilja.
Ima istine u tome... Ljudi iz neznanja podlezu strahu i nasilju...

A ljudska prava koriste pametni....

Glupi ih ne koriste nego zive stihijski nesvesno i robuju misljenju mase...

Pametni koriste razum i sva prava koja su im na raspolaganju kao i moralno pravo na individualnost...

Sigurno je da smirenost ukazuje na dusevnu snagu. Za mene nema smirenijeg naroda od Ruskog, a oni su i najgostoljubiviji narod. Nekad se za sve Slovene govorilo ad su gostoprimljivi, ali ovi danasnji Srbi mi ne lice na to, a vjerovatno je slicno i sa ostatkom Balkanaca.

Psiholog tu ne pomaze. On je samo tu da bolesnog ucini manje opasnim po okolinu tako sto ga kljuka tabletama. Ali nikad on ne moze da vrati izgubljeno zdravlje.

Sigurno je da smirenost ukazuje na dusevnu snagu. Za mene nema smirenijeg naroda od Ruskog, a oni su i najgostoljubiviji narod. Nekad se za sve Slovene govorilo ad su gostoprimljivi, ali ovi danasnji Srbi mi ne lice na to, a vjerovatno je slicno i sa ostatkom Balkanaca.

Psiholog tu ne pomaze. On je samo tu da bolesnog ucini manje opasnim po okolinu tako sto ga kljuka tabletama. Ali nikad on ne moze da vrati izgubljeno zdravlje.

je l si ti svestan brojnosti rusa, slovena, srba, psihologa i psiho-klijenata

Ok ali si malo kontradiktoran...

Ignoracija kao pasivna agresija moze...

Napadale bi zene kazes da mogu, na radi se uvek u tome da je neko jaci da bi napadao...

ali ok cesce jaci i koriste snagu...

Kazes sto god je glupo pokazuje znakove straha i nasilja.
Ima istine u tome... Ljudi iz neznanja podlezu strahu i nasilju...

A ljudska prava koriste pametni....

Glupi ih ne koriste nego zive stihijski nesvesno i robuju misljenju mase...

Pametni koriste razum i sva prava koja su im na raspolaganju kao i moralno pravo na individualnost...

Ljudska prava sluze gladnima, dakle, glupima. A sva povelja UN-a o ljudskim pravima obavezuje cijelu planetu na hranjenje gladnih. I to je sve. Cak se ne dozvoljava ni pravo na misljenje, mada je mozda i ono deklarisano, jer se sve podvrgava onom jednom glavnom principu UN-a. Ta prava su komunisticka.

Ne postoji smireni narod, generalizacija ja netacna...

Svaki covek je individua...

E sad, desava se da pod uticajem politike i medija negde ljudi postanu netolerantniji

i puni predrasuda, a iz predrasuda se javlja nesklonost iz nesklonosti mrznja...

iz mrznje nasilje....

a predrasude se javljaju iz neznanja i loseg vaspitanja...

Svaki covek moze sam da shvati moralne norme

psiholog je nepotreban...

Ljudska prava sluze gladnima, dakle, glupima. A sva povelja UN-a o ljudskim pravima obavezuje cijelu planetu na hranjenje gladnih. I to je sve. Cak se ne dozvoljava ni pravo na misljenje, mada je mozda i ono deklarisano, jer se sve podvrgava onom jednom glavnom principu UN-a. Ta prava su komunisticka.

pogresno

glupi ne koriste ljudska prava

pametni ih koriste... slobodu koju nam daje Bog, na osnovu razuma i savesti...

UN su institucija koja nije pravedna... i koj asluzi politickim interesima...

ja pricam o moralu...

ok rusi imaju dusevnu snagu
srbi imaju dusevnu snagu

dobro, i

Mislim da Srbi nemaju. I mislim da se najbolje ocituje snaga nekog naroda prema toleranciji sretnih ili povlastenih ljudi. Tamo gdje ne postoji naklonjenost obicnih prema izuzetnim ljudima, npr. monarhisticka nastrojenost, tamo se sigurno ne trpe ni razlike u mentalitetima. Sjecam se price jednog Njemackog aristokrate kako je monarhizam u Njemackoj proslost, a u Rusiji jos uvijek ima buducnost.

Mene Srbi nikad nisu voljeli i uvijek su podvlacili da nisam Srbin. Cak i najbliza rodbina (rodjeni roditelji, brat od strica...). Imao sam njemacki odgoj do 7. godine. Moji roditelji uopste ne mogu da shvate moje ponasanje i misle da im namjerno prkosim cio zivot... bolesno.

Back