Poginuo učenik na ekskurziji

Ja ne znam zašto bi profesori bili krivi? Roditelji su valjda ti koji bi trebalo da nače svoju decu šta je dobro, a šta nije za njih, i da rade na tome da što im pričaju deca i sprovedu u delo. Ne znam na koji način bi mogli da ih spreče da piju, jer i oni sami misle da će deca imati granice, a ispostavi se da nije tako.

Devojčica iz razreda mog sina se toliko napila po danu u Beču, da je do Budimpešte više puta povraćala, i pokvarila taj put i sebi i onima oko nje. :( Juče su iz srpskog pisali pismeni na temu ekskurzije, gde je ona pisala o tom prvom danu provedenom u Beču, da bi dalje napisala: "Onda smo krenuli za Budimpeštu, i ja se više ničega ne sećam." I stavila ovog smajlija na kraj pismenog zadatka :). Čega će se ona sećati sa te ekskurzije? Toga kako je tri dana bila pijana, kako je primala infuziju, kako je povraćala...Čemu potreba za tolikim napijanjem, nije mi jasno. I koji profesor bi sve to mogao da spreči?

Priča prijatelj, profesor u gimnaziji ođe u Nikšiću... išli su na ekskurziju, tura je bila Italija-Španija-Francuska... Prošli su Španiju, prošli Francusku, došli u Italiju i kad su bili blizu Venecije, učenik koji je cijelim putem bio pijan, pitao je: "Kad ćemo mi više u tu Barselonu?". I što taj ima od ekskurzije, kad se neće śećati ničega?

To je ono što meni nije jasno. Čemu takvo opijanje i iživljavanje, koja je svrha toga? Šta je lepo u tome kada si pijan?

Ni meni nije jasno... ja razumijem da se popije koja čašica, da se malo podigne atmosfera... ali opijanje da se śutra ne śeća ama baš ničega, da cijelu noć prepovraće, ako bude imao sreće da ostane pri svijesti... e to mi nije jasno...

Ima tu dosta propusta u vaspitanju... A znaš što mu je prijeki lijek... kad prvi put spomene da oće da pije, odvedeš ga i napiješ ga tako da čitavu noć prepovraće... Pa da vidiš kako poslije toga neće, nego ima da bude umjeren... Provjereno.

Crkavaju ovde u žbunju svaku noć pa opet sledeću isto...

:think:
Možda bi pomogla opcija naterati ih da pojedu to što su popili :think:

Crkavaju ovde u žbunju svaku noć pa opet sledeću isto...

:think:
Možda bi pomogla opcija naterati ih da pojedu to što su popili :think:

Drugo je kad povraće u žbunju... al kad povraće kući, pa ga naćeraš da śutra sve to što je napravio dovede u red, a cijelu ga noć puštiš samog da se snalazi... ipak se zamisli... Mada opet, to je od đeteta do đeteta, neki će vjerovatno opet po istom tragu... al ima i za to lijeka.

Ni roditelji ne mogu da kontrolišu svoju djecu 24 sata. Tragedija ali ne vidim nikakvu krivicu profesora.

Ne mogu se isključiti profesori
iz krivice.
Kada im učenik pogine na ekskurziji.
Oni,profesori,tada zamenjuju roditelje toj deci.
A,deca su na ovakvim izletima hiperaktivna,
pa i nadzor mora biti pojačan.

Da oni preskaču hotelske terase na visini,
a da profesori to ne primete......?
Ne može se opravdati.
U šta gledaju, i šta oni tada rade ?

Lepo vi ispljuvaste učitelje i nastavnike, samo ne spomenuste dA SE RODITELJI 99%slažu sa tim, svaki put kada sam pokušala da se pobunim protiv ove očigledne pljačke, prvi me je moj muž sprečavao uz reči"Pa nije on idiot,da ga odvajaš od druge dece".Za mene wsu te eskurzije- plačkanje roditelja, unižavanje zdravog razuma i bezobrazluk najgore vrste, opet, da nije roditelja koji sve podržavaju, lakše bi se bilo izboriti, ali svi, očigledno, vuku neke svoje komplekse, što naši vrli "obrazovni radenici" debelo iskorišćavaju- eskurzija mog nećaka od 6 dana, koštala je 12.000 na Zlatiboru, van sezone i to u Hostelu(ne u hotelu), najveći provod im je bio šetnja do Spomenika+ su morali da ponesu po 2000 din, obavezno svako dete, a za to su dobili šipak i nikakvo objašnjenje gde je džeparac(da ne naljute učiteljicu)Moj komentar na ovo je:bljak:,ne znam za vaš, verovatno zavisi od straha od čkole i učiteljica:(

Ne mogu se isključiti profesori
iz krivice.
Kada im učenik pogine na ekskurziji.
Oni,profesori,tada zamenjuju roditelje toj deci.
A,deca su na ovakvim izletima hiperaktivna,
pa i nadzor mora biti pojačan.

Da oni preskaču hotelske terase na visini,
a da profesori to ne primete......?
Ne može se opravdati.
U šta gledaju, i šta oni tada rade ?

Dijete skoči sa balkona kuće i pogine... Oće li neko teretiti roditelja? :think: Ja ne bih.
Danas su odjeljenja u srednjim školama dosta brojna, po 30 do 35 učenika, treba motriti na svakog od njih svakog trena... nije to nimalo lak posao, ogroman broj roditelja ima probleme da iskontroliše jedno ili dvoje đece, a kamoli trideset i kusur...

Lepo vi ispljuvaste učitelje i nastavnike, samo ne spomenuste dA SE RODITELJI 99%slažu sa tim, svaki put kada sam pokušala da se pobunim protiv ove očigledne pljačke, prvi me je moj muž sprečavao uz reči"Pa nije on idiot,da ga odvajaš od druge dece".Za mene wsu te eskurzije- plačkanje roditelja, unižavanje zdravog razuma i bezobrazluk najgore vrste, opet, da nije roditelja koji sve podržavaju, lakše bi se bilo izboriti, ali svi, očigledno, vuku neke svoje komplekse, što naši vrli "obrazovni radenici" debelo iskorišćavaju- eskurzija mog nećaka od 6 dana, koštala je 12.000 na Zlatiboru, van sezone i to u Hostelu(ne u hotelu), najveći provod im je bio šetnja do Spomenika+ su morali da ponesu po 2000 din, obavezno svako dete, a za to su dobili šipak i nikakvo objašnjenje gde je džeparac(da ne naljute učiteljicu)Moj komentar na ovo je:bljak:,ne znam za vaš, verovatno zavisi od straha od čkole i učiteljica:(

Pa super su prošli... Od rođaka dijete ide na matursku ekskurziju, 380 eura košta sama ekskurzija, daj mu za džeparac minimum hiljadu... S tim što ću mu ja tutnut karticu ako mu prifali da mu pošaljem bez znanja roditelja koji mu to sigurno ne bi odobrili :lol: Ti mu daš 1000, malo im je, treba da pojedu nešto, kupiće suvenir, nešto od robe, uveče diskoteka, časti turu-dvije-tri...

Pa super su prošli... Od rođaka dijete ide na matursku ekskurziju, 380 eura košta sama ekskurzija, daj mu za džeparac minimum hiljadu... S tim što ću mu ja tutnut karticu ako mu prifali da mu pošaljem bez znanja roditelja koji mu to sigurno ne bi odobrili :lol: Ti mu daš 1000, malo im je, treba da pojedu nešto, kupiće suvenir, nešto od robe, uveče diskoteka, časti turu-dvije-tri...
I zar ne misliš da je to odvratno, a svi odobravaju:)

Blago tebi, batke, ja ne mogu da sakupim ni 10 evra da mu dam, ti si bogat čovek:zcepanje:

I zar ne misliš da je to odvratno, a svi odobravaju:)

Blago tebi, batke, ja ne mogu da sakupim ni 10 evra da mu dam, ti si bogat čovek:zcepanje:

Pa zavisi s kojeg aspekta gledaš. Roditeljima koji jedva prehranjuju svoje porodice je to prava noćna mora. Meni lično, ako će to dijete da se provede, pa evo nije ni moje nego je samo iz familije, ja bih ga finansirao kad roditelji ne bi htjeli. Toj đeci je to doživljaj, proputuju, provedu se, budu 10 dana sa društvom... Da je skupo, skupo je, da je prijevara, jeste, ali ako đetetu znači, ja plaćam.

Back