...
Šta, ne osjećamo se krivim, krivi su (ovi, oni) što ih nema, ma Boga ti? Zar se ne pitate o kompetentnosti i autoritetu, nema igranja, nema žmurke,
za to su kafane i pričaonice, književnost nije "dobrovoljno vatrogasno društvo".
Dakle ništa protiv oštrog pera i arbitra, i ako bi se odnosilo na moju malenkost, ponekad sam oštrije kritikovao, ne kritike radi, već
da bih koliko-toliko skrenuo pažnju, ukazao na greške neiskusnim i mladim članovima.
Prošećite se malo po sajtovima sa sličnim temama, skoro svi su uređeni, pregledni, bez konfuznih komentara, sve u svemu
ogledalo književnosti, kulture i ophođenja. "Srbi" su čudo, posebno oni koji se nisu makli dalje od periferije varošice u kojoj su "lupili glavom"
mislim da se uporedimo sa susjedima preko plota a i šire...Šta li će pomisliti kad navrate na ove stranice, pa poznato nam je, ha.
A što se po svim temama pravi sprdačina i neprimjereni komentari od pojedinih članova kao i admina
koji čak podstiču činjenje kafana i pričaonica.
...
Da nabrojim članove koji su u zadnje vrijeme napustili stranice književnosti, rado ću to učiniti a mogli bi se i admini pozabaviti statistikom?
...
Kao komični navodi: imamo mi poznanike, ali smo neutralni, tako nešto i ako je istina nebiste smjeli javno iznositi,
kao što pojedini članovi javno iznose, znadem ko je ovo napisao ali, ali...Šta nam to govori?
Dobar primjer je moja prepoznatljiva (ije-đekavica), (ne kao opravdanje da nisam dobio poene) ne, već kao primjer
da me skoro svi poznaju, kad sam lupio ekavicu, e, tu se jedino moglo po stilu pisanja odgonetnuti.
Par opaski o takmičenju poezije, učinjene su greške, o čemu se radi: bilo je više slučajeva gdje
su bila dva takmičara, dve pjesmice, kao i dva-tri puta gdje sam bio učesnik.
Glasalo se po (nepisanom) pravilu za pjesmu br. 1.) ili br. 2.) po meni taj način je totalna greška.
Izgleda malo nas muči matematika, zašto se jedan takmičar omalovažava, po tom sistemu kažnjava?
Nije takmičar kriv što nije bilo više učesnika, pravila se odnose samo na jednog koji dobija poen a drugi, šta je sa drugim koji ima apsolutnu 0.) nulu?...
Naravno, kad krene po zlu, najpre se izbaci selektor reprezentacije ili smeni glavni štab jer igrače nisu umeli da vode. Inače, nemam informacija šta se odvijalo ranije i kakva je posećenost bila, niti sam obraćala pažnju ko je moderator jer su me isključivo zanimale teme.
Drugo, kompetencija je bar u jednoj polovini ovde ispunjena jer Borka itekako ima veze sa kniževnošću i to višestruko, za razliku od moje nekompetencije koja književnost gleda preko nišana i duše (od adekvatnu književnu školu nemam ni kurs za pisanje al' će upišemo ako pretisnu). Autoritet teško više da mogu da budem i svojoj deci a kamoli nepoznatim odraslim ljudima koji ovde dodju, prodju, budu, nema ih. A i ne planiram da kupujem bič i pravim sadistički parti ovde nad ljudima koji vole knjige. Ako im je do zadovoljstva preko mučenja, mogu to na nekom drugom mestu. Koliko me moje porozno sećanje vara, dodelih samo jednu opomenu za sada i par brisanja zbog kojih neki utekoše i dobiše neizbrisiv ožiljak na egu. Možda je trebalo više.
A i da te podsetim, što ne volim da radim jer je ovo otvoreno prozivanje, ali kad već tražiš - koliko puta si na onom drugom forumu - KNJIŽEVNOM, na kome sam slučajno otkrila ko si, bio opomenut, banovan, kažnjavan. Ne bi bio problem da priupitam i zašto, dobila bih odgovor, ali nema smisla dirati. A kao što je poznato, zamor materijala je sveprisutna pojava, tako da je ono pitanje i konstatacija o nečim izazvanoj neaktivnosti nekih od ranije, manje-više poznatih i prisutnih imena ovde (kada se samo setim kakva su to lepa pisanja bila, ali su ti ljudi u potpunosti nestali sa foruma), nedovoljno potkrepljeno.
Dakako, neki razlozi za opadanje, neprisutnost, nezainteresovanost ili preusmereni interes su navedeni i niko ne osporava istinitost toga. Sada se razmatra kako ovaj period praznih hodova prevazići.
Ova komika koja udara na pristrasnost pri glasanju – s obzirom na žalbu o prepoznavanju tvog izgovora a i stilu pisanja, šta time potenciraš? Ipak zvuči kao kukumavčenje što možda upravo zbog prepoznatljivosti nisi dobio poene. Ako već možeš da šaltaš na više jezika, probaj da promeniš i stil, kako bi se čitaocima zaveo trag. U tome leži jedna od veština dobrog pisca (različitost izražavanja, mešovitost tema, dobro baratanje maternjim jezikom i stil...koji pride može da se menja upravo zahvaljujući verbalnoj spretnosti).
U vezi načinjenih grešaka pri glasanju – nisu greške u pitanju, i upravo jeste nepisano pravilo da u situaciji izbora izmedju samo dva rada apsolutno nema smisla uvoditi parametre naizmeničnog preganjanja sa jedinicama i dvojkama (osim u slučaju uvodjenja školskog sistema ocenjivanja gde bi se možda radovi ocenjivali u rasponu od 1 do 5). Ne znači da pesma koja ne dobije nijedan poen ne valja ništa, već da je ona koja je dobila lepša po ličnom izboru glasača, a da li će biti ocenjena jedinicom umesto nule, apsolutno je irelevantno.
Ili niste shvatili šta sam napisao ili se pravite...
Borka je dovela par njih,Lanavi nikog,koliko ja znam...Supermoderatori takođe nikog,pa ni admini...
I šta biste hteli ?
Da vam nagrnu stotine?
Hoće,ako dovedete Zdravka Čolića da peva čak i Sojine stihove...
Hoćete da omasovite pdf književnost,posebno konkurs za najlepšu pesmu?
Dovedite u žiri poznate pesnike,a ne da mi Sojo i Đek sude o mojoj pesmi ma kako ona traljava bila!
Hoćete još ideja?
Pitajte nekog ko završio marketing-ne moram ja sve da kažem...
Koliko ti znaš, a vidim da mnogo toga znaš iako ne znam odakle i više nego što ću ja ikada znati Dragoljube, ostaje da se preispitamo. E sad pošto se nismo pisano obavezali Forumu da ćemo ljude sačekivati po ćoškovima, hvatati po haustorima, raditi sačekuše ispred stanova i naterati ih da dodju i nešto ovde napišu, onda to “privodjenje” otpada. Borka definitivno poznaje ljude od pera, a one, na prstima jedne ruke, koje ja poznajem rekoše mi – nemaju vremena, prevazišli su forume ili naprosto pišu kad im dodje. Otud će u mom krstaričkom CV-ju rubrika “ broj dovedenih prijatelja, saradnika, poznanika, uže i šire rodbine na forum” verovatno ostati prazna. Ne znam da li je to kažnjivo, valjalo bi se raspitati...ili znaš odgovor i na to

?
Inače, Čola nije loš ali već je za bacanje...nešto mladje, živahnije i modernističkije molim! Što se poznatih pesnika tiče i njihovog angažmana ovde, kao i implementacije marketinga u dobrobit pozitivnih profita uz optimalna ulaganja sa minimalnim gubicima, princip AIDA-e je ovde osakaćen činjenicom, da niko pa ni poznati pesnik neće da mrdne prstićem po tastaturi ako mu se ne ubaci neka šuška za posao koji traži adekvatno obrazovanje, ugled i postignuća. A i za marketinške poslove sledi neka plata. A mi ovde ne radimo za papire...samo za slavu...a ko ne dosegne slavu, može u ‘ladnu Moravu.