- Poruka
- 2.534
Pričam jutros sa još dve osobe na temu psihoterapije i vidim da nam razmišljanja idu u dva smera...
Šta je po vama smisao psihoterapije?
Šta je konačni cilj?
Šta je konačni cilj?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poboljsanje stanja shvacajuci situaciju u kojoj se nalazis. Malo mjenjas postavke kao u kompu, ako mozes. To bi bilo u par rijeci. Nije za svakoga, a za mene nikako vise ne dolazi u obzir grupna da ne idem previse u detalje.Pričam jutros sa još dve osobe na temu psihoterapije i vidim da nam razmišljanja idu u dva smera...
Šta je konačni cilj?
Šta je konačni cilj?
Meni, da nađem sebe, rešim svoje neodumice, da shvatim šta želim, šta me čini srećnom i kako to da ostvarim. Da se bezbolnije borim sa tugom i da sve što mi se dešava prihvatim svesno, da se osvrnem na ono što me čini srećnom, na ljude koji mi prijaju i da spoznam kako da odvojim one koji me ispunjavaju srećom od onih koji mi crpe energiju i vreme.
Znam jednog što je išo, mlatio praznu slamu tamo i ništa. Ostao je isti.
Kratko pitanje, a odgovor na ovo može biti beskonačan.Pričam jutros sa još dve osobe na temu psihoterapije i vidim da nam razmišljanja idu u dva smera...
Šta je konačni cilj?
Npr valjalo bi kad bi moglo, da smisao psihoterapije bude "vraćanje na fabrička podešavanja" grubo rečeno.Šta je po vama smisao psihoterapije?
Isto zavisi od osobe do osobe. Ko je iz kog razloga krenuo, taj razlog treba da raspetlja i da bude posle terapije , hmmm, funkcionalan ?Šta je konačni cilj?
Naravno da će te verovatno povrediti, iskoristiti protiv tebe itd. Da nije tako, ti bi pisao ovde pod pravim imenom i prezimenom, a ne pod pseudonimom.
Što se tiče psihoterapije, naročito grupne, bio sam nekoliko puta na tome. Nisam se osećao slobodan da se mnogo otvaram pred grupom nepoznatih ljudi. Ako ću s nekim da budem baš iskren, to će biti individua, ili grupa, koju ću sam odabrati, i to tek posle nekog perioda, u kojem se stiče poverenje. Mada sam i u takvim privatnim grupama bio, a i to se posle nekog vremena raspalo, jer mi je priroda divlja, traži slobodu, i veliku individualnost.
I sa ovim se slažem.U početku će ti možda biti wow, ali posle nekog vremena shvatiš – to si što si, i promene koje tu možeš da napraviš su uglavnom nekako - kozmetičke. Posle nekog vremena se vraćaš svojoj prirodi.
Zavisi od vrsti tajni koje otkriješ.Ovde pišem pod pseudonimom jer sam došao da se sprdam, ne da tražim ovde prijatelje ili šta god, prosto nemam potrebu da ovde širim stvari o sebi, a ne da se plašim da ispoljim sebe ovde.
Kako će me tačno povrediti? Uradiće mi šta?
A što bi se otvarao?Mislim da je i ta privatnost precenjana u smislu "ne otvaram se lako pred ne znam kojom grupom ljudi"... Što se ne bi otvarao? Šta, povrediće te? Šta meni bilo ko može da uradi? Smejaće se neko na nešto? Zabole me. Možda su i meni oni smešni. Mislim da je taj strah od grupe ljudi ili otvaranja najgluplja stvar koju može čovek sebi da utripuje.
Zavisi od vrsti tajni koje otkriješ.
Ja sam filantrop sa iskustvom, i zbog toga uglavnom ne volim ljude, većinu.
A što bi se otvarao?
Nismo svi isti.
Nije u pitanju tripovanje , neko jednostavno ne može da se otvori pred drugima, pogotovu osobama koje su stranci.
. Prosto nemaš način da me povrediš nikako.
Ne kažem da je nužno da se otvaraš, samo smatram da ljudi sami sebe ograničavaju time ne otvaram se, a onda shvatiš da ti zapravo niko ne može ništa.
Ok, neko će probati da iskoristi nešto, ti ga šutneš i ajmo dalje. Pred strancima tek možeš da se otvoriš, oni ti tek ne mogu ništa.
Bar sa moje tačke gledišta, ne osećam se ugroženo od bilo koga.