Pogodi

To je tako u astrologiji. :lol: Neko rođen sa puno novca, neko mora da krpi kraj s krajem. I tako ljudi žive misleći da je novac mnogo bitan. :think:
Ali zasto se komentarise? Ovaj aspekt moze dati nekog ko voli modu ili nekog ko mrzi modu? Znaci da taj aspekt nema veze sa modom ili fali jos nesto da se zna da li ta osoba voli ili mrzi.

U suštini analiza je dosta kompleksna, ali meni nije problematična jer sam dosta dugo u tome pa povezujem stvari k'o dobar dan.
Tumačenje je prepoznavanje metafore. Sve u astrologiji je metafora. Vaga je i akvarel slika, ali i sve što se tiče mode. Vaga je znak koji se najviše vezuje za Modu i prva asocijacija za znak Vage meni je Moda, Kinezi, Svadba, Venčanje, Slatko, Kolači itd. To je sve ukombinovano. Ako imaš kineza na venčanju koji jede kolače, veća je šansa da će on biti prikazan planetom Venere. Zavisno od tvojih planeta i tadašnjih tranzita, taj kinez ti može biti ok ili može biti potpuno odbojan. Tranziti su blaži oblik, kao prolazni grip, dok imaš i hronična oboljenja, da se tako izrazim, zavisno od postavke u karti.
Tako da ovde vidim planete koje naglašavaju bavljenje modom (Mesec), ali isto tako i mržnju prema modi (Saturn) zbog odnosa sa Suncem (Devica, voli delikatne stvari, šavove, krojenje, detalje, često se hvata tik uz modu jer ne podnosi nečistoću). Kao astrolog moraš da nađeš tačno šta simbolizuje na kontu toga koja planeta preovlada u znaku i polju. Pošto nemam punu definiciju toga ko je ta osoba, moram da gledam ko stavlja, kada stavlja, u kojoj temi stavlja i šta bi to predstavljalo. Kartu postavlja osoba sa Venerom u Strelcu i Asc LAV, tako da odmah znamo da se radi o karti ličnosti koja je bila prominentna.
Ako imamo posao u skladu Vage kao u tom slučaju, uz Merkur i Uran, vidimo probleme sa modom, pogotovo ako ubacimo i prvo polje koje ima sušte suprotnosti Mesec i Saturn.

Dalje je sve određivanje prirode planeta i razmišljanje o tome koja planeta vlada. To je kao kada u poprilično kompleksnom RPG-u određuješ (de)buffove, a to je tek prost oblik.

Drugim rečima, ono što ja vidim u tok karti je jedan ogroman digitron i zagonetku koja se mora rešiti u glavi, na kontu ličnog znanja i poznavanja. Iskustvo poprilično pomaže da se stvari odstrane, a tada to postaje maltene igra.

U praksi ljudi ti daju odgovor na pitanja, recimo, jer se niko ne bavi pogađanjem, već pomaganjem osobi koja ima konkretne odgovore. A ovo ovde je čisto zanimacija, igra za astrologe ako želiš tako da vidiš. I naravno, neupućenima će delovati ili smešno ili loše, ali je u stvari porpilično smislen koncept i sve ima svoje.

Nista mi nisi rekao. Da li u karti nedostaje nesto da bi se znalo da li osoba voli ili ipak mrzi modu? Ili tebi nedostaje vremena da fino protumacis? Ili nije uneseno tacno vrijeme ili astrologija to ne zna tacno? Ili astrolog ne zna? Ili osoba ima mogucnost da izabere ono kao totalno nebitno, mozda ta osoba i nema misljenje o modi, ne obraca paznju na to?

@Primordial Kapiram. Nedostaje jedino detaljna analiza i puno vremena. Ovo je analiza tipa 5-10 minuta, i tema je više u tom smislu... Profesionalna analiza je i po nekoliko dana, zavisi od astrologa do astrologa, a najmanje je barem dva sata tumačenja.

Dakle, na osnovu ove karte, ja nisam siguran da li taj muškarac voli ili mrzi modu, ali je to naglašeno sa jedne pozicije njegove ličnosti. Možda u jednom momentu osoba mrzi, a u drugom voli. Kažu često da je tanka linija između ljubavi i mržnje, tako da zavisi. Nije sigurno da li je taj muškarac vezan za modu kao takav, ali je moda naglašena u karti.
Prvo vidiš to kao ženu jer se moda vezuje za žene više no muškarce. Može da voli neku devojku koja je recimo izašla na pistu par puta kao model, po intuiciji ti to prvo pada na um, to je prvo što bi bilo naglašeno DA NIJE Urana i Merkura odmah kod Vage. To su muške, veoma muške planete, tipa 1900 patriarchy muške planete. Sa njima stvari sada postaju zagonetka. Dakle, muškarac + moda je ono što mogu najbolje da izvučem iz karte sa te postavke, a odgovor je u kombinaciji dveju glavnih pokretačkih energija karte.

1. Energija Marsa, na 18 stepenu zla. Često ubistvo. (vidi objašnjenje 18. stepena od Nikole Stojanovića)

2. Plasman Saturna i Meseca u prvoj kući Bika naspram Venere koja vlada znakom Vage.

Imamo dve veoma različite energije koje zajedničkim naporima dovode do pražnjenja Marsa u Strelcu preko Bika. A to je čudna kombinacija. To je kao da bukvalno kažeš da ti je hrana eksplodirala. :lol: Ali to nema smisla, tako da se mora tražiti šta ima smisla.
To pražnjenje može da bude pražnjenje šaržera (jedan od principa) pištolja koji je na poklon dat od neke osobe u znaku Bika, recimo. A s druge strane Davljenje, hvatanje za vrat u inostranoj zemlji (zbog kombinacije Marsa u Strelcu i 8 kuće koja vlada smrću). Istačeno je da je Simbol (Mesec, Saturn) bika izražen preko oružja (Mars, glava, pištolj, retko kad i puška jer Strelac je vatreni znak i vlada oružjem, osim drugih stvari).

Ako Mars ove osobe prelazi preko MArsa ili Sunca druge osobe, može doći do ozbiljnog konflikta sečivima (mars) ili oružjem (mars). Može doći do Vatre, opekotina (zavisi od 1og polja).

Dakle, postoji mnogo načina da se to sve pogleda, tako da zahteva umeće da se to sve suzbije na nešto smisleno.

Sta je primarna motivacija ove osobe? Evo da usmerim malo, sta je Venera u Lavu kao vladar ascedenta u kvadratu sa Saturnom na samom asc kao vladara Mc-a ?
Lav znak prestiza, ali ipak Venera, Venera i Merkur su uvek bliski Suncu, ali nisu samo Sunce, vec se uvek vrzmaju oko njega.
Saturn iz superiorne pozicije(deseti znak od Venere) kvadrira istu Veneru, sta ova osoba zeli i cemu najvise tezi?

Пух, што не волим да видим женске планете са Сатурном. У мушком хороскопу ово обично буде показатељ одбојности према женама или неког неуредног љубавног живота, нарочито јер су у страственим знацима. Темперамент изразито меланхоличан са колером, ово су обично злопамтила, људи који тешко отпуштају кад се на нешто или неког фокусирају. Баш пуно сувоће, а са Месецом и Сатурном који је ван секте у 1. кући ово ми говори о неком ко је емотивно хладан и дистанциран, ко не уме да воли или бар не уме да изрази емоције на прави начин, неискрен, користољубив. Тежак карактер, уображена, тврдоглава и упорна особа, много тога ради на своју штету (квадрат Венере на Асц).
Мотивација је разнолика. Асц Бик жели материјалну сигурност и обезбеђеност, али због Венере у Лаву ће особа тежити нечем грандиозном, луксузном, елитном, моћном и угледном, никако просечном (можда ће тежити да стекне некретнине). Постоји склоност ка раскошном животу. Али тешко да то може да оствари сама јер нема ресурсе, диспозитор је не види. Можда евентуално уз туђу помоћ, преко партнера или сарадника, јер постоји веза Венере са Меркуром (владар 2.) и Јупитером (владар 8.) преко аспекта и рецепције - воли туђ новац, мада овде има и похлепности. Још једна мотивација долази од Сатурна, опет моћ, углед и статус (владар 10. куће) и сигурност коју би могао да донесе, то је сигурно нешто што привлачи особу јер Венера даје рецепцију Сатурну. Али квадрат је баш тежак, Сатурн надјачава Венеру и одбија је (Венера је у знаку изгона Сатурна), што би могло да значи озбиљне проблеме да се оствари, препреке од стране старијих људи, странаца, закона, чак и пријатеља (Сатурн влада 11).
Немам неку идеју чиме би особа могла да се бави, можда неки услужни посао, нека трговина или неке сличне услуге јер је владар новца у 6. кући, али у сваком случају нешто где не може да се истакне и посебно напредује. Доста су у игри малефичне куће, па можда ради и нешто испод жита што се каже.
Баш ме занима шта је :)

Andrew Cunanan je u pitanju, serijski ubica, najpoznatija zrtva mu je Gianni Versace, kog je ubio iz cistog hira, i zelje da bar u necemu bude poznat.
Bio je homoseksualac, pozer, patoloski lazov, izmisljao je sve o sebi, pocev od toga ko su mu roditelji, izmisljao je da je deo jet set-a, ne bi li se uklopio u taj isti jet set, kojem je jako tezio.
Sponzorisali su ga bogati stariji muskarci u zamenu za seksualne usluge, boy toy sto bi se reklo :mrgreen:, kad bi ga neki od njih uhvatio u komplikovanoj mrezi lazi koju je ispleo, ili bi ljutito odlazio, ili ih ubijao.
U novoj sredini bi potom izgradio novi identitet, ponovo lazni.
Roditelji su mu bili skromnog porekla ali velikih ambicija za njega jer je bio najinteligentniji od brace i sestara, otac filipinski imigrant, koji je imao uspeh kratkog daha kao berzanski spekulant, potom uhvacen u prevari bezi na Filipine ostavlja celu porodicu, i zenu koja je domacica, bez ikakvih sredstava.
On za to vreme upada u prestiznu skolu, zbog iste te inteligencije, ali uvek napola pripada.
Gledala sam american crime story, murder of Gianni Versace, to je serijal o njegovim ubistvima, pa da mu vidim kartu ako postoji.

On je slika i prilika negativne varijante svoje karte astroloski, Saturn na asc sa svetlom rodjenja Mesecom, utvara, fatamorgana, nema identitet, maski koliko i na karnevalu u Veneciji.
Merkur konjukcija Jupiter u vazdusnom znaku, kao sto rekoh, bio je jako inteligentan, elokventan, razumeo i mogao je da prica na svakakve teme.
Mars u 8. nema poente raslclanjivati..
Srz karte je u ovom Saturnu u Biku na asc u kvadratu sa Venerom u Lavu koja vlada asc, teznja za bogatstvom, ali i lenjost, jedino kako je do moci znao je "prodavanje ljubavi"(Venera) eliti(Lav)

E, sad, sta je ovde jos zanimljive, je karta Gianni Versace-a u kontekstu uporednog sa ubicom.
Ne bi postavila primere, da nisu bas astroloski tacni.
Evo je karta Gianni Versacea
https://www.astro.com/astro-databank/Versace,_Gianni
Karta ubice, pa ih uporedite, jako je interesantno sa astroloske strane
https://www.astro.com/astro-databank/Cunanan,_Andrew

Vladar 7. i 8. u konjukciji na samom ascedentu, smrt(8.) na samom asc, je vec problem sam po sebi, i opisuje obicno krizne situacije kroz zivot, gde natus jedva izvlaci zivu glavu od zavisnosti od ostalih aspekata itd.
Kod njega je vladar 8. u konjukciji sa vladarem 7. (drugi ljudi, otvoreni neprijatelji, oponenti) te je skoro i sigurno da nesreca dolazi od osobe preko puta nas, i da je sve vrlo javno(ugaona kuca) i tacno, ubica ga jeste ubio po sred bela dana, ispred njegove kuce.
Vidi se i u simbolici kakve osobe dolazi napad, od osobe pod Venera-Saturn-Merkur dominacijom, sto je upravo ubica.
Obrnute asc-dsc ose, ubici vrh 7. i vladar Ma, tamo gde je Versaceu vrh 1. i vladar. Iz ovoga se vidi da je ubica bio fiksiran njegovim likom, ali da karta Versacea svojom 7. i 8. kucom ukazuje na nesto drugo a ne opasnost od te osobe, ovo bi cak bila i veza, ali eto simbolika se ispunila.

Pokusala sam da na preskok ispratim temu jer mi se bas svidela..... Nadam se da necu skremuti s teme.....
Evo od mene jedna, pa kad stignete :D

Pogledajte prilog 580617
Pokusala sam da na preskok procitam sve komentare nadam se da sam dobro skontala temu.
Ja bih za ovu osobu rekla da nije bas osecajna...... Kad god vidim mars u devici odmah imam asocijaciju na nekoga ko prezire emocije i ko nema bas mnogo saosecanja prema dr. Jos u konj sa plutonom pa opozicija saturn.....ova je osoba ili mucitelj ili muci kod nje/nkega nema dr scenarija. Jos su i retrogradni o boze jadna ova osobica 😊😊😊 s obzirom da je ovaj mars u prvoj on ona verovatno lomi sebe nekom spartanskom disciplinom. Pa je cepa onda ovaj podznak u lavu..... Ocekuje od sebe veliki poslovni uspeh.... Itd itd.....

Andrew Cunanan je u pitanju, serijski ubica, najpoznatija zrtva mu je Gianni Versace, kog je ubio iz cistog hira, i zelje da bar u necemu bude poznat.

Dakle Mars i Moda, Oružje.

Evo šta je meni napravilo ozbiljan problem u tumačenju: Pištolj kojim je ubio čoveka se zove Bik (Taurus) model. Oko toga nisam znao šta da kažem jer simbolički nije imalo smisla. Čovek se uči dok je živ.

@Primordial

E, moj ti druže. Ja koji se najviše borim protiv šarlatana i laži, obmana, da varam u analizi horoskopa? Jesam li varao tako i za druge horoskope ljudi na temama drugim? :hahaha: Čisto da se malo zabavim s tobom, kod mene ne postoji opcija pretraživanja slike na taj način. :mrgreen:

hmmmmmmmmmmmm.png

Denial je prva stvar koja se dešava kada se neko suoči sa nečim što ne razume, a ne ume da objasni. Svako ko se tek površno upoznao s astrologijom, a ima malo mozga da razmisli sa neke iole naučne osnove, prođe kroz to. Oni koji ne žele do kraja da se suoče sa istinom da slobodna volja ni u jednom segmentu ljudskog života ne postoji će tvrditi da astrologija funkcioniše delimično.

Ako si tom analizicom od 10 minuta zapanjen do te mere da ne možeš poverovati, zamisli tek kako to izgleda uživo sa astrologom koji će te čitati k'o uspavanku? :mrgreen:

@Primordial

Ako si tom analizicom od 10 minuta zapanjen do te mere da ne možeš poverovati, zamisli tek kako to izgleda uživo sa astrologom koji će te čitati k'o uspavanku? :mrgreen:
Ja sam se malo nasalio, nisam te optuzio, ne znam zasto se 'primas' toliko.

Mislis na ono sto si analizirao meni? Pa sve si omasio, a ono sto si 'pogodio' se tice mene i jos 99% populacije. :lol:

Back