Pohovane jabuke

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.115
jabuke-u-slafruku_shutterstock_726417820-696x392.jpg

Pohovane jabuke ili jabuke u šlafruku poslastica koju smo jeli kao deca.Brzo se sprema a odlicna je u sezhoni jabuka i preko zime.

Nacin pripreme:

Oljuštiti 4 jabuke, izvadite im sredinu i narežite ih na kolutove ne deblje od 5 mm. Umutiti 2 jaja, dodati 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer i so po ukusu.
Dodati 250 ml mleka i 200 gr brašna.

U odgovarajucu posudu sipati veću količinu ulja. Kada se zagreje, kolutove jabuke umočite u testo sa obe strane i staviti ih da se prže sa jedne strane pa ih okrenuti na drugu stranu, po nekolikjo minuta dok ne porumene. Kada dobiju zlatnu boju, gotove su. Ocediti ih na kuhinjskom papiru koji ce pokupiti ostatke ulja od prženja.Posuti ih šećerom u prahu.

Volim jabuke u šlfroku.. a Vi ?

Pogledajte prilog 1106844

Pohovane jabuke ili jabuke u šlafruku poslastica koju smo jeli kao deca.Brzo se sprema a odlicna je u sezhoni jabuka i preko zime.

Nacin pripreme:

Oljuštiti 4 jabuke, izvadite im sredinu i narežite ih na kolutove ne deblje od 5 mm. Umutiti 2 jaja, dodati 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer i so po ukusu.
Dodati 250 ml mleka i 200 gr brašna.

U odgovarajucu posudu sipati veću količinu ulja. Kada se zagreje, kolutove jabuke umočite u testo sa obe strane i staviti ih da se prže sa jedne strane pa ih okrenuti na drugu stranu, po nekolikjo minuta dok ne porumene. Kada dobiju zlatnu boju, gotove su. Ocediti ih na kuhinjskom papiru koji ce pokupiti ostatke ulja od prženja.Posuti ih šećerom u prahu.

Volim jabuke u šlfroku.. a Vi ?
Moze, Hvala :)

nisam ni ja probao,koliko se secam,(mi pekli u rerni jabuke sa secerom,kao sto se dunje peku)...ali mi deluje zanimljivo,samo me buni ono puno ulja...to izbegavam u ovim godinama...ali cu zazmuriti i napraviti ...pa sta bude.;)
sipaš ulje kao kada peces pomfrit....sipas manje pa peces po komad ili dva..mislim na jabuke komad ili dva jer posuda je manja pa i ulja ima manje

ala sam ga objasnila :lol:

nisam ni ja probao,koliko se secam,(mi pekli u rerni jabuke sa secerom,kao sto se dunje peku)...ali mi deluje zanimljivo,samo me buni ono puno ulja...to izbegavam u ovim godinama...ali cu zazmuriti i napraviti ...pa sta bude.;)

ne mora puno, može u tiganju ko palačinke, bar je kod mene takva verzija; kao kad pohuješ neko meso ili sl, ne mora duboko prženje :D

kod mene na sličan fazon pohovan kelj :think: mislim kao slano

kupovao sam od goranaca one kandirane, oni su to umeli lepo da spreme. ;) pohovano voce me ne privlaci...a ni ja njega. :cool::lol:

ima i dalje kandirano a super je i ovo novo sušeno voće, osmotsko tako nešto, ima na pijacama i zdr hrana

Back