gost 230618
Veoma poznat
- Poruka
- 10.610
ne mogu dati link, jer kavez nije ni gradjen "po linki" nit s eja orjentisem spram linkova sa neta, sem ako nije science direct ili kobson u pitanju
kavez je pravljen za naucne potrebe, projektovan i koriscen od strane eminetnih ljudi, ima unutrasnjojst od drveta, oblozen je kompletno olovnim plocama, nalazi se u nasoj poznatoj naucnoj ustanovi, godinama je sluzio za snimanje EEG, rezultati su obajaveljeni u svim vodecim casopisima iz te oblasti te otuda dajem sebi slobodu da kazem da je "standard" sto se tice nauke barem...
verujem da postoje i druge, "blaze" varijante, ne znam kako ide kod skenera npr. ali ako s ef. kavez nalazi u naucnoj ili medcinskoj ustanovi, poput ovog, onda je napravljen kako treba
ende
Funkcija je ta, koju je i Majkl Faradej uspostavio, samo što se razlikuju primene, pa sa tim u vezi i materijali, ali i dimenzija otvora, koja svakako ide prema talasnoj dužini, koju nameravamo sprečiti. Kod olovnih panela, nema otvora, jer je talasna dužina daleko manja od elektrotehničkih zračenja.
Ovde sam ja napominjao da je pojam Faradejev kavez u, na primer radiotehnici, mreža, jer talasna dužina ide do milimetarskog područja. Sa iks i gama zracima, moramo postavljati druge standarde.
Otuda moja ideja o mrežastom kavezu za radiotalase, dok sam svakako na umu imao (naravno, to su pusti snovi i puste želje) i olovne panele. Međutim, višeslojnost je skupa. Olovo, svakako uz adekvatne mere opreza, je primenjivo, ali je to rešenje, oho-ho skupo za kućnu varijantu.
I jedno i drugo su po meni, poželjni. Svakako, sve otrove i štetna zračenja na kraju crvi izvuku