Pogledajte, komunalna policija tuče putnika bez karte

sin dimitrije

Iskusan
Banovan
Poruka
6.335
u beogradu je komunalna policija prisutna u svakondevnom zivotu. ima svoje nadleznosti i aktivnosti. nisam bas cuo da se bilo ko hvali da su mu ti kompol resili neki problem, ali ne mora da znaci.
najnoviji primer upotrebe kompol je osvanuo juce na jutjubu i jutros u novinama
BEOGRAD - Batine ako nemaš kartu!
Na Jutjubu se juče pojavio snimak na kom se vidi kako komunalni policajac tuče putnika u autobusu na liniji 95! Incident je mobilnim telefonom snimio putnik Nenad S. na stajalištu u Krnjači, a sve se dogodilo kad je Dražen C. (32) iz Berana, s prebivalištem u Padinskoj skeli, odbio da izađe iz autobusa jer nije imao kartu.

- Pretrčao sam iz jednog autobusa u drugi i više nisam imao kredita na bus-plus kartici. Komunalni policajci su insistirali da izađem iz autobusa, a ja iz principa to nisam hteo. Onda su počeli da mi zavrću ruku i da me udaraju pesnicom u stomak i tada više nije bilo šanse da izađem jer je proradio inat. Već sam kontaktirao sa advokatom i ovaj što me je udarao biće krivično gonjen - kazao je Dražen C.

Jedan od svedoka događaja ispričao je za Kurir da Dražen C. nije želeo da uđe na prednja, nego na srednja vrata.

Ignorisao upozorenje

- Kontrolor ga je upozorio da mora da uđe na prednja vrata, a on mu je rekao: „Nismo mi ovce da nas usmeravate gde da uđemo!“ Onda je odgurnuo kontrolora, ušao na srednja vrata i uhvatio se za šipku. Kontrolor je tada pozvao komunalne policajce, kojima je mladić rekao da je student i da žuri na ispit. Nudio je da uzmu njegovu ličnu kartu, ali oni su rekli da ne mogu da ga kazne jer je strani državljanin. Onda je usledilo koškanje, a zatim je jedan policajac triput udario putnika u stomak! Na kraju je putnik seo, a posle incidenta pozvali su policiju - ispričao je očevidac.

Dražen C. je posle ovog incidenta priveden u policijsku stanicu Palilula, gde je, uz konsultaciju s tužilaštvom, protiv njega podneta krivična prijava zbog sprečavanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju dužnosti.

- Policajci su saslušali i komunalnog policajca koji je udarao Dražena C., kao i kontrolora koji se prvi sporečkao s putnikom. Komunalni policajci su tvrdili da nisu tukli putnika - rekao je izvor Kurira.

Ispitaćemo slučaj

Željko Ožegović, član gradskog veća, kaže za Kurir da će ceo slučaj biti ispitan.
- Nije dozvoljeno voziti se bez karte, a kad komunalna policija insistira da putnik napusti vozilo, on to mora da uradi. Naravno, nije dozvoljena upotreba sile, zato ćemo ovaj slučaj detaljno ispitati - kaže Ožegović, koji nije mogao da objasni šta se dešava kad putnik bez karte ne želi dobrovoljno da izađe iz autobusa..

jedan komentar sa jutjuba

Covek ima pravo da ostane u busu.Prema Ustavu R.Srbije NIKO ne moze da napise kaznu i da je naplati ukoliko nije SUDIJA!Novac od karata ne ide u gradsku kasu ni u GSP,kojim se prevozimo,nego direktno u dzepove ljudi koji u Privrednom reg. imaju prijavu-1.zaposlenog i KAPITAL-200evra!Komunalna policija nema pravo da legitimise nikoga ko nije napravio KOMUNALNI prekrsaj!Nevalidiranje BusPlus kartice ne spada u to delo,inace bi morali ovako svakog 2-og srednjoskolca,studenta i nezaposlenog!SRAMOTA!

mene nesto drugo muci, obicna policija i zandarmerija ne izlaza na mesto pljacke ako je suma manja od 15.000! karta za jednu voznju je 60 dinara! ko je taj drzavni sluzbenik koji je pismen ali upotrebljava policijsku silu za dobro bus plusa, gradske vlasti, djilasa i ds-a za 60 dinara? je je to lanac komandne odgovornosti
zasto se bije za 60 dinara, zasto se uteruje disciiplina u narod na taj nacina. mi zelimo da vidimo da oni koji su ukrali 300 milona u banci budu javno bijeni srazmerno parama. i ovaj bogicevic koji je kupio politiku a ne zna zasto i za koga. i njega treba batinati i snimati mobilnim. vece su pare u pitanju. a i most preko ade kosta 400 miliona i nikom nista
inace tri udarca u stomak(nacin komunikacije ds-a sa narodom) trebalo bi udarac da plati. neka bude po 150.000 po jednon, nismo dusmani da mu uzmemo po milionce kao sto je drzava platila za onog tabadziju sto je tukao po americi
freee drazena

komunalna policija nekog zastupa u autobusu. gsp sigurno ne. mozda bus plus? verujem da busplus silom zeli da naplati svojih 8%. a ko je gazda bus plusa, i ima toliku moc da salje jedinice komunalaca na narod? kome je frka za pare?

Zna se koga su postavili za glavnog mafijasa u beogradu,zutog Djilasa i ovo su njegovi telohranitelji sto mlate narod.

Jeste primenjena sila, ali mene zanima šta treba da radi komunalna policija kad neko neće da plati kartu, neće da napusti vozilo pa ni da pokaže dokumanta, kako bi mu bila napisana kazna? Zar su svi ostali koji su platili karte budale, a ovaj... student iz Crne Gore je nekako povlašćen? Pokušali su da ga izvedu, on je pružao otpor, nije hteo da pusti šipku. Šta su trebali policajci da urade, da mu ponude žito, da ga potapšu drugarski po ramenu?
Ljudi, to je policija, jednaki sa kao i svaka druga, jedino što nemaju pištolje. Možda su trebali da ga naprskaju sprejevim a koje imaju u punom autobusu?
Gde su sad svi oni što pišu o tome kako ih Beograd pljačka... evo sad vas pljačka student iz CG, fin i kuluturan.
Sve ovo ne skida određenu odgovornost policajaca, ako se utvrdi da se prešli dozvoljenu granicu. Ja ne znam kakav su im ovlašćenja u sličnim situacijama.

Оно што ми је фaсцинaнтно у коментaримa и причaмa око овогa је што великa већинa људи уопште немa појмa којa је процедурa код вожње aутобусом, кaо дa су рaсли у џунгли.
Тaко је некимa нормaлно дa се код возaчa трaжи дa се купи кaртa кaд те ухвaти контролa, другимa је још нормaлније дa нећеш дa изaђеш из возилa кaд немaш кaрту и не желиш дa плaтиш доплaтну, четврти су упорни у стaву дa aко немaш пaрa (у преводу потрошио си нa друге ствaри или тек мислиш дa то урaдиш) немa рaзлогa дa купујеш кaрту, вожњa се нaрaвно подрaзумевa.
Мислим дa Србији, Беогрaду поготово требa зaвођење редa и зaконa нa свим нивоимa, од овог шибицaрског пa до нaјвиших и нaјкрупнијих.
Aко се не може уредити основнa ствaр кaо што је нaплaтa услуге, штa ли се тек рaди у монополским круговимa оних који влaдaју овим смућеним и слуђеним нaродом.

Slažem se !
Ali,tri bokserski plasirana pleksusa zarad tričave karte...!?
Što je mnogo - mnogo je !

Trebalo bi GSP da ga časti godišnjom besplatnom vožnjom
na svim gradskim i prigradskim linijama.
Da ispegla antireklamu....
Ako se kurčeviti đetić odrekne tužbe !
Ти оно зовеш удaрцимa?
И није рaди кaрте, него због пружaњa отпорa и бaхaтости.

A штa, сaд још требa и дa му озвaничимо шверц, к'о велиш што дa човек више стрепи кaд се вози без кaрте.

Ти оно зовеш удaрцимa?
И није рaди кaрте, него због пружaњa отпорa и бaхaтости.

A штa, сaд још требa и дa му озвaничимо шверц, к'о велиш што дa човек више стрепи кaд се вози без кaрте.

Ma,jok !
Pokuš'o ispalu trenerku da mu vrati u farmerke !
A,samo deloval'o ko da ga mlati...

Откуд знам, прочитај текст, као што сам и ја. :)

Изaшaо је после, изaшaо, дa је ово нормaлнa земљa сaд би већ рибaо клозете по ЦЗ-у и рaзмишљaо о томе дa ли ће зaкaснити нa јaнуaрски испитни рок.
Aли пошто смо тaкви кaкви смо, још ће и дебело дa нaм нaплaти шверцовaње и цинизaм.

Back