Pojačana kontrola brzine u toku!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.333
... vozači, silna će akcija da bude. Mislim, policijska.

MUP: Sledi nedelju dana pojačane kontrole brzine, u četvrtak 'spid maraton'​

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije najavilo je da će od sutra do 27. marta saobraćajna policija pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila. Kao deo akcije, u četvrtak, 24. marta, biće organizovan takozvani 'Speed marathon', tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, 24 časa.
Saobraćajna policija svakog dana angažovaće sve raspoložive uređaje - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i u vozilima bez obeležja policije - "presretačima", dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.
Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja kontrolisani i korišćenje pojasa.
U prva dva meseca ove godine na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodima, a u gotovo polovini jedan od uzroka je neprilagodjena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.
Takođe, tokom tog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog prekoračenja brzine, što je dvostruko više nego u prva dva meseca 2021. godine.
Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), navedeno je iz MUP-a.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...1nYWoS63nBpy0xl0JijFVLqWvy55s2lUEDnJwVnGPoRsg

Dakle dragi forumaši, budite pažljivi na putu i to ne samo naredne nedelje nego uvek. Stići ćete gde treba svakako, nema potrebe za jurcanjem. Preterana brzina je uz alkohol najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

По наслову помислим да је тема о Четницима, а њих не волим.

И онда размислим, а зашто их не волим ?
Јел' то неки одијум који су ми у школи увалили или ..?

Није !
Једноставно није нормално волети Четнике, ако су прави,
јер њихов задатак и није да буду вољени, они се и труде да изгледају и делују сурово.

Ne pomažu ni oni cde-ovi što je narod kačio po kolima. :lol:
Кад је то било... Има ли добрих 15 година? Шта би тек сад све смислили...

Иначе, подржавам акцију.

Треба снимање да буде много опсежније.
Видех данас једног, иза себе, који вози два синчића... који наравно раде шта хоће јер нису у седиштима (мислим да их уопште није било), а тип наравно прича телефоном, то је главно. И још вози, али на то не треба обраћати пажњу, то је споредно...

Naprvi se put, za normalne brzine, pa onda se prodaju placevi pored puta , naprave kuće i brzine smanje na 50 .
Postoji deonica gde može da se zaspi od spore vožnje .

...................................................................................................
Prvenstveno treba prvo opomenuti mlade vozače i obavestiti njihove roditelje > tu je drustveno koristan rad bolji od kazne jedan dan rada u komunalnom , kažnjavati bahate vozače , i ove trgovačke putnike koji misle da mogu sve , kamione koji jure brže od automobila, a potom , pošto bogatima niko nista ne sme , poslati i automobil u zatvor kao u Arabiji na pola godine .

Za vise od 50% prekoracenje brzine treba zatvorska kazna od mesec dana I nakon toga oduzimanje dozvole na godinu dana + novcana kazna od 500,000din. Ako ponovi prekrsaj zatvor od godinu dana, dozivotno oduzimanje dozvole + oduzimanje vozila
Проблем је што неки бахати возе и после одузимања дозволе.

Треба им ставити наногицу.

Проблем је што неки бахати возе и после одузимања дозволе.

Треба им ставити наногицу.
Napravis hotline, gde prijavis takve I dobijas pola para od kazne ili recimo vrednosti automobila. Nanogica nece resiti jer uvek moze da kaze da ga je neko drugi vozio ili sta ja znam. Novcana kazna je resila dosta toga al nazalost I dalje nije sve. Vozis auto od 100k evra kazna za prekoracenje brzine 1000e

Napravis hotline, gde prijavis takve I dobijas pola para od kazne ili recimo vrednosti automobila. Nanogica nece resiti jer uvek moze da kaze da ga je neko drugi vozio ili sta ja znam. Novcana kazna je resila dosta toga al nazalost I dalje nije sve. Vozis auto od 100k evra kazna za prekoracenje brzine 1000e
Наногица ће да каже где је био... а камере ће да кажу на ком је месту био. Што каже, сабереш 2 и 2.

И софтвер за познавање лица... :whistling: (купимо од Кинеза)

Za vise od 50% prekoracenje brzine treba zatvorska kazna od mesec dana I nakon toga oduzimanje dozvole na godinu dana + novcana kazna od 500,000din. Ako ponovi prekrsaj zatvor od godinu dana, dozivotno oduzimanje dozvole + oduzimanje vozila

Ma da, da ga obese za testise na sred glavnog trga i da mu siluju žensku decu... Šta pričate ljudi, bre... Više od 50% znači tamo gde je 50km/h to može da se pređe kad god poželiš jer pola naših puteva nije obeleženo u skladu sa situacijom okolo, sigurno nisi nikad vozio 80 na mestu gde je 50, u životu baš nikad nigde? Daj...

Наногица ће да каже где је био... а камере ће да кажу на ком је месту био. Што каже, сабереш 2 и 2.

И софтвер за познавање лица... :whistling: (купимо од Кинеза)

Ljudi, vi podržavate to da vas neko stavi u obor i tretira vas kao stoku.

Nekad smo vozili Fiće,Yugiće,Stojdine,Lade,Trabante,Wartburge pa se moglo ići 60 km/h po gradu.
Danas kad imamo 5 zvezdica na crsh testovima,kad imamo daleko bolje kocnice,ABS,ESP,TC i kad imamo mekane brasnike i vozila koja se bukvalno rascvetaju prilikom udara mi imamo ogranicenje brzine od 50 i 30 po sporednim ulicama.
Pritom ne učimo decu da prvo pogledaju levo i desno na pešačkom prelazu kao što se nekad radilo od maltene samog rodjenja.
Zato nastupaju na pešački prelaz kao da nigde nikog nema a nekad se znalo da se propušta vozilo a saobracaj je bio 10x manji.

zbog 2 posto budala stradamo svi

putevi nisu adekvatno obelezeni

uvesti kazne po procentu vrednosti vozila , imaju kataloge. prekoracenje do 30km/h- kazna svima ista

preko 30 - procenat vozila koliki je prekoracenje

pa vozis 50 posto preko ogranicenja- 50 posto vrednosti vozila. umesto 80 vozis 120 - pola vozila ode , uz bodove

pa kad onaj sa bmw plati kaznu 10 hilj evra , il 50 ima da se cese i on

Ma da, da ga obese za testise na sred glavnog trga i da mu siluju žensku decu... Šta pričate ljudi, bre... Više od 50% znači tamo gde je 50km/h to može da se pređe kad god poželiš jer pola naših puteva nije obeleženo u skladu sa situacijom okolo, sigurno nisi nikad vozio 80 na mestu gde je 50, u životu baš nikad nigde? Daj...
Po mogucstvu sto da ne.
Zivim u ulici u kojoj ima osnovna skola, 3 obdanista, privatna gimnazija, muzicka skola I sve to u razmaku od <250m da Vidis kako napaceni retardi voze a napisano 30km/h I ti bi pozeleo da ih malko osakatis, pod uslovom da imas dete I da ti je stalo do ostale dece. Pre par meseci, umalo mene I klinca nije oduvao retard u GLS koji je prese kao ulicu sa jedno 70km/h ako ne I vise, niti je isao dozvoljenom brzinom, niti je stao na raskrsnici gde ima znak STOP ( za njega). To sto nije obelezeno nema veze, po pravilima saobracaja zna se koliko je dozvoljno u gradu, magistralnom putu it'd..
Ljudi, vi podržavate to da vas neko stavi u obor i tretira vas kao stoku.
Ne vec samo stoku koja se ponasa bahato

Po mogucstvu sto da ne.
Zivim u ulici u kojoj ima osnovna skola, 3 obdanista, privatna gimnazija, muzicka skola I sve to u razmaku od <250m da Vidis kako napaceni retardi voze a napisano 30km/h I ti bi pozeleo da ih malko osakatis, pod uslovom da imas dete I da ti je stalo do ostale dece. Pre par meseci, umalo mene I klinca nije oduvao retard u GLS koji je prese kao ulicu sa jedno 70km/h ako ne I vise, niti je isao dozvoljenom brzinom, niti je stao na raskrsnici gde ima znak STOP ( za njega). To sto nije obelezeno nema veze, po pravilima saobracaja zna se koliko je dozvoljno u gradu, magistralnom putu it'd..

Ne vec samo stoku koja se ponasa bahato

I sad ti ćeš zbog tih mentola da uvedeš pravilo da se kuća oduzme čoveku koji vozi više od 50% od dozvoljenog? Pa i tebi bi je prvom oduzeli, možda ne u toj ulici sa 3 obdaništa, već u nekoj drugoj, ali kapiraš poentu svakako.

Kao što ima puteva gde je 60 ograničenje, vozi se 120 bez da iko ikoga ugrožava jer je pravac, tako da nemojte se busati u grudi kako vi nikad niste ništa, nema bezgrešnog. A, ako je već problem u toj ulici, staviš žandara da poklepa za pola godine sve te koji tako voze ili staviš kameru za brzinu i da vidiš kako neće.

Nekad smo vozili Fiće,Yugiće,Stojdine,Lade,Trabante,Wartburge pa se moglo ići 60 km/h po gradu.
Danas kad imamo 5 zvezdica na crsh testovima,kad imamo daleko bolje kocnice,ABS,ESP,TC i kad imamo mekane brasnike i vozila koja se bukvalno rascvetaju prilikom udara mi imamo ogranicenje brzine od 50 i 30 po sporednim ulicama.
Pritom ne učimo decu da prvo pogledaju levo i desno na pešačkom prelazu kao što se nekad radilo od maltene samog rodjenja.
Zato nastupaju na pešački prelaz kao da nigde nikog nema a nekad se znalo da se propušta vozilo a saobracaj je bio 10x manji.
Da fica, jugo, Trabant ili Lada iz 80tih I 90tih ubrza do tih 60km/h taman stane na sledecem semaforu. Sada imas kola koja ubrzavaju za upola to vreme I to vecina njih.
Ja decu ucim, za tebe nemam pojma al nisu probl m deca, problem su razmazeni klinci.kojima.roditelji kupe kola od 200ks pa se.isti klinci kuurce pred ribama ili matora stoka koja misli to sto vozi auto od 80,000e da za njega zakon ne vazi...

I sad ti ćeš zbog tih mentola da uvedeš pravilo da se kuća oduzme čoveku koji vozi više od 50% od dozvoljenog? Pa i tebi bi je prvom oduzeli, možda ne u toj ulici sa 3 obdaništa, već u nekoj drugoj, ali kapiraš poentu svakako.
Ne vec zbog mentola koji misle da zakon treba da se postuje selektivno, ono ravan put, bulevar, nema.nikoga,.ogranicenje 50km/h ja cu da vozim 120km/h jer eto samo sto se nije upalio crveno na semaforu...
Kao što ima puteva gde je 60 ograničenje, vozi se 120 bez da iko ikoga ugrožava jer je pravac, tako da nemojte se busati u grudi kako vi nikad niste ništa, nema bezgrešnog. A, ako je već problem u toj ulici, staviš žandara da poklepa za pola godine sve te koji tako voze ili staviš kameru za brzinu i da vidiš kako neće.
Ugrozava sebe ako vec nema nikog drugog... Problem nije jedna ulica vec sve u gradu

Ne vec zbog mentola koji misle da zakon treba da se postuje selektivno, ono ravan put, bulevar, nema.nikoga,.ogranicenje 50km/h ja cu da vozim 120km/h jer eto samo sto se nije upalio crveno na semaforu...

Ugrozava sebe ako vec nema nikog drugog... Problem nije jedna ulica vec sve u gradu

Ali zašto bi neko na ravnom putu, gde nema nigde nikoga vozio 50 ako je ograničenje 50? Npr, uvek za primer uzimam put od Beograda do Šapca ili Loznice, imaš deonice gde nema ljudi, ograničenje je 60, a ono pravac 2 kilometra, o čemu mi pričamo? Ako ugrožavam sebe to je onda moja briga, nije njihova, zar ne?

Evo, sve to što si naveo da im se treba uraditi, da li si spreman da tebi uradimo prvom jer si sigurno morao nekad ići 80 na putu gde je 50 ograničenje?

Ali zašto bi neko na ravnom putu, gde nema nigde nikoga vozio 50 ako je ograničenje 50? Npr, uvek za primer uzimam put od Beograda do Šapca ili Loznice, imaš deonice gde nema ljudi, ograničenje je 60, a ono pravac 2 kilometra, o čemu mi pričamo? Ako ugrožavam sebe to je onda moja briga, nije njihova, zar ne?

Evo, sve to što si naveo da im se treba uraditi, da li si spreman da tebi uradimo prvom jer si sigurno morao nekad ići 80 na putu gde je 50 ograničenje?
ali tu je stvar loseg obelezavanja puta , losih ogranicenja

tu treba da stoji 80 , onda bi ti vozio u skladu sa propisima

ali tu je stvar loseg obelezavanja puta , losih ogranicenja

tu treba da stoji 80 , onda bi ti vozio u skladu sa propisima

Ljudi ne kapiraju da su naši zakoni ostali na nivou onoga što je ostalo od Tita, kad je fića i peglica bilo sve što se ima.

Svako ko vozi neki noviji ili bolji automobil, on se ozbiljno pati da vozi 50 i to je činjenica. Npr, vozio sam se u Audi 8 215km/h na auto putu, on tu brzinu ne oseti doslovno, e sad zamislite kako je voziti taj automobil 50, nemoguće. Plus da se ne lažemo taj automobil ima sisteme kočenja bolje nego Reno Klio, tako da ne može isto biti kad on ide 80 i kad Klio ide 80.

Back