gost 443389
Primećen član
- Poruka
- 761
Verujem da možda ima ljudi koji nemaju ništa bitno da otkriju o sebi. Mada, ja ih nekako vidim kao majmune, ili neke druge životinje - plićak, bez nekog naročitog unutrašnjeg života.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čim je nešto jako bitno, to je tajna, koju čuvaš za sebe i retke osobe kojima veruješ. Kažem, ok, ti si došao da se sprdaš ovde, ali čak nemaš hrabrosti ni da se sprdaš pod svojim pravim imenom i prezimenom. To je ok, ni ja to ne želim, jer nije pametno, ali bar ne glumim mudonju u tom smislu. Kapiraš sad?
U koja dva smera?Pričam jutros sa još dve osobe na temu psihoterapije i vidim da nam razmišljanja idu u dva smera...
Šta je po vama smisao psihoterapije?
Šta je konačni cilj?
Lično ne otkrivam samo poslovne tajne, to se ne vadi ni za živu glavu, ovako ako ja kažem nekome nešto taj neko nema nikakav način da to iskoristi protiv mene, jer sve što sam rekao sam ja, a ako to nekome ne odgovara ili šta god jednostavno će se skloniti. Prosto nemaš način da me povrediš nikako.
Ne kažem da je nužno da se otvaraš, samo smatram da ljudi sami sebe ograničavaju time ne otvaram se, a onda shvatiš da ti zapravo niko ne može ništa. Ok, neko će probati da iskoristi nešto, ti ga šutneš i ajmo dalje. Pred strancima tek možeš da se otvoriš, oni ti tek ne mogu ništa.
Bar sa moje tačke gledišta, ne osećam se ugroženo od bilo koga.
Pa nekim labilnim da uzmu pare,daju neku nadu, fejk samopouzdanje,laznu snagu,a da ne bude da ima efekta ,evo neko sasvim zdrav i normalan bez problema nek ode na seansu i bice napravljen istim pacijentom kao sviPričam jutros sa još dve osobe na temu psihoterapije i vidim da nam razmišljanja idu u dva smera...
Šta je konačni cilj?
Na svom glavnom blogu, na kome radim intervjue i pišem prikaze knjiga, dugo sam pisala pod pseudonimom. U trenutku kada sam dobila šansu da povremeno, u budućnosti možda stalno, pišem za jedan internet portal, stavila sam svoje pravo ime i prezime.
Zašto bih krila svoje zdravstvene probleme, ako u tom tekstu spomenem i načine na koje se lično borim sa nekim problemima?
Možda mogu bar nekom idejom, nekim savetom da pomognem onima koji čitaju taj blog. O tome sam pisala na blogu.
I ovde postoji skraćena verzija teksta o iritabilnosti..šteta je što nisam postavila ceo tekst.
Nemam neke posebne tajne koje bih morala da krijem.
Pred strancima se ljudi uglavnom otvore. Ovde na forumu smo anonimni, ali da izađe neki zakon npr da svi moramo da pišemo sa pravim ličnim podacima, pisala bih i dalje.
U nekom postu si spomenuo da se sprdaš.. pa..ne sprdaš se. Ovde, na Psihologiji a mislim i na još nekim podforumima pročitala sam šta pišeš. Pišeš sasvim ok.
Teza osoba sa kojima sam pričao jeste da psihoterapija za cilj ima da osposobi korisnike da se nose sa stresom i da donekle dođu do stanja ("priveremene") stabilnosti. Donekle ima tu i rada na nekom delu sebe, ali na osobi u celosti veoma daleko.U koja dva smera?
Po meni recimo "donekle", ako osoba ima više različitih disfunkcija u životu rad na jednoj od njih neće imati neke vajde dugoročno jer će postojati pritisak sa drugih strana tj. dođe mi kao jedan korak napred, pa dva nazad.Psihoterapija služi tome da ti pomogne da budeš funkcionalan u životu.
Donekle se slažem, za "rad na sebi" je po meni najpresudniji faktor količina vremena koju je neko u stanju da uloži u tako nešto...Neki dublji smisao nema i ne može pomoći čoveku da otkrije sebe, jers e bavi egom. Za dalji rad na sebi pomažu samo duhovne prakse.
Po meni recimo "donekle", ako osoba ima više različitih disfunkcija u životu rad na jednoj od njih neće imati neke vajde dugoročno jer će postojati pritisak sa drugih strana tj. dođe mi kao jedan korak napred, pa dva nazad.
Promera radi ako je osoba u stanju depresije/očaja zbog problematične situacije sa recimo primanjima (kasni plata/mala plata) sumnjam da će psihoterapeut biti u stanju da takvoj osobi pomogne...
Oporavak...ili ajmo ovako reći uspostavljanje normalnog funkcionisanja i življenja do oporavka ako je on iole moguć.Šta je po vama smisao psihoterapije?
Šta je konačni cilj?
Pričam jutros sa još dve osobe na temu psihoterapije i vidim da nam razmišljanja idu u dva smera...
Šta je konačni cilj?
Poboljšanje.Pričam jutros sa još dve osobe na temu psihoterapije i vidim da nam razmišljanja idu u dva smera...
Šta je konačni cilj?