Poginuo vozač korse u koju se zakucao džip

Lookey

Obećava
Banovan
Poruka
74
Jos jedna saobracajna nesreca sa fatalnim ishodom u NS . Ovoga puta novinar koji je bio na licu mesta dobio je sugestiju da nista ne fotografise i legitimisan je od strane suvozaca dzipa.

Tokom uviđaja muškarac koji se predstavio kao oficir saobraćajne policije, a bio je u društvu osobe koja je najverovatnije izazvala nezgodu legitimisao je našeg reportera.

On nije pokazao svoja službena dokumenta, ali je pozvao jednog od saobraćajnih policajaca da obavi legitimisanje, nakon čega je iz njegovih ruku uzeo dokumenta našeg novinara i fotografisao ih. On je takođe novinaru rekao da ne sme da fotografiše.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/FOTO-Poginuo-vozac-korse-u-koju-se-zakucao-dzip.html

Jeste ali na svoju odgovornost, ocigledno. Dosta cudne okolnosti slucaja. Niko sem 021 nije izvestio o ovome, vozac 27 god. besan dzip, da li je u pitanju klasicna prica i novo zataskavanje?
Na fotografiji se vidi da je zadnji deo korse bukvalno smrskan a to je moguce jedino ukoliko je ovaj sa dzipom suludom brzinom vozio.

Poslednja izmena:
Novinar nije fotografisao les vec kola a zabranjivao mu je suvozac dzipa. Novinar i treba da izvesti o ovom slucaj javnost, to mu je posao.
Vidi, policija je ta koja obavestava javnost ,nikako neki novinar koji ce nekoga ili nesto da slika i onda smislja price i insinuacije.
Mene ne zanimaju slike iz udesa, a cenim da je tako i svakim drugim normalnim covekom.

Vidi, policija je ta koja obavestava javnost ,nikako neki novinar koji ce nekoga ili nesto da slika i onda smislja price i insinuacije.
Mene ne zanimaju slike iz udesa, a cenim da je tako i svakim drugim normalnim covekom.

Sta je posao novinara, da samo prenese policijski izvestaj? Pa gde je tu istrazivacko novinarstvo? Drugo on nije nista izmislio vec samo izneo cinjenice i fotografije.

policija je i ta koja zatashkava
to nemoj da zaboravish...
Taj covek koji je poginuo svakako ima neku porodicu koja nece policiji verovati bas sve na rec.
Policija, narocito danas, nije u situaciji da maze i laze.
Uostalom ovaj je novinar sve video svojim ocima, ne mora da vrsi sudski uvidja koji ce dokazivati fotografijama.
Smeta mi da se stavljaju slike leseva samo zbog toga reagovala.

- - - - - - - - - -

Sta je posao novinara, da samo prenese policijski izvestaj? Pa gde je tu istrazivacko novinarstvo? Drugo on nije nista izmislio vec samo izneo cinjenice i fotografije.

Istrazivacko novinarstvo u jednoj saobracajci u kojoj pogine jedan od ucesnika u saobracaju?

Taj covek koji je poginuo svakako ima neku porodicu koja nece policiji verovati bas sve na rec.
Uostalom ovaj je novinar sve video svojim ocima, ne mora da vrsi sudski uvidja koji ce dokazivati fotografijama.

- - - - - - - - - -

Istrazivacko novinarstvo u jednoj saobracajci u kojoj pogine jedan od ucesnika u saobracaju?

naravno, i ok shto si reagovala...
svakom normalnom to smeta, narochito danas kad se novine bave samo senzacijama,
izmishljaju, rade shta hoce, a ne postoji nikakva odgovornost...

medjutim, ima mnogo nereshenih i zatashkanih zlochina,
mnogo pritisaka sa svih strana, u policiju primaju i kriminalce,
rade shta hoce jer imaju znachke, a to ne sme da se zaboravi...
naprotiv, neko bi trebalo da odgovara za to, al kao shto vec rekoh,
odgovornost ne postoji...samo interes...i to je opsano!

- - - - - - - - - -

To je posao novinara, da iznese cinjenice i informise javnost . Ukoliko iskljucivo prenosi izvestaje policije i ne sme da izlazi na lice mesta i fotografise, onda njegov posao nema smisla.

To je posao novinara, da iznese cinjenice i informise javnost . Ukoliko iskljucivo prenosi izvestaje policije i ne sme da izlazi na lice mesta i fotografise, onda njegov posao nema smisla.

Novinartstvo i ne treba da se bavi sa semaforima i saobracjakma. Bavi se time tek kada policija zakaze kao u slucaju mladog coveka koji je usmrcen na
Brankovom mostu. Mozda je ovde sve savrseno jasno, ako pocne nesto da se zatashkava i mulja, onda je na medijima da to i objave.
Ovako, cemu te slike?

Novinartstvo i ne treba da se bavi sa semaforima i saobracjakma. Bavi se time tek kada policija zakaze kao u slucaju mladog coveka koji je usmrcen na
Brankovom mostu. Mozda je ovde sve savrseno jasno, ako pocne nesto da se zatashkava i mulja, onda je na medijima da to i objave.
Ovako, cemu te slike?

Pa da nije sada uslikao ne bi imao vise ni prilike. Ovako se vidi tezina sudara kao i kojoj meri je korsa smrskana.

Pa da nije sada uslikao ne bi imao vise ni prilike. Ovako se vidi tezina sudara kao i kojoj meri je korsa smrskana.
Cekaj, ti mislis da osiguranje nece da trazi originalne snimke koje mora da pravi policija?
I ponavljam, jedino sto mi smeta je to da se u novinama objavljuju stravicni snimci ubijenih ljudi.
Ne postoji vise nikakav reper, merilo, nepisana pravila sta bi trebalo da se objavljuje, a sta ne.

Cekaj, ti mislis da osiguranje nece da trazi originalne snimke koje mora da pravi policija?
I ponavljam, jedino sto mi smeta je to da se u novinama objavljuju stravicni snimci ubijenih ljudi.
Ne postoji vise nikakav reper, merilo, nepisana pravila sta bi trebalo da se objavljuje, a sta ne.

naravno kad su ljudi koji su se shkolovali za novinare na FPN-u prodavci po trafikama, konobari ili chiste ulice,
a ovi polupismeni koji imaju vezu rade posao za koji nemaju kvalifikacije...
ili imaju...megatrend fakultet za medije i komunikacije...

pre nekoliko godina sam imala udes
skretala sam u raskrsnici i kad sam vec uveliko usla u raskrsnicu u prednji desni deo automobila mi je rasturio punto iz auto skole
udarila sam glavom u sofersajbnu, i samo znam kad sam izasla iz auta i kad mi je vozac iz punta prisao, da sam na njega viknula - da li si ti normalan!!!
vozac punta je brzo pozvao saobracajnog policajca koji je bio na plogonu i kod kojeg su njihovi polaznici auto skole polagali voznju
sve se zavsilo za 5min - ajde, ajde..zapisnik, otisli su, a da meni nista nije bilo jasno
moguce svedoke nisam na vreme zaustavila i uzela im podatke, kako bi pred sudijom za prekrsaje mogli da svedoce u moju korist
predstavljeno stanje je bilo da nisam postovala prvenstvo desne strane
tek posle godinu dana od udesa mi je kad sam prolazila kroz tu istu raskrsnicu iskrsla slika onog sto se tada desilo
ja sam u raskrsnicu usla polako, stala sam da bih propustila pesake..njega tad nije bilo..on je jurio kao sumanut i proleteo kroz crveno svetlo..tako me i udario..nije imao vremena da zakoci, jer nije ocekivao da cu u raskrsnici da se zadrzim zbog pesaka duze
zato je moja reakcija i bila - da li si normalan!
saobracajni policajac je udes zataskao i prikazao kao moju krivicu
posle udesa na brankovom mostu, nemojte da pricate o nepotkupljivoj policiji

Kakve veze ima osiguranje sa javnoscu? Ovaj slucaj mogao je lakse da se zataska ukoliko novinar i ne objavi nista niti fotografise, nije iskljucen ni da ce sada biti zataskan a krivica svaljena na zrtvu sto je najlakse.
Ocigledno je da je mladja uticajna osoba vozila dzip, u drustvu tog oficira.

- - - - - - - - - -

skretala sam u raskrsnici i kad sam vec uveliko usla u raskrsnicu u prednji desni deo automobila mi je rasturio punto iz auto skole
udarila sam glavom u sofersajbnu, i samo znam kad sam izasla iz auta i kad mi je vozac iz punta prisao, da sam na njega viknula - da li si ti normalan!!!
vozac punta je brzo pozvao saobracajnog policajca koji je bio na plogonu i kod kojeg su njihovi polaznici auto skole polagali voznju
sve se zavsilo za 5min - ajde, ajde..zapisnik, otisli su, a da meni nista nije bilo jasno
moguce svedoke nisam na vreme zaustavila i uzela im podatke, kako bi pred sudijom za prekrsaje mogli da svedoce u moju korist
tek posle godinu dana od udesa mi je kad sam prolazila kroz tu istu raskrsnicu iskrsla slika onog sto se tada desilo
ja sam u raskrsnicu usla polako, stala sam da bih propustila pesake..njega tad nije bilo..on je jurio kao sumanut i proleteo kroz crveno svetlo..tako me i udario..nije imao vremena da zakoci, jer nije ocekivao da cu u raskrsnici da se zadrzim zbog pesaka duze

O tome se i radi, kako ce biti predstavljeno stanje a ono je najcesce predstavljeno ne onako kakvo jeste vec kako nekome odgovara.

K

O tome se i radi, kako ce biti predstavljeno stanje a ono je najcesce predstavljeno ne onako kakvo jeste vec kako nekome odgovara.

petak 15.08.2014 | 15:05 -> 16:07
NS: Pogibija u saobraćajnoj nesreći
Izvor: Beta

Novi Sad -- Novosadska policija potvrdila je da je Novosađanin (43) poginuo u saobraćajnom udesu kada je na njegovo vozilo "opel korsa" otpozadi naleteo džip "lendrover".

Do nezgode je došlo oko 11.45 na novosadskom Bulevaru Evrope, navodi se u policijskom saopštenju.

Džip je vozio N. J. (26) iz Opštine Bačka Palanka, a njemu je policija odredila zadržavanje do 48 sati i podnela krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Lokalni mediji su preneli da je od siline udara zadnji deo "opel korse" potpuno uništen, dok je "lendrover" lakše oštećen s prednje strane.

Vozač "opel korse" preminuo je u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, a policija nije saopštila njegov identitet.

pa svi drugi su kvalitetniji ljudi od srba....drzava je ovakva zato sto su ljudi takvi. da su ljudi bolji i drzava bi bila u boljem stanju.

- - - - - - - - - -

zato sto bi onda citava auto skola nahebala.

Back