Pogledi strip Djeneral Draza Mihajlovic -'' istinit dogadjaj ''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poenta je što su Samardzić i Pogledi naglasili da je strip o DM istinit.
poenta je da ti sam linkujes i citiras nesto , a da onda to isto tumacis na svoj nacin , dodajes ili oduzimas neka znacenja po svojoj volji iako svi mozemo da vidimo da
tamo ne pise da je "strip o DM istinit" nego
" S T R I P SE BAZIRA NA ISTINITIM DOGADJAJIMA "

pri tome i dalje ne prihvatas cinjenicu da nesto sto se zove
S T R I P , po difoltu ne znaci da u njemu treba ili mora da sve bude na liniji dokumentarca nego da je sve neki oblik imaginacije tvorca slika i dijaloga koji se u STRIPU mogu videti.

ukratko,
promasio si temu skroz !!!

Poslednja izmena od moderatora:
poenta je da ti sam linkujes i citiras nesto , a da onda to isto tumacis na svoj nacin , dodajes ili oduzimas neka znacenja po svojoj volji iako svi mozemo da vidimo da
tamo ne pise da je "strip o DM istinit" nego

" S T R I P SE BAZIRA NA ISTINITIM DOGADJAJIMA "

pri tome i dalje ne prihvatas cinjenicu da nesto sto se zove
S T R I P , po difoltu ne znaci da u njemu treba ili mora da sve bude na liniji dokumentarca nego da je sve neki oblik imaginacije tvorca slika i dijaloga koji se u STRIPU mogu videti.

ukratko,
promasio si temu skroz !!!
Poenta je da je DM istorijska ličnost, ali svi ostali dogadjaji u stripu su izmišljeni. Sve je fikcija osim glavnog lika. Ništa nije na liniji dokumetarca. Pogledi i Samardzić su uzeli istorijsku ličnost, koju su stavili u dogadjaje koji se nikada nisu desili.
Prave strip koji se bazira na istinitim dogadjajima, a istinitih dogadja nigde...
Pogodio si temu.

Poenta je da je DM istorijska ličnost, ali svi ostali dogadjaji u stripu su izmišljeni. Sve je fikcija osim glavnog lika. Ništa nije na liniji dokumetarca. Pogledi i Samardzić su uzeli istorijsku ličnost, koju su stavili u dogadjaje koji se nikada nisu desili.
Prave strip koji se bazira na istinitim dogadjajima, a istinitih dogadja nigde...
Pogodio si temu.
a ti si procitao strip pa znas da od "istinitih dogadjaja nigde" :cepanje:

navikao sam da sa tobom mora da se radi malo vise,
zato ajmo sad iz pocetka, jer "ponavljanje je majka znanja" :mazi:

NE POSTOJI DOKUMENTARNI STRIP ,
svaki strip je kao sto mu samo ime kaze "comic strip" ili "comic book" namenjen je sirokim narodnim masama u cilju zabave ,
i ne predstavlja istoriografsko stivo iz kojeg ce se napajati znanjem profesionalni istoricari i profesori sa fakulteta vec materijal za zabavu i ubijanje vremena u obliku fikcije i imaginacije u kombinaciji crteza i propratnog teksta...

e sada da se vratimo konkretno na ovaj pomenuti S T R I P o drazi .
i sam si morao da zakljucis o kakvom obliku zabave se ovde radi vec po prvoj fotografiji koju si sam postavio i na kojoj pise ....
IMG_0867a.JPG

znaci ovaj S T R I P je trebalo da bude neka vrsta odgovora, pandan stripu "mirko i slavko" koji su usput budi receno crtali ex cetnici,
a koji mogu da budem siguran ne spada u istoriografski relevantnu lektiru :hahaha:

e sad , ako ti i dalje nije nesto jasno , javi se dok je jos avgust i dok na produzenoj nastavi moze da se pomogne da savladas ovu temu,
jer se bez osnovnih znanja ne ulazi u septembar :cepanje:

MIRKO PAZI METAK , HVALA SLAVKO , SPASAO SI MI ZIVOT :hahaha1::hahaha: :rotf::cepanje::lol::mrgreen::zcepanje::hehe::zkez::kez::srecan:

a ti si procitao strip pa znas da od "istinitih dogadjaja nigde" :cepanje:

navikao sam da sa tobom mora da se radi malo vise,
zato ajmo sad iz pocetka, jer "ponavljanje je majka znanja" :mazi:

NE POSTOJI DOKUMENTARNI STRIP ,
svaki strip je kao sto mu samo ime kaze "comic strip" ili "comic book" namenjen je sirokim narodnim masama u cilju zabave ,
i ne predstavlja istoriografsko stivo iz kojeg ce se napajati znanjem profesionalni istoricari i profesori sa fakulteta vec materijal za zabavu i ubijanje vremena u obliku fikcije i imaginacije u kombinaciji crteza i propratnog teksta...

e sada da se vratimo konkretno na ovaj pomenuti S T R I P o drazi .
i sam si morao da zakljucis o kakvom obliku zabave se ovde radi vec po prvoj fotografiji koju si sam postavio i na kojoj pise ....
Pogledajte prilog 581442

znaci ovaj S T R I P je trebalo da bude neka vrsta odgovora, pandan stripu "mirko i slavko" koji su usput budi receno crtali ex cetnici,
a koji mogu da budem siguran ne spada u istoriografski relevantnu lektiru :hahaha:

e sad , ako ti i dalje nije nesto jasno , javi se dok je jos avgust i dok na produzenoj nastavi moze da se pomogne da savladas ovu temu,
jer se bez osnovnih znanja ne ulazi u septembar :cepanje:

MIRKO PAZI METAK , HVALA SLAVKO , SPASAO SI MI ZIVOT :hahaha1::hahaha: :rotf::cepanje::lol::mrgreen::zcepanje::hehe::zkez::kez::srecan:
Možeš ti da se glupiraš koliko hoćeš, Pogledi i Samardjić su izmislili kako DM kao Rambo ide i roka Nemce i ustaše, a stavili bazira se na istinitim dogadjajima, a istinitih dogadjaja nema...Uzeli istorijsku ličnost, a onda izmišljali dogadjaje....:rotf:
Dobro si napisao Zbogom Mirko i Slavko dolazi Djeneral Draža, Dražo pazi metak...i zasniva se na istinitim dogadjajima...Pogledi i Samradzić...Draža je na istom nivou Mirka i Slavka... :rotf: :rotf: :rotf:

Poslednja izmena:
tvoje tvdrnje su isto kao i ovaj strip ,
samo plod imaginacije zasnovan na licnostima koje postoje i dogadjima koji su se stvarno desili :cepanje:
jer ti i dalje nisi pokazao gde se to samardzic predstavlja kao istoricar :mazi:
Dobro, da li si pažljivo pročitao šta sam napisao? Na sajtu čiji je Samardžić vlasnik piše da je on istoričar. Treba li da crtam? Evo ...
581528

Pa ne pišem na kineskom majku mu. Nemoj se molim te praviti mutav kad nisi.

Dobro, da li si pažljivo pročitao šta sam napisao? Na sajtu čiji je Samardžić vlasnik piše da je on istoričar. Treba li da crtam? Evo ..
Pa ne pišem na kineskom majku mu. Nemoj se molim te praviti mutav kad nisi.
ja sam vrlo pazljivo procitao i tim povodom te pitao dva puta jedno isto,
OVO SI NAPISAO ....
Iako se predstavlja kao istoričar
i ja sam te vec dva puta pitao da pokazes gde se on to tako predstavljao ?
i ti si sad kao sto to i obicno komuno-luzeri pokusavaju probao da falsifikujes nesto ,
ali prosla su ta vremena kad ste mogli bez kontrole da pisete budalastine .:mazi:

ovo sto si ti postavio , NIJE SAMARDZIC NAPISAO za sebe, nego je uvodna recenica slobodana kostadinovica iz tog intervjua,...

https://www.pogledi.rs/интервју-милослава-самарџића-францу/

tako da kao sto vidimo , opet si slagao da je samardzic sam sebe nazvao istoricarem !!!!:cepanje:

PS . osim ako nije pisao na kineskom pa o sebi pricao u trecem licu :hahaha:

bravoooo,
znaci avgustovska produzena nastava za ponavljace ipak daje rezultate ,
konacno si posle samo pet dana shvatio ste je S T R I P :cepanje:
Za tebe nema produzene nastave , ti ponavljas. Samardzic koji je ekonomista, a drugi za njega kazu da je istoricar samouk, pravi strip o Drazi kao Rambu, i sve to se bazira na ''istinitim dogadjajima'', da bi bio ravnoteza Mirku i Slavku. Jer kao sto rece samouki istoricar Samardzic - ZBOGOM MIRKO I SLAVKO DOLAZI DJENERAL DRAZA :rotf: :hahaha:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back