појачивач тона на звучник?

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Поздрав електроничари. Да ли је могуће да се непосредно на кабал од звучника угради неки потенциометар како би могао да смањујем или појачавам звук који ми долази од неког музичког уређаја. Ево мало сликовитије ћу да објасним... Компјутер ми је у кући и укључена ми је музика у ВинАмпу нпр.. спровео сам дугачки кабал напоље у двориште куће и на њега спојио звучник. (раздаљина неких можда 20-ак метара), е сад хтео бих када слушам напољу музику да не улазим у кућу да бих смањио или појачао тон, већ да то радим напољу код звучника. Да ли би то било изводљиво?

нешто овако нпр..
225px-Potentiometer.jpg

Poslednja izmena:
Реците ми да ли могу да од обичне звучне кутије да направим активну звучну кутију?:D Нема ту нешто много електронике и делова или грешим. :think: да применим што сам замислио у поруци #1
možeš ali nije baš tako jednostavno...treba ti neki pojačavač, napajanje za njega, makar jedan potenciometar ako ne želiš boju tona...ako želiš onda i neko pretpojačalo. i ako nemaš iskustva...velika verovatnoća da nešto izgoriš

То што си набројао као да ћу градити свемирску станицу.:sad2: Ових дана ћу баш да отворим овај горе на фотки звучник и да видим шта има у тој МАЛЕНОЈ кутији активног звучника.:D
ima sve šta sam nabrojao ali minimalistički jer se radi o malim snagama. i vrlo niskom kvalitetu. kvalitetne aktivne kutije koštaju po par stotina evra

Ово ми изгледа примамљиво и једноставно. Неће ми представљати проблем да направим.

Samo 3 Dela da kupis i napravis malu plocicu sa semom de ce delovi da stoje :)

Onda prikljuci napon od 6V iz nekog adaptera zatim povezi ulazni signal i zakaci izlazne zice iz pojacavaca na tvoj zvucnik :)

Evo ti i Shema za stampanu plocu napravio sam je za tebe :P

9735856.png

ks = kratkospojnik ( obicna zica )

Poslednja izmena:
Мали оф топик, када сам био тинејџер направио сам музичко појачало. Обишао је све журке у селу, од куће до куће.:D

а највише се поносим уређајем који омета радио сигнале.. комшија пуштао прегласно турбо фолк музику а ја му пуштао своје рок песме са касете..:mrgreen: Лепи били ти младалачки дани. :heart: Кад год фали делова ја трк у Београд у Тимочку, и Синђелићева беше:think: А ако они немају сигурно имао МГ електроник из Ниш..:cool: Такође и да похвалим ИТЦ у Војислава Илића..

Back